Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Samazinājums veselības aprūpē mazāk skar bērnus

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Zaigonis
Z
TP veselības ministre atgādina tirgus sievu,kura zina vaimanāt, bet savu saimniecību nepārvalda. Cik mlj.Ls galu galā vewlības ministrijai gada beigās vajadzēs?Kur šogad VM budžets izlietots?
Vita Ievai
V
Tu gan iztaisies par baigo medicīnas jomas zinātāju, bet reāli šis komentārs kārtējo reizi apliecina, ka Tev nav nekādas izpratnes par medicīnas sistēmu kā tādu un galvā putra. Tik vien zini, kā kliegt - dodiet! Man pienākas! Redzi, Bērnu slimnīcā varbūt tiešām gadās pa kādam, kurš tur ārstē ''puņķus'', resp., vieglākas saslimšanas, ko teorētiski varētu ārstēt mājās pārslogotā ģimenes ārsta uzraudzībā. Taču galvenokārt šajā slimnīcā ārstē ļoti nopietnas un smagas saslimšanas, par kurām (un tas ir tas, ko Tu nezini!) valsts slimnīcai maksā tieši tikpat, cik par ''puņķu'' ārstēšanu. Proti, slimnīcai ir tāds gada budžets, kāds ir, un valsts to nepapildina tāpēc, ka pēkšņi iestājas daudzi pacienti, kuriem nepieciešama ārkārtīgi dārga ārstēšana. Ir arī tādi, kuru ārstēšana Latvijas valstij izmaksā daudzus tūkstošus latu DIENĀ. Tā kā šī slimnīca, atšķirībā no pieaugušo, tikpat kā neko nepelna, tad teorētiski pie daudz sarežģītiem gadījumiem var būt, ka paredzētais gada budžets tiek apēsts jau gada vidū. Valsts maksā par gultas vietām, nevis par katra pacienta uzturēšanas reālajām izmaksām, tas ir tas absurds. Un par vienu gultas vietu valsts maksā ļoti niecīgu summu. Slimnīcai, kura nepelna ar maksas pacientiem, jābūt ģeniāliem kalkulatoriem, lai vispār nebankrotētu. Starp citu, Tavai zināšanai - par viena apendicīta operāciju ārsts nopelna no 40 līdz 70 santīmiem valsts naudas. Es nepārrakstījos. Tāda šajā valstī ir tā Tavu tiesību, par ko Tu tā visu laiku klaigā, un visu mūsu dzīvības, veselības cena. Komentāri lieki.
Ieva
I
Toties bērnu slimnīca (nu taču jau viņa), pelna ar puņķu ārstēšanu slimnīcā: izmaksu praktiski nekādu, toties nauda tiek saņemta kā par īstu ārstēšanu....
Vita
V
Tikai nevajag aizmirst, stāstot, ka vismazāk samazinājums skars bērnus, ka Bērnu slimnīca, atšķirībā no pieaugušo slimnīcām, tikpat kā neko nepelna ar maksas medicīnu, jo gluži vienkārši bērniem visu apmaksā valsts un maksas pakalpojumus šajā slimnīcā izmanto procentuāli ļoti mazs skaits un tas pats - par salīdzinoši zemu samaksu. Savukārt, pieaugušo slimnīcās, vismaz Rīgas lielajās, taču ar maksas medicīnu tiek pelnītas milzīgas summas. Tās nonāk slimnīcu budžetā. Tāpēc es vispār nespēju saprast, kā šīm slimnīcām var būt tik milzīgi parādi. Kā tā var strādāt? Bērnu slimnīcai pats izejas punkts ir finasiāli daudz sliktāks kā pieaugušo slimnīcām, jo tā klāt neko nepiepelna - cik samazina, ar to jādzīvo. Nav ne superdārgo sirds asinsvadu u.c. procedūru, ar ko slimnīca var pelnīt, ne arī ārstiem un medmāsām maksas pakalpojumi, ar ko viņi varētu vismaz daļēji kompensēt dramatiski samazinātās algas.
Dati
D
Paldies par datiem. Zel nav aprakstits ka lidzekli izmantoti. .
dzeris
d
Bet visi speciālisti no "savējiem", tāp[ēc neaizstājami, kā jau visi TP "specialisti". UN, kā redzam, drīzāk likvidēs slimnīcas, nekā so te specialistu vietas. Un vārdu "kauns" TP nepazīst.
Ieva
I
Tie 4 sabiedrisko attiecību speciālisti pūš miglu acīs aizmirstot, ka tos, kas ar šo sistēmu ir tā īsti saistīti un līdz mielēm izjutuši tajā valdošo bardaku, tāds vienkāršs mutes virinātājs nemaz nepaņems.
Ieva
I
Es neko nejaucu, jo ja viņus algo par veselības aprūpes naudu, viņi ir veselības aprūpes birokrāti. Un ja viņi sēž glaunās ēkās un ne s... nedara, tad ir pelnījuši ar kāju pa pakaļu.
Dakters -> Maija
D
"VM un tās padotības iestādēs"... tik ierēdnieciski skan. Tad pastāsti, cik ir atlaisti. Bet nestāsti par apkopējām, santehniķiem un sargiem.
Vuarzazi
V
Paldies par dotaciju tabulu! Skaidrs, ka Riga ir priviligeta ar vismaz 80% no budzeta.
Maija
M
nejauc noteikumu izstrādi un darbinieku skaitu. datus par strādājošo skaitu var iegūt VM un tās padotības iestādēs. un ticēt Apinim ?! tiešām jums īsa atmiņa...
Dakters
D
SVA 4 sabiedrisko attiecību speciālisti, n-tie personāla speciālisti. Nu kāda velna pēc??? Ko viņi dara? Kāds ir redzējis? 3 kafijas pauzes un 16:00 aiziet mājās? Nu kā nav kauna šādā situācijā tādus barot!
finansu truukums,bet trekna bi
f
sho absoluto patiesiibu veseliibas nozaree ir jau sen konstateejusi Latvijas Aarstu biedriiba un to ikdienaa saapiigi sajuut slimnieku apruupeetaaji :sanitaares,medmaasas,aarsteejoshie aarsti un citi slimnieku apruupeetaaji,kas ikdienas kopaa ar slimniekiem aarstee slimiibas un uzlabo cilveeku dziives kvalitaati.
Dakters
D
Nu ko var visu laiku muldēt? pasakiet, C I K un K A D beidzot jūs atlaidīsiet slaistus no visām tām aģentūrām???
Ieva
I
Neaizmirsti, ka uz plānveida operācijām rindas ir bijušas pat vistreknākajos gados pat vēža slimniekiem, bet daudzās jomās pacienti gaida gadu un vēl vairāk. Otrkārt slimnieki ir ielaisti, nereti ar smagām blakusparādībām, toties mājas aprūpes....Jebkurā gadījumā situācija, kad operācija iestiepjas, jo postaža iekšās ir daudz lielāka, ir pavisam reāla. Un treškārt, lai arī pašu slimnīcu darba organizācija ir...., taču ja valsts, piemēram, neapmaksā pietiekamu skaitu izmeklējumu, tad slimnieks, atšķirtībā no ārstiem, kas var sarunāt, guļ un gaida rindu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas