Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Sašūpojas Valsts Civildienesta pārvaldes vadītāja krēsls

Izvērtējot Valsts civildienesta pārvaldes (VCP) rīcību saistībā ar pat teju gadu nesniegtām atbildēm uz iedzīvotāju iesniegumiem, premjera Ivara Godmaņa (LPP/LC) izveidotā komisija atradusi vēl vienu pārkāpumu — ir pārtērēti VCP piešķirtie valsts budžeta līdzekļi, kā rezultātā, nemainoties esošajiem apstākļiem, jau oktobrī VCP varētu beigties finansējums.

Abos pārkāpumos komisija saskatījusi tiešu VCP priekšnieka Māra Skudras atbildību, tāpēc premjers izdevis rīkojumu par disciplinārlietas ierosināšanu, un tiks veidota komisija, kura vērtēšot ari M.Skudras atbilstību ieņemamajam amatam.

Komisija premjera biroja vadītāja Jura Radzēviča (LPP/LC) vadībā, kurā ietilpa arī Valsts kancelejas un Valsts administrācijas pārstāvji, vētīja VCP darbību, jo saņemta "čupiņa sūdzību" no iedzīvotājiem un ierēdņiem, ka VCP ilgstoši neatbildot uz iesniegumiem. Toreiz M.Skudra to skaidroja ar VCP administratīvās kapacitātes trūkumu. Komisija secinājusi, ka tā nav tiesa, jo, kā skaidro J.Radzēvičs, līdz šim esot apmierināti visi VCP budžeta pieprasījumi, izņemot 2008.gadā, kas liecinot, ka VCP agrāk nemaz vairāk darbinieku neesot vajadzējis. M.Skudra norāda, ka tā nevar būt viņa atbildība, jo viņš sācis vadīt VCP 2006.gada jūlijā un līdz 2007.gada budžeta pieprasījuma iesniegšanai oktobrī nav varējis novērtēt, cik daudz cilvēku vajag VCP funkciju pildīšanai, ar ko arī izskaidrojams, kāpēc VCP lielāku budžeta palielinājumu prasījusi tikai 2007.gadā.

Komisija konstatējusi, ka M.Skudra bez finanšu avotu seguma palielinājis VCP ierēdņu un darbinieku mēnešalgas, tādējādi radot iestādes budžeta deficīta risku 28,9% apjomā. Tā turpinot, oktobrī VCP vairs nebūtu naudas algu izmaksai, tāpēc ir anulēts M.Skudras vadības līgums, kas ik mēnesi viņam paredzēja 1000 latu piemaksu pie algas, kā arī samazināta VCP izdevumu daļa, lai iestāde varētu iztikt līdz gada beigām, stāsta premjera preses sekretārs Edgars Vaikulis. M.Skudra skaidro, ka šāda situācija izveidojusies pērn, kad iepriekšējais premjers Aigars Kalvītis (TP) maijā esot ļāvis M.Skudram paaugstināt VCP darbinieku algas, solot tam budžeta līdzekļu pieaugumu, bet septembrī izrādījies, ka solījums netiks pildīts. Pērn naudas iztrūkums VCP risināts, gada nogalē piešķirot tam papildu finansējumu. Arī šogad solītais finansējums neesot piešķirts, kas atkal novedis līdz VCP budžeta deficītam. J.Radzēvičs gan akcentē, ka par budžeta grozījumiem nelemj tikai A.Kalvītis, bet gan Saeima un tikai pēc tās lēmuma M.Skudra būtu varējis paaugstināt darbinieku algas, taču šajā gadījumā viņš ir pārkāpis savas pilnvaras.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas