Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Saeimas komisija galīgajā lasījumā atbalsta šā gada budžeta projektu

Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija trešdien izskatīšanai galīgajā lasījumā atbalstīja šā gada valsts budžeta projektu.

Vērtējot priekšlikumus, deputāti pamatā pieturējās pie iepriekš paustā valdības viedokļa, tomēr atbalstīja vairākas līdzekļu pārdales.

Deputāti šodien atbalstīja ierosinājumus par 5,5 miljonu eiro novirzīšanu šā gada valsts budžetā no VAS Latvijas Loto dividendēm un Latvijas Bankas peļņas, kas tiktu piešķirti pedagogu algu palielinājumam pēc reformu veikšanas.

Deputāti arī vienojās novirzīt 169 952 eiro Centrālajai vēlēšanu komisijai, lai vēlētājiem iepriekšējā balsošanas dienās būtu iespējams nobalsot jebkurā iecirknī. Šie līdzekļi pārdalīti no Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes ietaupītajiem līdzekļiem.

Komisija pārdalīja finansējumu 450 000 eiro apmērā, lai nodrošinātu programmas Ģimenei draudzīga pašvaldība īstenošanu.

Tāpat komisija atbalstīja ierosinājumu pārdalīt Paralimpiskā sporta centra projekta īstenošanai 213 500 eiro, kas iepriekš bija paredzēti olimpiskajam centram Ventspils. Vēl no Ventspils olimpiskā centra finansējuma 1,33 miljoni eiro pārdalīti olimpiskā centra Rēzekne būvniecībai.

Saeimas komisija atbalstīja ierosinājumu novirzīt ne vairāk par 740 000 eiro Izglītības un zinātnes ministrijai (IZM), lai nodrošinātu finansējumu "inovatīvas studiju programmas informāciju un komunikāciju tehnoloģijas jomā". Šie līdzekļi tiek rasti, pārdalot finansējumu IZM budžetā, kā arī no Ekonomikas ministrija un Aizsardzības ministrijas budžeta.

Opozīcijas deputātu ierosinājumi budžetam netika atbalstīti.

Kopumā šogad budžeta projektam bija iesniegts salīdzinoši mazs priekšlikumu skaits - 80 ierosinājumi. Iepriekšējos gados ierosinājumu skaits bija ievērojami lielāks.

Tāpat komisija izskatīja arī visus ar budžetu saistītos likumprojektus. Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija izskatīšanai galīgajā lasījumā atbalstīja grozījumus Valsts sociālo pabalstu likumā, paredzot no šā gada 1.jūlija par 100 eiro palielināt pabalstu bērniem un pieaugušajiem ar smagiem funkcionāliem veselības traucējumiem kopš bērnības, kuriem nepieciešama īpaša kopšana.

Deputātu atbalstu arī guva likumprojekts, kas paredz iespēju uzturlīdzekļu parādniekam apturēt šaujamieroču lietošanas atļauju, ja viņa vietā bērna uzturēšanas naudu izmaksā no Uzturlīdzekļu garantiju fonda (UGF).

Deputāti arī nolēma noteikt aizliegumu nekustamā īpašuma darījumus veikt skaidrā naudā. Likumā iecerēts noteikt, ka nodokļu maksātājiem, tajā skaitā fiziskajām personām, kas neveic saimniecisko darbību, nav atļauts veikt skaidrā naudā nekustamo īpašumu atsavināšanas darījumus.

Komisija atbalstīja vairākus likumprojektus, kas paredz ierobežot nelegālas azartspēles. Attiecīgi grozījumi atbalstīti Elektronisko sakaru likumā, Azartspēļu un izložu likumā, Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā un Maksājumu pakalpojumu un elektroniskās naudas likumā.

Kā ziņots, Saeimas sēdē galīgajā lasījumā budžetu un saistītos likumprojektus paredzēts izskatīt nākamnedēļ, 3.aprīlī.

Politiķi jau iepriekš pauda, ka šis ir tehniskais budžets, un priekšlikumi, kas prasa papildu izdevumus, atbalstu negūs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas