Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Saeima atsāk darbu uzticības vakuumā

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
www.pudele.lv
w
Vakuuma energijas apstākļos rodas labas domas, kādas nav iespejamas kuļoties pa lētiem naudas energijas resursiem.
Lelle
L
Galvenais nedrīks Kalvītim ļaut pamest Saeimu, jo ko gan mēs- tauta bez mūsu GARANTA darīsim.
Lelle
L
Tauta turpina liesēt ,bet te -ak ,Dievs, kas par rumpjiem un purniem!!! pa taisno uz kautuvi prom...
Neviens nepalīdzēs
N
Ja politiskā vide ir korumpēta (spilgtākais piemērs Lemberga un Loskutova (KNAB) saruna), tad vai kāds palīdzēs? Ja paši nespējam attīrīties UN NESPĒJAM TAČU, tad vai palīdzēs? Bet tāda līmeņa korupcija, tāda politisko partiju sistēma, kas ir izveidota Latvijā apdraud mūsu DROŠĪBU. Un politisko partiju (precīzāk interešu sīku grupējumu) sistēma nemainās. Tā kā ir jau politiskās sistēmas krīze, kuru ne tikai nespēj, bet pat nepiedāvā atrisināt esošās sistēmas subjekti - tā saucamās politiskās partijas, tad risinājums jāmeklē valsts pamatam: latviešu tautai kopā ar mūsu sabiedrotajiem ASV un citām NATO valstīm!
juhan
j
Pretīgākus demagogus grūti atrast ka tos, kuru viepļi šeit publicēti.
Advokāts
A
Pie lauku tantēm zvirbulēns pieskaita lauku zvirbuļus
jautājums zvirbulēnam
j
Kuru pilsoņu grupu jūs pieskaitāt pie lauku tantēm?
skolens spejigaks
s
man ir lielakas uzticibas mana 7 g.v. delam vadit so valsti neka si bez galu intelektualu nulli valdibu
Liene
L
Protams Saeima ir tautas spogulis. Pati sistēma Saeimā izskatās tāda marionešu stumdīšana. Ko redzam uzstājoties- tikai dažus deputātus un vienmēr vienus un tos pašus. Balsojot ir partiju disciplīna un atkal nav redzamas deputātu katra paša domas. Partijas darbojas ar kaut kādu domu par rezultātiem ilgtermiņos, bet balsojot kopā Saeimā nonāk pie izlabota un cita risinājuma, kas ilgtermiņā nespēj sasniegt uzstādīto mērķi. Nevar no iedzīvotājiem bez politiskas pieredzes veidot likumdevēju, kā tas bija valsts pirmsākumos. Pieņēma lēmumus, kas ilgtermiņā ļāva kādam kļūt pārbagātam, kādam īpašniekam namiem un ražotnēm, kādam izmantojot citu nabadzību un nezināšanu, uzpirkt īpašumus un viss tas notika diezgan haotiski. Par denacionalizētajos namos dzīvojošiem nemaz nepadomāja. Zemes dalīja, pirka un pārpirka. Cik daudz apkrāptu cilvēku no valsts puses un no apņēmīgu darboņu puses. Pirka un pārdeva, neskaitīja, kad nauda bija, jo bija ilūzija, ka tas nekad nebeigsies. Nebija pārdomātas darbības pašā sākumā. Cilvēki, kuri iepriekšējos 50 gadus bija akli paklausījuši norādījumiem no vienīgās partijas puses, pēkšņi bija spiesti domāt un kombinēt paši. Ne visi to spēja un gribēja. Ne visiem bija vadītāja talants(zināšanu jau nebija), tie kuri pēc savas būtības bija izpildītāji, cieta visvairāk, jo nesaprata, ko darīt ar pēkšņo brīvību. Toties spējīgākie, ātri aptvēra, ko darīt un rīkojās. Tagad ir visa tā kopā sekas.Ko darīt- Jāļauj strādāt un sakārtot to, ko vēl var sakārtot.
uh
u
Nu bet iedzīvotājiem taču jāsāk apjēgt, ka nekāds Mesija neieradīsies un neaizdzīs sliktos, Ka attīstītājās valstīs vispirms ir atbildīgi pilsoņi, kas neļauj sev taisīt uz galvas-cilvēki ir partijās, streiko, protestē -un viņus tādēl uzklausa. Visvairāk šajā zemītē riebjas tieši iedzīvotāju aboslūtais trulums - esoša saeima un valdība ir tieši tādas, kādas cilvēki ir nopelnījuši ar savu mazdūšibu un bezatbildību.
Liene optimistam
L
Nedomāju, ka tādā procedūrā, kā Latvijā, ievēlēta Saeima Jūs domājat, ka ir spējīga tādu domu kombināciju izvest dzīvē? Vai tad likumi top Saeimā?-tur tos tikai pielabo un arī šķietami. Par to, ka ir tā kā ir patreiz ar ekonomiku, vainīgie jāmeklē tālu atpakaļ. Valsts kredīti, iepirkumi, % kas noēd lielu daļu budžeta. Protams arī lielās algas un velme dzīvot bagāti. Ja paskatām tautas vidū, tad arī šī tendence ir labi redzama. Parasts zem vidējā pelnošs iedzīvotājs, remeontējot savu dzīvokli ņem kredītu un amatnieki veic eiroremontu viņa iepriekš trūcīgā mājoklī. viņš to nekad nevarētu darīt, ja kredīti būtu mazāk pieejami. Protams, inflācija, darba zaudējums, vai maza alga neļauj vairs atmaksāt saistības ar kredītdevēju un ir jāprasa algas palielinājums pašam, vai ģimenes loceklim, lai kaut kā dzīvotu. Un apskatot to visu ķēdē.... ir tas kas ir. Tas pats ar dārgu automašīnu iegādi, māju pirkšanu un sadzīves tehnikas iegādi... tas viss uz kredīta. UN ko nu......
l'avocate
l
Sauciet mani par "pofigistu" bet nākamajās vēlēšanās es neiešu!!! neredzu jēgas! vieni un tie paši RESNIE PURNI !!! kad redzēšu jaunu partiju, kuras pārstavji nav no JL, TP, TB utt. un tie reāli pilda savus solījumus - tad balsošu! Bet pašlaik - MAN POFIK!
Forsmažors
F
Godmanis vakar tv raidiijumaa ne tikai izskatiijas, bet arī bija apjucis, jo, izvērtējot reālos budžeta skaitļus, viņš redz, ka situācija ir drūmāka, nekā viņš prognozēja.
Optimists
O
Principā ir tā Saimele vai nav ir viens un tas pats.Lielākā daļa Latvijas iedzīvotāju saprot(cerams),ka Saimele neko nedarīs iedzīvotāju labā un strādās tikai savu mērķu īstenošanai ar devīzi pēc mums kaut ūdensplūdi.Saimelei ir svarīgi sakārtot savas kabatas neizbēgamai lata devalvācijai un pirms pilnīga valsteles ekonomiskā sabrukuma.Rādās,ka saimele un valdība vispār neapjēdz katastrofu,kas tuvojas ar katru stundu.Investīcijas praktiski Latvijā vairs neienāk, uzpūstā ministriju birokrātija dala eiropas naudas tikai savējiem,kas ir pilnīgi bezjēdzīgi,jo tās netiek virzītas ražošanas attīstībai,bet tiek atmazgātas un pārveŗšas par villām,poršiem un bentlijiem.Tā vietā,lai ļoti steidzīgi pieņemtu likumus,kas reali stimulē tos uzņēmumus,kas orientējas uz ES tirgu ,reāli tie ar nodokļu sistēmu tiek gremdēti,bet tie uzņēmumi,kas strādā ar Krieviju un ir tās īpašums(bandīti),praktiski netiek kontrolēti un aplikti ar nodokli.Tā tik turpināt .Domājams,ka ES nav nevienas valstis,kuras valdība un parlaments,tik ļoti censtos iznīdēt savas valsts iedzīvotājus .
zvirbulēns
z
Sūkstīties par deputātiem tomēr ir muļķīgi un lieki. Refernduma ideju kā tādu krietni iedragāja V.V.Freiberga, aizgrūžot uz referndumu jautājumu, kur pat speciālisti nezināja kā balsot, kur nu vēl lauku tantes vai pilsētu dāmas un kungi. Turklāt Latvija ir divkopienu valsts de facto - to aizstāv cilvēktiesību pļurkstētāji, sorristi,Diena un daudzi citi bāleliņi, kas noniecinā latviešu nacionālās partijas un turpina jūsmot par interncionālajām partijām (piemēram, Kokina un Kalnietes partijām). Latviešiem neļauj domāt par latvisku Latviju, veidot savu valsti pēc sava prāta, un to izmanto dažāda kalibra caurbraucēji, iebraucēji un spēlmaņi. Un "Diena" ir šo neļāvēju pirmajās rindās, kaut paši nemaz to lāgā neapzinās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

xcvxc

Aleksandrs Iesalnieks, uzņēmējs Ventspilī:

Kaut arī nesenie referendumi formāli uzskatāmi par nenotikušiem, nepiekrītu viedoklim, ka tiem nav rezultāta. Manā skatījumā tas ir pat ļoti pozitīvs, kaut arī ne uzreiz saskatāms. Referendums ir lēnas iedarbības zāles, un, lai ko arī runātu valdošā elite un tauta, pēc tiem daudz kas vienkārši vairs nevar palikt tā, kā agrāk. Tautā ir mainījusies emocionālā attieksme pret līdzšinējo varas politiku, un, ja ar to varbūt vēl var atļauties nerēķināties tagadējā Saeima un valdība, tad nākamajiem deputātu kandidātiem tā obligāti būs jāņem vērā. Referendumi vēlētājiem ļauj paškritiski palūkoties arī uz sevi — nevar taču būt, ka daudzi tūkstoši zinošu, godīgu un atbildīgu cilvēku Saeimā pēkšņi ievēlētu simts kretīnu, kuri ar steigu būtu padzenami. Saeima ir vēlētāju atspulgs, tas taču jāatzīst. Esmu optimists un ticu, ka uz nākamajām vēlēšanām cilvēki ies ar daudz lielāku atbildības sajūtu un aizšķērsos ceļu biezādainajiem varas dinozauriem.

Raita Karpika, friziere Ventspilī:

Neticu un neceru, ka Latvijā tagad valdošā elite ir guvusi kādu mācību no diviem pēdējiem referendumiem, kaut arī publiski apgalvo pretējo un sola tautas labā strādāt vairāk. Pēc referendumiem īpaši skaidri kļūst redzams, ka valdība un Saeimas vairākums nesaprot pat šos mājienus ar sētas mietu — simti tūkstoši vēlētāju taču absolūti nepārprotami izteica savu neapmierinātību ar valdošo vīru un sievu rīcību, bet šie tikai noskurinās un turpina iepriekšējo, jo formāli referenduma rezultāti viņiem nekādus pienākumus neuzliek. Saeimas līdzšinējo darbu vērtēju kā stipri viduvēju, vienīgi par savu algu pieaugumu deputāti ir rūpējušies labi. Tauta ir nogurusi klausīties koalīcijas vadoņu melus. Ir skaidrs, ka elites attieksme pret referendumiem nosit garastāvokli piedalīties nākamajās vēlēšanās — kāda jēga, ja viss paliek pa vecam.

Ruta Cibule, Balvu rajona valsts kultūras inspektore:

Saeima pati nav spējīga mainīties, nav nevienas pazīmes, ka deputāti to gribētu. Domas mainās katrai partijai atsevišķi, bet nav izteikts neviens viedoklis, kas varētu politisko vidi ietekmēt ilgtermiņā. Pēc kāda laika deputāti sāks skraidīt un uztraukties, bet tas būs tikai vēlēšanu priekšvakarā. Pagaidām viņiem tauta ir dziļi vienaldzīga, jo viņiem no tautas neko nevajag. Es pati vēl piedalos visos procesos, kas varētu ietekmēt sabiedrību. Tikai pēdējā referendumā nepiedalījos, jo nevarēju atrast savu noteiktu viedokli. Bet kopumā sabiedrība ir kļuvusi vienaldzāka, taču tā pati ir vainīga, ka nespēj neko ietekmēt, jo nav vienotas sabiedriskās domas.         

Juris Bozovičs, Malnavas lauksaimniecības koledžas direktors:

Saeimas deputāti sākuši saprast, ka daudz kas ir jāmaina, ka viņi tādā pašapmierinātībā kā līdz šim nevarēs turpināt strādāt. Pagaidām vārdos jau viņi sola visu, bet uzreiz aizbildinās ar budžeta iespējām, taču, ja ir griba, arī līdzekļus var atrast. Sabiedrība ir kļuvusi vienaldzīgāka. Ja nākamajās vēlēšanās būs tās pašas partijas, nez vai aktivitāte būs augsta. Ir vajadzīgi jauni politiskie spēki. Tagadējie «jaunie» (Štokenbergs, Kalniete) nav nekādi jaunie, viņiem ir tās pašas polittehnoloģijas. Būtu jānāk jaunam spēkam – atklātākam, godīgākam, bet kur ir mēraukla, kas to izmērīs? Nezinu.    

Uldis Maskovskis, z/s īpašnieks Naujenes pagastā:

Kamēr mums pie varas ir kaut kāda mistiska koalīcija, neviens neko nedarīs, un pat necentīsies darīt, lai politisko vidi mainītu. Manā izpratnē tautas vajadzības tiek ignorētas, un tas viss notiek ar valdošās elites ziņu. Un ne jau Saeima ir tā, kas nosaka toni politikā... Es biju aizgājis uz abiem referendumiem, un tā laikam bija pēdējā reize, jo faktiski referendumus novinnēja pofigisti, tie, kuriem viss ir vienalga. Ja ne Saeimai, ne valdībai nerūp vairākuma viedoklis, tad man ir viens jautājums: vai ir tāda reklāma kura var iespaidot pofigistus?  Pēc diviem gadiem Cimdars varēs kaut stāvēt uz ceļiem un lūgties, lai eju uz vēlēšanām un iemetu kādu nebūt biļetenu, lai tikai būtu tas kvorums...

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas