Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 27. oktobris
Lilita, Irita, Ita

Saeimas komisijā analizēs parlamentāriešu darba atainojumu presē

Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija iecerējusi apgūt jaunu praksi, rīkojot diskusijas par parlamenta darba atspoguļojumu laikrakstos, apliecināja komisijas vadītājs Sergejs Dolgopolovs ("Saskaņas centrs").

Pirmā šāda komisijas sēde paredzēta jau otrdien, un šoreiz plānots pārrunāt Saeimas darba vērtējumu aprīļa laikrakstos.

"Tas ir ļoti interesants uzdevums. Mēs ikdienā vērojam tikai deputātu runas, bet tas ir tikai viens skatījums - būtu ļoti interesanti pavērot, kādu iespaidu parlamenta darbs rada preses pārstāvjiem," atzina tautas kalps, pagaidām neprognozējot, vai šis jautājums komisijas darbā noteikti tiks ieviests kā regulāra prakse.

"Prese ir tāda, kāda ir - nepatīk jau viņiem deputāti, bet tā arī ir tikai viena medaļas puse," teica deputāts, paužot pozitīvas cerības par diskusijas norisi.

Sēdes sākumā deputāti arī iepazīsies ar komisijas konsultantu sagatavotu nelielu ziņojumu par Saeimas darba atspoguļojumu plašsaziņas līdzekļos. Par ziņojuma saturu Dolgopolovs gan vēl nezināja neko teikt, jo pats to redzēšot tikai rīta pusē.

Aģentūra BNS novēroja, ka mandātu komisija pavasara darba sesijas pirmajā sēdē jau diskusijās bija noskaņota jaunu mērķu un uzdevumu meklējumiem.

Tā kā, sākot jauno darba sesiju, neviens parlamentārietis nebija pārkāpis ceļu satiksmes negadījumus, nebija arī nekādu sūdzību vai ētikas pārkāpuma lietu un citu komisijas pamatdarba jautājumu, tās vadītājs sēdē rosināja kolēģus izvērtēt iespējamo jautājumu loku, kam turpmākajā darbā varētu pievērsties.

Partijas LPP/LC Saeimas frakcijas vadītājs Andris Bērziņš tobrīd ironiski rosināja komisijas locekļiem aktīvāk pavērot kolēģu ikdienas darba attiecības komisijās un plenārsēžu laikā, lai konstatētu, kāda ir šī komunikācija - vai nav kādu ētikas pārkāpumu.

Savukārt deputāte Baiba Rivža (Zaļo un zemnieku savienība) ierosināja, ka būtu ieteicams pārskatīt deputātu Ētikas kodeksu - vai tajā nav kas aktualizējams un vai tas pilnvērtīgi strādā -, kā arī doties pieredzes apmaiņas braucienos uz kaimiņvalstīm, lai kopīgi izvērtētu, kāds ir mandātu un ētikas komisiju darbs Lietuvā un Igaunijā.

Kolēģu atbalstu gan neguva neviens no šiem priekšlikumiem.

Saskaņā ar Saeimas Kārtības rulli Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas pienākumos ietilpst Saeimas ziņojumu par deputātu pilnvaru apstiprināšanu un izbeigšanu sagatavošana, lēmuma projektu par kriminālvajāšanas ierosināšanu pret Saeimas locekli, viņa apcietināšanu, aizturēšanu, kratīšanas izdarīšanu vai citādu personas brīvības ierobežošanu, kā arī priekšlikumu sakarā ar iesniegumiem par administratīvā soda uzlikšanu sagatavošana.

Komisija pārrauga arī Saeimas deputātu ētikas kodeksa ievērošanu un izskata tautas kalpu ētikas kodeksa pārkāpumu lietas, bet reizi mēnesī gatavo pārskatu Saeimai par iesniegumiem, kas saņemti parlamenta Sabiedrisko attiecību birojā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas