Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Sekretariāts maksā, lai strādā citi

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Kate
K
Tad nu gan atklājums! Lai Sudrabas kundzes darbinieki rūpīgāk palasa ministriju iepirkumu sarakstus un painteresējās par līgumu rezultātiem un salīdzina ar pieņemtajiem dokumentiem. Tas notiek visās ministrijās, daži pamanās to nosaukt gudrāk, citi mazāk gudri, bet neviens ierēdnis pats neraksta politiku, viss tiek nodots firmām. Tagad vienu izcēluši un visi sašutinās. Smieklīgi.
Andra
A
vai šeit raksti tiek vērtēti pēc tā, kā uzrakstīti vai par ko uzrakstīti? Šobrīd raksta Vērtējums: -19. Un arī iepriekš esmu ievērojusi, ka rakstam jau tā kā nebūtu ne vainas, tikai tematika liek, maigi izsakoties, noskumt, - vērtējums negatīvs! Bet šis, manuprāt, ir ļoti labs raksts.
Jahnis
J
Klasiska bilde : ministrs Kastēns neko šajā jautājumā nejēdz, saņemti tādi darbinieki (48!), kuri arī neko nejēdz. Nu, kad vajag kādu lietu perfekti izstrādāt, nekas neatliek, kā meklēt glābiņu kādā privātfirmā, kura par labu naudiņu kaut ko mēģinās sagrābināt .Nu sliktāk vairs nevar būt - tik svarīgā jautājumā tāds diletantisms.Un viss tikai tāpēc, ka nejēgas salikti augstos posteņos !!! Sāc ,Kastē, lasīt >Nem rokās Vācu tiesībzinātnieka G.Brunnera darbus,Tad lasi Entoniju Smitu, Džozefu Rotčaildu.Lasi arī mūsējo, latvieti Visvaldi Lāci! Lasi un mācies Kastēn ! Redzēsi, cik tu esi mazzinošs. dodi lasīt arī tam Jurim Asarim. Sveicieni!
d'Andris
d
ĪUMSILS preses cilvēki (droši vien vairāki) ir pirmie, kas jāatlaiž! Tie nu noteikti neko vairāk kā labi izskatīties naprot. Tajā atbildīgajā departamentā jau vairākus mēnešus nav ne priekšnieka, ne strādājoša vietnieka. Cik uz tā rēķina ir ietaupīts? Pieļauju, ka ar visiem nodokļiem šim iepirkumam ļoti līdzīga summa :) Un otrais - iepirkuma tēmu varēja noformulēt arī tā, lai ārējais veiktu dokumenta uzlabošanu, nevis izstrādi. Pret to godīgi nevarētu iebilst neviens lielos proejektos iesaistīts profesionālis. Pat avīzes rakstu žurnālists dod pārlasīt vismaz redaktoram, profesionālos izdevumos arī korektoram un literāram redaktoram (korektoram). Vēl faktu pārbaudītājiem utt, atkarībā no budžeta iespējām ...
Inese
I
Piekrītu tiem, kas apšauba konkrētā pakalpojuma sniedzēja spēju šo darbu paveikt. Visa pilsēta runā par viņu nespēju tikt galā ar daudzajiem darbiem, ko sagrābušies un nekompetenci pat visvienkāršākajās aroda rutīnās. Smieklīgi lasīt atkal to pašu patosu, kuru viņi uz ausīm karina visiem saviem klientiem. Vajag jau arī zināt mēra sajūtu un saprast, ka agri vai vēlu sliktais vārds būs apceļojis pilnu loku.
bezē
b
Mjā, Kastēns, MRS grupa, Viņķelis, Mednis, smaga intelektuālā līmeņa diagnoze šai valstij.
šuriks
š
Tupais jāklis pats nespēj da neko.....:)))) Ministrs parazīts izsaimnieko naudu un maskē savu aprobežotību uin trulumu...... Nu kāda jēga ir šai polit-parazītu grupelei????
sviests
s
Kastēns tak ir tups,ko viņš ir spējīgs uzrakstīt ? Re,kur Godmani,pirmie nespējīgie valsts varas darbinieki !!!Likvidē un nauda budžetā palielināsies!Kaut nedaudz ,bet tie jau būtu pirmie reālie soļi!
nukatavar
n
kaa var pamatfunkciju outsourceet? tas ir taa kaa buutu VID funkcijas nodot.... kaut kaadiem reketieriem...
No malas
N
Izbrina Vinkelis - vina darbs visur kur, Sorosa fonda, Dialogi.lv un citur neko labu nenesa, tikai haosu un dazadu ideju atliekas, kas citiem bija jatira un jakarto. Smiekli nak - vai tad Vinkelis doma, ka tikai vins, nevis valsts ieredni prot lasit MK Kartibas rulli, kuraa kaa berniem viss ir teikts un vai vins doma, ka n- tajas versijaas ieredni to nebija sagatavojusi iesniegsanai MK. tAGAD LUK VINS NAKSOT UN PAR 10 000 ATVERS UN IZLASIS KARTIBAS RULLI!!!! Tur kaut kas nav kartibaa, jo dokumenti vienmer tiek sagatavoti atbilstosi praisbam. Lai piedod eksperts, bet tomer ieredni nav duraki, prot lasit.
AMATIERIS
A
Ir tacu skaidrs, ka Sekretariata ieredni ir pilnibaa atkarigi no politiskas gribas. Cik gadu jau sis dokuments top, cik versijas tika piedavatas. Katru reizi kadam politikim kaut kas nepatik. Pati esmu valsts parvaldes darbiniece bijusi, tapec zinu, ka viss ir paklauts ministru gribai, kaprizem, vinu favoritiem, vinu velmem - tam neredz galu. Nevainojiet ierednus,jo vini ir kilnieki...
PILNAI LAIMEI
P
Problēmas nav. Kastēns jau nav samaksājis par noteiktu saturu. Viņš ir samaksājis par kaķi maisā. Taču tas Kastēnam netraucēs kaķi nogāzēt (vai pārkrāsot). Un tā būs laba performance.
lala
l
Un kā skatīsies acīs draugiem - nacionālo minoritāšu aizstāvjiem, ja mēģinās apmierināt helēnas murgus par "nacionālu valsti".
lala
l
Vispār jau daudzas valsts iestādes savas politikas izstrādi outsourcē. Tikai konkursu nolikumos neraksta tik klaji "politikas pamatnostādņu izstrāde". "Atbalsts, konsultācijas vai pētījumi' - tas parastais nosaukums tam pašam. Bet Kastēns dabūja pa galvu tikai tāpēc, ka atkal dabūja :) Starp citu, modernāko valstu pārvaldēs ir tevis minētie piemēri : politiķi + pēc iespējas profesionālāki menedžeri caur līgumattiecībām. Un performē ļoti labi. Neapskaužu Pēteri - kā viņš vienlaicīgi nodos darbu un skatīsies acīs saviem draugiem geju tiesību aizstāvjiem? :)
lala
l
Šlesera jaunais lozungs: "Nogāzēt!" :)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Budžets

- Īpašu uzdevumu ministra sabiedrības integrācijas lietās sekretariāts (ĪUMSILS) dibināts 2002.gadā. Sākotnēji ĪUMSILS strādāja divi cilvēki — īpašu uzdevumu ministrs Nils Muižnieks un viņa padomnieks Aleksandrs Brandavs, 2003.gadā ĪUMSILS strādāja ap desmit darbinieku.

- ĪUMSILS šobrīd strādā 48 darbinieki.

- ĪUMSILS kompetencē ir valsts politikas izstrāde un īstenošana sabiedrības integrācijas jomā, vēsta ĪUMSILS nolikums.

- Kopējais izdevumu budžets 2008.gadā bija 1,75 miljoni latu.

- Īpašu uzdevumu ministra sabiedrības integrācijas lietās sekretariāts (ĪUMSILS) dibināts 2002.gadā. Sākotnēji ĪUMSILS strādāja divi cilvēki — īpašu uzdevumu ministrs Nils Muižnieks un viņa padomnieks Aleksandrs Brandavs, 2003.gadā ĪUMSILS strādāja ap desmit darbinieku.

- ĪUMSILS šobrīd strādā 48 darbinieki.

- ĪUMSILS kompetencē ir valsts politikas izstrāde un īstenošana sabiedrības integrācijas jomā, vēsta ĪUMSILS nolikums.

- Kopējais izdevumu budžets 2008.gadā bija 1,75 miljoni latu.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas