Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Segliņš neizpratnē par Vīganta neiecelšanu tiesneša amatā

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
No Administratīvās apgabalti
N
Lietas tiek nozīmētas maksimāli pēc gada. Steidzamās lietas ātrāk - 2 mēnešiem.
sakarā ar Kūtra murgiem
s
joprojām dažos ASV štatos notiek tiesnešu vēlēšanas, ja tev nav vismaz 50 000 zaļo, tad vari tajās arī nepiedalīties, jo vēlētāji par tevi neuzzinās (tā būtu puse gada algas) ------------- ja ir pietiekoši daudzi kandidāti tad manuprāt vēlēti tiesneši var nostrādāt . šķēlem vnk var aptrūkties nauda lai finansētu katra rajona tiesneša vēlēšanu kampaņu . vienīgi priekšnoteikums ka šos tiesnešus ievēl uz noteiktu laikupiemēram četriem gadiem pēc tam pārvēlēšana lai vēlēšanas ir pietiekoši beiži nevis kad vienu reizi samaksā un tiek amatā uz mūžu katrā ziņā manuprāt demokrātiskāk nekā ar saeimas apstiprinājumu. saimas apstiprinājums nozīmē ka pie grožiem tāpat tiesās tiek atkarīgie tie kuri pierādījuši savu lojalitāti saimniekam. tas jau arī bija redzams Vīganta gadījumā savkārt ja vēlēšanās piedalītos cilvēki iespējams verdikts būtu cits. un šāds tiesnesis kurš vērsies pret lembergu tiktu uzskatīs tautā par populāru . šāda shēma kad tiesnesim jāpiespriež mīksti lēmumi jo nevar zināt kad tie aizskars kādu saeimas deputāta draugu vai radu intereses nav normāli. arī Kūtra piedāvājums nebūtu diez ko vēlams jo tad visu izlems korumpētu tiesnešu šaika. uzticēt izvēli Zatleram ? un kur garantija ka tad tiesā nesēdēs viņa sievas meita kā gadījumā ar pasūtījumu Jūrmalas rezidencē ? es drīzāk sliektos uz vēlētiem tiesnešiem katrā rajonā vai pilsētā nav varbūt perfekts risinājums bet demokrātiskākais no iespējamajiem .
ruksis
r
Segliņš neizpratnē? Ja viņam būtu kautcik saprašanas, viņš jau sen būtu pametis šo Kalvīša un Šķēles grimstošo šķirstu un iestājies partijā "Visu Latvijai".
RUNCIS KURU VISI ZINA!!!!!!
R
LABI ,CIENIIIJAMAIS, SEGLIŅA, KUNGS!!! doma ir SEKOJOŠA ---------------- ES KĀ LATVIJAS PILSONIS ,JUMS UZDODU PRETJAUTAAJUMU , KAAPEEC LATVIJAA NAV KAARTIIBAS TIESU SISTEEMAA , UN TAI PAŠĀ LAIKĀ ARĪ GALVASPILSĒTĀ RĪGA, DARA AMATPERSONAS ATBILDĪGĀS VISU PRET ESOŠO PIEŅEMTAJIEM LIKUMIEM,KURĀ IEZĪMĒJĀS VIS ATĻAUTĪBA???????????
RUNCIS KURU VISI ZINA!!!!!
R
Balsojums par tiesnešu iecelšanu amatā ir aizklāts. Par Vīganta kandidatūru balsoja 26, pret - 43, bet atturējās 14 deputāti. Pirms balsojuma Saeimā Vīganta kandidatūru bija atbalstījusi Saeimas Juridiskā komisija, un šis ir viens no retajiem gadījumiem, kad Saeima neapstiprina amatā tiesnesi---------------------------------------------------- ----------------- INTERESANTI , KUR IZPALIEK 17 deputaati??????~~~~~
crazy
c
Vīganta kungs-slotas operators augstajā LV tiesā.Tas būtu ok.
crazy
c
Nu labi,ja neiecēla par tiesnesi augstākajā tiesā,kāpēc nepiedāvāja vismaz apkopēja vakanci?
jurists
j
Saeimas lēmums neapstiprināt Administratīvās apgabaltiesas tiesnesi Māri Vīgantu par Augstākās tiesas (AT) tiesnesi ir atriebība par to, ka tiesnesis savā darbā ievērojis Satversmē noteikto tiesneša padotību likumam un tiesībām, uzskata Latvijas Administratīvo tiesnešu biedrība. Arī AT vadība par Saeimas lēmumu ir neizpratnē. ____________________________ Tieši viens no biedrības valdes locekļiem Berķis bija tas, kurš, būdams Tieslietu ministrijas valsts sekretāra vietieks tiesu jautājumos, ņirgājās pat par bijušo tiesas darbinieku, kad tas ieradās uz pieņemšanu sakarā ar sistemātiskām pretlikumībām Alfa Baumaņa vadītā Latgales priekšpilsētas tiesā pie tiesnesēm Zaškinas, Mašinas, Jansones utt., kā arī Rīgas apgabaltiesā pie tiesnesēm Pličas, Vrublēvskas, Freimaņa, kā arī Augstākā tiesā pie Gence. Tāpēc lai tā biedrība netēlo svētos eņģelīšus. Ja ir kāda biedrības, kas patiesi aizstāv sabiedrības intereses, nevis šauras grupas intereses, tad tā ir biedrība "Par godīgumu tiesu varas sistēmā "Temīda"".
Temīda
T
Ja jau neuzticamies demokrātiski vēlētam parlamentam,tad kam lai uzticās? Tiem pašiem korumpētajiem tiesnešiem?
Clash
C
Būtu Vrubļevska, cita lieta, aizietu svilpodama. Vīgants viens no sakarīgākajiem tiesnešiem, bet vai tad mūsu valstī ir vajadzīgi sakarīgi cilvēki? Cita lieta pie siles pietuvinātie, ar šaurām ačtelēm un tukšiem pauriem.
phe
p
a par ko segliņam vispār ir izpratne???
zvirbulēns
z
Jā, žetons!
tādi esam
t
Pajautājiet savējiem frakcijā, ar kuriem ZZS partijas sekretāts vienojās. Klusu un zemiski - zem galda.
Hmm
H
Vispār jau tas nav normāli, ka šādus "zaļus gurķus" tik ātri virza uz Augstāko tiesu ..pāris gadus apsildījis dibenu apgabaltiesā,,.. par agru par agru uz AT rauties.. Es pret šādiem zaļiem gurķiem, lai cik šie gurķi gudri būtu .. Ir jānostrādā apgabalā gadus 10 vismaz un tikai tad varētu pretendēt uz AT Tā ka viss ir pareizi
zuzei
z
es darīšu kā gribēšu a tu vienalga - tāpat neko nepanāksi :)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas