Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 27. oktobris
Lilita, Irita, Ita

“Santas” žurnālu akcijā saskata neveselīgu protekcionismu

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
KIKA
K
KAD VIENREIZ BEIGS MOCīT LATVIJAS IEDZīVOTāJUS šIE KANIBāLI MINISTRI
Ārvalstu investoru padomes va
Ā
Ko lai viņš saka , ja viņa darba devējs ir imporēo preču ražotājs. Kamēr latvieši domā , tikmēr visā Eropas zonā lobē vietējo produku atklāti pat lielajā TV. Tā kā brīvi pārvaldu valodas , tad zinu ko tur stāsta. UN nevajag stāstīt atkal nabaga latvietim, vai tagad Jūs pirksiet dārgāk un stutēsiet vājos uzņēmumus. Latvijas pircējam ir maz naudas un , ja starpība ir niecīga , tad labāk nemu vieējo. Turklāt vecā Eiropa saņem lielākus maksājumus, viņiem ir arī slēpie eksporta veicināšanas pasākimi. Droši to varu apgalvot , jo ražotne reģistrēta ārvalstīs un personīgi tādus saņemu. Latvijas ražotne ar ikpat vienādu ražotnes jaudu kā ārvalstīs atvērtā pelna krietni mazāk nevis tāpēc , ka produkts slikts, bet tāpēc , ka Latvijā gribētāji nevar nopirkt dēļ savas nabadzības. ārvalstīs pirmo gadu jau beidzu ar peļnu par, kuru varu reāli labi dzīvot. Latvijā čus vien sanāk. Un , lai kāds vēl saka , ka slikti strādāju.
Dagnija Tūtere
D
Nav nekā jauna. Konservatīviem cilvēkiem dzīve vienmēr ir vieglāka un vienkāršāka. Baigo nu jaunumu atraduši . Konservatīvs cilvēks vispār nekad no Latvijas precēm nav atgājis. Līdz ar to viņam šādas kampaņas bijušas nebijušas. Šampūns, krēms, smaržas, lūpenes u.c. - Dzintara, lietots kopš 1980.gada, kad pēc lūpenes radās vajadzība. Kastanis - tāpat. Ritas krekliņi, Vaides apenes. Par pārtiku nemaz nerunājot. Ir tikuši izmeģināti arī aizjūras analogi, bet neviens nav devis tik satriecošu efektu, lai turpmāk vietējos aizstātu ar tiem.
essene bessene
e
man garšo Latvijas zemnieku produkti - dabīgs biezpiens, siers un gurķi. es ielu vāzē Latvijas dārzniecībā iegādātas rozes un tur arī pērku ziedus, ko dāvinu mīļiem cilvēkiem. tie ir svaigi un īsti - mani sasilda jau šī sajūta vien. un man patīk šī akcija. un man ir vienalga, cik suņu to aprej. tie, kuri piesauc protekcionismu - vismaz palasiet ekonomikas literatūru, lai saprastu, kas tas vispār ir. Mūsu dažu miljonu valstī!!! nesmīdiniet jel!
Edzus
E
mēs latvieši ēdam un ēdīsim savus produktus, a tu ārzemju līdzskrējēj aizver vienreiz muti. Kā saka, izmanto labāk iespēju paklusēt, āpsi. Brauc pie sievas uz Lietuvu un rij viņu desu kamēr pumpains paliksi un impotents...
Dr.xy
D
Pareizi,tautiesi,ediet letos Kinas produktus,kuri ir parsatinati ar svinu,pesticitiem u,t.t.,tikai beigu rezultata tas jums iznaks neskaitamas reizes dargak,jo bus jaizdod liela nauda par,un atkal,Kina razotajam,iespejams viltotajam,zalem.
grieta
g
skopais maksaa divas reizes! tapeec arii taadam kastanim nav apgroziijuma, jo neviens vinju nereklamee! un es nedomaaju, ka kastanim vajadzeetu tik pat lielu reklaamas kampanju kaa taidam, kuram te taada smaka, un te taads veejs ieksjaa...
haha
h
taa tikai taada mirona sildisana...
vejaslota
v
Tiem, kas ņemas par to, kur drukāti žurnāli - ziniet, strādāju šajā nozarē, un varu pateikt, ka tādus žurnālus, kā Santa un Klubs - tāda izskata, tādā tirāžā un sakarīgos termiņos - Latvijā diemžēl nodrukāt nav iespējams. Tāpēc arī drukājas Lietuvā, kur ir attiecīgas mašīnas tipogrāfijā. Jūs taču arī Latvijā ražotu elektrisko tējkannu nevarēsiet nopirkt, nāksies vien pirkt labākajā gadījumā Eiropā ražotu, sliktākajā - Ķīnā! Paskatiet paši, kur drukātas Zvaigznes ražotās bērnu grāmatiņas, vai kur ražoti Spilvas gurķīši... Toties tie žurnāli, kam ir vislielākās tirāžas - Ieva un Privātā Dzīve, tāpat arī ļoti daudzi citi Santas žurnāli tiek drukāti Mūkusalas tipogrāfijā. Tā ka paši Anča un Zariņš arī silda Latviju, nodrošinot ar darbu tos pašus tipogrāfijas strādniekus.
targash
t
Vietējie uzņēmēji taupa uz reklāmu, tādējādi samazina savas mārketinga izmaksas. Jebkuras izmaksas atsaucas uz preces pašizmaksu un cenu veikalā. Ja uzņēmums ražo maz preču, tās pašizmaksa pieaug. Respektīvi, nav korekti salīdzināt Procter and Gamble ar visiem Taidiem, Boņukiem, Arieliem un pārējiem 150 brendiem ar "Kastani". "Kastanim" viena reklāma kampaņa TV izmaksās teiksim 30 santīmi pie cenas, Taidam 0,3 santīmi. Tāpēc "Kastanim" ir viens, līdzīgi, kā Vācijas, Francijas, Polijas un daudzu citu valstu nelielajiem ražotājiem, patriotiskais pircējs.
grieta
g
liela atšķīrība starp to - vai informē cilvēkus un parāda viņiem vietējās preces (un kāpēc gan vietējie uzņēmēji tik ļoti taupa uz reklāmām?? ) - vai aicina tās iegādāties, spiežot uz patriotismu. nekad naatbalstīšu nekādu ierobežojumu uzlikšanu importam. vietējos ir jāizvēlas - bet tāpēc, ka tie ir `par labāku cenu, kvalitatīvi un konkretam cilvēkam patīk. p.s. vēl viena laba prece - vannai, ko liet klāt - priežu (vai egļu) ekstrakts. pudele nu pilnīgs mēsls - lāgā citreiz dabūt nevar. bet pats estrakts - super duper! turklāt par ļoti normālu cenu. ja vēl to plastmasas pudeli nomainītu....
esse
e
Arī veļas mazgāšanai ir superīgs LV ražots līdzeklis - "Kastanis". Daudz veselīgāks par pulveriem, turklāt vieglāk izskalojas, nepaliek drēbēs, un mazgā lieliski, iesaku pamēģināt. ;)
anonīmais šakālis
a
1) tā tiek darīts visur, vai mēs būtu kādi īpaši, lai tā nedarītu; 2) lai ārzemju prece tiešām nestu ekonomisku izdevīgumu, tai jābūt vismaz uz pusi lētākai un tādā pašā kvalitātē, kā vietējā 3) A.Lauciņš ir kangars Diemžēl tie ārzemju tomāti un gurķi kvalitātē daudzkārt atpaliek no vietējās preces un pirmkārt jau garšas ziņā. Jau brīvā tirgus pirmsākumos, kā ar karoti mutē, mums lēja iekšā gudrības, ka roku darbs, iepretim industriālajam, ir dārgs, tāpēc ar rokām ražotais tiek dārgāk novērtēts gan naudas izteiksmē, gan prestižā. Tāpat tikām mācīti, ka pircēja apsvērumi lietot vienu vai otru produktu, varētu būt visdažādākie, sākot no vajadzības paēst, līdz vēlmei padižoties citu acīs, un uzņēmējam jāprot pieprasijumu apmierināt. Tagad redzam, ka ārvalstu investori šīs patiesības ir aizmirsuši un apsaukā mūs nesmukos vārdos! Aicinu pirkt pārtiku pa tiešo no zemniekiem, apejot veikalu uzcenojumus un pārstrādes uzņēmumu "pievienoto vērtību" !
targash
t
Lūk, ir iespējas progresēt. Piem., padomājiet, kādus tīrīšanas līdzekļus lietojat, varbūt lielu daļu var aizvietot ar Latvijas ražojumiem (labprāt lietoju Olainē, "Biolar" ražotas pastas).Nākamajā dienā, pārsteidziet sievu, pagatavojiet ātro kūku, "Dobeles dzirnavnieks" ražo brīnišķīgus sausos maisījumus ātrās kūkas mīklai. Drīz tas kļūs par dzīvesveida sastāvdaļu.
hmz
h
pilnīgi piekrītu viedoklim, ka ir jāizvēlas tā prece, kas ir kvalitatīva un lētāka kā citas, respektīvi, kamēr latvju bāleliņi nesapratīs, ka laikā, kad būtu jāapvienojas, jāsadarbojas, nevis jāliek sprunguļi cits citam, kaimiņi un citi ārvalstu piegādātāji izmantos tos iespēju un letiņš kā parasti paliks pie sasistas siles. Vajag strādāt kopā, latvieši - lūk uz ko vajag mudināt visus ražotājus un pakalpojumu sniedzējus. Jo ātrāk mēs, patērētāji, pateiksim ražotājiem, ka mēs izvēlamies, nevis to dārgāko latviešu produkciju, bet lētāko ārvalstu produkciju, kas pārdod lētāk, jo ir sakārtojuši savu ražotni un spēj efektīvāk strādāt, jo labak būs Latvijai!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas