Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Saeimas komisija noraida priekšlikumu samazināt NRTVP sastāvu

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija otrdien noraidīja ierosinājumu samazināt Nacionālās radio un televīzijas padomes (NRTVP) sastāvu līdz pieciem cilvēkiem.

Priekšlikumu par padomes sastāva samazināšanu bija iesniedzis gan deputāts Oskars Kastēns (LPP/LC), gan Tautas partijas biedre Anta Rugāte.

Lemjot par likumprojekta turpmāko virzību, komisija vienprātīgi atbalstīja tā skatīšanu Saeimā galīgajā lasījumā. Līdz ar to parlaments jau ceturtdien lems par grozījumiem radio un televīzijas likumā, kas paredz atļaut nodot koncesijā Latvijas Radio 2.

Gan deputāte Ina Druviete ("Pilsoniskā savienība"), gan komisijas priekšsēdētāja Ingrīda Circene ("Jaunais laiks") uzsvēra, ka tik būtiskām izmaiņām NRTVP darbā būtu jābūt plašāk izdiskutētām, pirms tiek pieņemti galīgie lēmumi. Līdz ar to abas deputātes apliecināja, ka viņu pārstāvētās partijas steidzamības kārtībā neatbalsta padomes locekļu skaita samazināšanu.

Apvienības "Saskaņas centrs" deputāts Boriss Cilevičs arī norādīja, ka neatbalsta priekšlikumu, gan uzsverot, ka, viņaprāt, padomei jau patlaban ir "ārkārtīgi grūti tikt galā ar dažādiem sarežģītiem jautājumiem".

Debatēs par NRTVP gan vairākkārt tika arī atgādināts, ka jaunajā Elektronisko mediju likumprojektā būs pilnīgi jauna padomes izveides kārtība, kas būs vērsta uz to, lai samazinātu partiju ietekmi tās darbībā.

Līdz ar to komisija arī neatbalstīja iepriekš rosināto alternatīvo ideju, kas likumprojektā iesniegta kā komisijas priekšlikums, par jaunu locekļu neievēlēšanu pilnvaru zaudējušo vietā līdz pat brīdim, kad spēkā stātos jaunais elektronisko mediju nozari reglamentējošais likums.

Jau vēstīts, ka patlaban saskaņā ar likumu padomē jābūt deviņiem locekļiem, bet kopš pērnā gada jūnija tā strādā nepilnā - astoņu cilvēku - sastāvā.

Virzot likumprojektu galīgajam lasījumam, deputāti nolēmuši papildināt esošo likumu arī ar piebildi, ka Latvijas Radio kā nacionālā pasūtījuma kultūras sastāvdaļu ir pienākums nodrošināt arī Latvijas Radio kora darbību.

Kora darbība gan paredzēta arī jaunajā mediju likumprojektā.

Lai arī par koncesijas termiņu komisijā jau bijušas plašas debates, deputāti atkal pievērsās šim jautājumam, galu galā gan saglabājot iepriekš rasto kompromisu par pieciem gadiem kā maksimālo ilgumu koncesijas līgumam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas