Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Seile kļūdījusies, no zemniekiem 12 tūkstoši nav prasīti

Patiesībai neatbilst Saeimas deputātes Annas Seiles teiktais svētdien Saeimas plenārsēdē par to, ka no zemniekiem, kas akcijas laikā par velti dalīja Vecrīgā pienu, ir pieprasīti 12 000 latu par kārtības nodrošināšanu, Diena uzzināja no protesta akcijas Doma laukumā rīkotājas Daces Pastares. Aptuveni tik lielu summu sasniedza visa pasākuma izmaksas, bet par kārtības nodrošināšanu Rīgas pašvaldības policija paņēma tikai 230 latus.

Arī A.Seilei jau ir darīts zināms, ka viņa, iespējams, kļūdījusies, taču A.Seile vēlas visu noskaidrot un lūgusi organizatorus iepazīstināt ar tāmi.Svētdien Seimā, debatējot par neuzticības izteikšanu Mārtiņam Rozem (ZZS), deputāte A.Seile pauda izbrīnu, ka no piensaimniekiem prasīta tik liela naudas summa par kārtības nodrošināšanu. Tiekoties ar šīm zemniecēm, deputāte konstatējusi, ka "viņas neko šausmīgi ļaunu nebija domājušas", bet ar asarām acīs tik tiešām dabūja samaksāt šos 12 000 latu, ziņo aģentūra _LETA_. Deputāte arī ironizēja, ka kādam liekas, ka "viltīgās zemnieces varēja izdarīt kaut ko ļoti ļaunu, varbūt nogāzt baznīcai kādu torni, un te nu bija vajadzīga pamatīga apsardze".

"Tā nav taisnība. Tāda informācija nekad nav bijusi, un nezinu, kur viņa to ņēmusi," A.Seiles sacīto komentē D.Pastare, piensaimniece, kas pasākumu rīkojusi. Aptuveni tik lielu summu izmaksājusi visa pasākuma organizēšana, ieskaitot piena transportēšanu, instalāciju uzstādīšanu un tehniskā aprīkojuma izvietošanu. Naudu akcijai ziedojuši zemnieki, ieskaitot bankas kontā.

A.Seile stāsta, ka par naudas izlietojumu sabiedriskās kārtības nodrošināšanai dzirdējusi kādā no Latvijas kooperatīvu sēdēm. "Mēs to tā sapratām," skaidro A.Seile. Lai visu precizētu, viņa šīs vai rītdienas laikā cer saņemt precīzu informāciju par izmaksām.






Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas