Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Saeimas deputāts Šmits plāno iesaistīties Eiropas lietu komisijas darbā

Saeima ceturtdien lems par deputāta Jāņa Šmita (LPP/LC) iekļaušanu Eiropas lietu komisijas sastāvā, atsaucot tautas kalpu no Pilsonības likuma izpildes komisijas. Abus lēmuma projektus prezidijs pirmdien iekļāva Saeimas kārtējās sēdes darba kārtībā.

Šmits aģentūrai BNS paskaidroja, ka lūgumam viņu iekļaut Eiropas lietu komisijas sastāvā ir tehniski - partijas pārstāvības - apsvērumi, jo vienīgā LPP/LC deputāte šajā komisijā Karina Pētersone ne vienmēr var apmeklēt šīs sēdes.

Tā kā katrs deputāts var darboties tikai divās komisijās, Šmitam no kādas līdz ar to ir jāaiziet. Par partijas pārstāvību Pilsonības likuma izpildes komisijā tautas kalps gan nesatraucas, jo tur vēl aktīvi darbojoties frakcijas biedre Inese Šlesere.

Iesniegumu gan par deputāta atsaukšanu, gan ievēlēšanu bez paša Šmita parakstījuši viņa partijas biedri, kā arī Zaļo un zemnieku savienības un partijas "Jaunais laiks" pārstāvji.

Jau vēstīts, ka, iespējams, jau pēc dažiem mēnešiem Šmitam būs jāpamet darbs Saeimā. Tas LPP/LC biedram, iespējams, būs jādara, ja, kā plānots, no nākamā gada tiks likvidēts īpašu uzdevumu ministra sabiedrības integrācijas lietās amats un līdz ar to Saeimā atgriezīsies pašreizējais integrācijas lietu ministrs Oskars Kastēns.

Šmits pilda deputāta pienākumus uz laiku, kamēr Kastēns strādā ministra amatā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas