Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

SAK rosinās veidot Sociālās drošības grupu

Valsts prezidenta paspārnē izveidotā Stratēģiskās analīzes komisija (SAK) rosina veidot Sociālās drošības grupu Ministru prezidenta vadībā, lai saglabātu minimālo sociālās drošības līmeni valstī. Ar šādu ierosinājumu protokollēmuma projektā plāno nākt klajā SAK valdības piektdienas ārkārtas sēdē, kuru sasaucis prezidents Valdis Zatlers.

Grupā, kas jāizveido līdz aprīļa beigām, eksperti rosina iekļaut iekšlietu ministri Lindu Mūrnieci ("Jaunais laiks"), izglītības ministri Tatjanu Koķi (Zaļo un zemnieku savienība, ZZS), labklājības ministru Uldi Auguli (ZZS), veselības ministru Ivaru Eglīti (Tautas partija, TP) un reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministru Edgaru Zalānu (TP).

Līdz 1.jūnijam grupai jāizstrādā un jāiesniedz apstiprināšanai valdībā visaptveroša minimālās garantētās sociālās palīdzības programma, kas skaidri definē vienotu sociālās palīdzības standartu visā Latvijā un nodrošina viegli saprotamu un pārskatāmu informāciju, kā iedzīvotājiem rīkoties, saskaroties ar iztikas grūtībām. Vēl ekspertiem jāizstrādā risinājumi un tiem atbilstoši tiesību aktu projekti publiskās un privātās partnerības formā īstenojamām sociālās aizsardzības programmām.

Jau vēstīts, ka SAK ziņojumā, kuru piektdien izskatīs valdība, uzsver - finanšu krīzes izraisītā ekonomiskā lejupslīde un tās risinājumi nopietni apdraud sociālās sistēmas stabilitāti ilgtermiņā, jo īpaši pensiju un demogrāfijas jomā.

"Latvijā pašlaik gandrīz vienlaicīgi attīstās politiskā un ekonomiskā krīze, kas negatīva scenārija gadījumā izvērtīsies par plašu sociālo krīzi un ļoti negatīvas apstākļu sakritības gadījumā vietumis pāries arī sporādiskā humanitārajā krīzē," ar šādiem vārdiem par savu skatījumu ziņojumu iesāk SAK.

Jau vēstīts, ka Valsts prezidents Valdis Zatlers izmantojis Satversmē paredzētās tiesības un piektdien sasaucis valdības ārkārtas sēdi, kurā iekļauti ziņojumi par strukturālajām izmaiņām valsts pārvaldē, izglītībā un veselībā, kā arī SAK priekšlikumi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

DIENA IEPRIEKŠ RAKSTĪJA

SAK: ļoti negatīva scenārija gadījumā Latvija var piedzīvot arī humāno krīzi

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas