Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Saeimas komisija: Latviešu valodas situācija pasliktinās

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
no habla Latvian
n
Tur kur es dzivoju dzirdu tikai krieviski. Kas nozime "slid"?
Daniels
D
plkst 20:17 reģistrētajā, bet nepublicētajā komentārā izteicu savus personīgos uzskatus par objektīvu un arvien vēl iespējamu risinājumu samilzušajām etniskās sadzīves un valodu problēmām, bet varu izteikt tikai nožēlu par tā nepublicēšanu portālā www.diena.lv
Ivars
I
Nekas nevar būt vienkāršāk, ja no rītdienas visi latvieši runās tikai latviski, kas atliks pārējiem ? Citiem vārdiem, paši esam vainīgi un pēc tan vēl gaudojam, ka krievu valoda prevalē. Vai tiešam tik grūti ir runāt vienmēr un visur latviski ?
latviete
l
Vai saeima var nosaukt pēdējos gados pieņemtos likumus, kuri stiprinātu latviešu valodas pozīcijas? Kā drīkst pieļaut, ka valodas centra centieni turēt jau tā paplakušo likumu, tiek apsmieti un ignorēti, bet valdība un prezidents ar smīnu to novēro - uzskata par matu skaldīšanu?
AS
A
Es vairākkārt esmu rakstījis savos komentos, par latviešu pozīciju Latvijas valstī. Tas ka latviešu valoda dažu pēdējo gadu laikā pēc valodas likuma pieņēmšanas ir stingri samazinajusies ir vainojami paši latvieši. 1999.g., kad pieņēma valodas likumu prezidente piespieda saeimu iestrādāt latvietim un latviešu valodai nāvējošu normu. 1. pants 4) punkts. "mazākumtautību pārstāvju iekļaušanos Latvijas sabiedrībā, IEVēROJOT VIņU TIESīBAS LIETOT DZIMTO VALODU". Ar šo normu faktiski krievu valodu Latvijas valsts atzina un pielīdzināja valsts valodai. Tas nebija jādara, jo 2. panta (3) punkts neaizliedz minoritāšu valodas lietot sadzīvē ,ģimenes lokā un etnisko grupu iekšējā saziņā, ka arī dievkalpojumos baznīcas. Lūk kur parādās nodevība pret latvieti un latviešu valodu. Nav pagājuši desmit gadi pēc valodas likuma pieņēmšanas, un mēs latvieši ar savu valodu esam atsviesti divdesmit gadus atpakaļ tajos astoņdesmitajos gados PSRS. Vai ir izeja no šīs situācijas? Tā ir vienmēr. Tikai vajag gribēt un nelocīties okupantu priekšā, un neklausīties ārvalstu visāda ranga emisāru aplamajos pat naidīgajos latvietim ,spriedelējumos, un mūsu pašu tā saucamo etnisko studiju pseido ekspertos, kuri tiek finansēti no ārzemju naudas maisiem un kuriem nav interese ,lai šīnī valstī būtu noteicējs latvieti un latviešu valoda.
hasans
h
Valsts amatpersonām pirmām vajadzētu rādīt priekšzīmi . Nupat TV redzēju kā Dalbiņš stostās krieviski . Riebjas skatīties .
Žanis Vieplis
Ž
Izskatās, ka to saprot pat eksprezidents Ulmanis. Vai tad citādi forumā viņš būtu tā izteicies par krievu valodu?
precizējot
p
to pasliktina Saeima. Tauta ir tauta, tai pašsaglabāšanās ir ģenētiski kodēta.. Bet, ja tiek finansēts stulbums un negodīgums, ir grūti pretoties.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas