Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Sekretariātu likvidēšanas gadījumā puse ministru valdībā būs no TP

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Man vienalga
M
kāda partija kur sēž, bet man nav jāuztur ar saviem nodokļiem tik daudz labi atalgotu ierēdņu, piemēram, tāds Kastēns, kurš algu notriec restorānos ar meičām.
Bizness
B
Šleseram jau ir 70 miljoni latu!
Biedrs
B
Nu principā jau TP tas ir uz roku, bet ko lai dara? Man liekas ka, Bērnu un ģimenes lietu ministriju gan vajadzētu atstāt, bet to seretariātus var noteikti pielikt klāt pie kādām ministrijām. Ja Godmanis to dabūs cauri, tad varēšu viņam ielikt plusiņu.
delfīns
d
Nu un? Lai ir puse portfeļu TP. Vai tad viņi jau sen to nav pelnījuši?
Andrew
A
atvainojos..domaats bija pavadiit vecumdienas kaa ierindas pensionaaram
Andrew
A
paklausiijos Domburu shon..un neko nenoveelu shim krievu laiku Austrijas brauceejam (kuru tur taa laida tolaik?) ierindas pensionaaram..
bobo
b
Par Smitu runājot.. nu nez,.. ka tik valstī neiestājas cilvēktiesību krīze, katastrofa un holera. .. šausmas pat iedomāties
nevienu nemana
n
Sis gajiens cauredzami un godmanis nevienu nemana Tautas Partija iztirijs valdibu no "neuzticigiem" ieredniem. Pamatoties uz sliktu gramatvedibu un nekompetentu Latvijas kases administraciju. Bet Sleserim bus 70 miljonu lati!!!!
d'Andris
d
Vai tad tagad vēl kādam bez TP ir teikšana? Valdībā jau nekas jau no tā nemainīsies, tikai dažu politikāņu maciņos :)
!
!
Pievienojos galvenajai domai komentāros - ejiet ellē ar visiem saviem portfeļiem, ministrijām, ierēdņiem un citiem. Vai ratā, kas ripo uz elli.
Oskars
O
Kaut ātrāk būtu VĒLĒŠANAS un tad TP varēs pa GRUŽUKASTĒM darboties.
ex-nihilus
e
11 gadiiga meitenīte Godmani šorīt noslepkavota, jo tava valdība NEDARA NEKO CITU, IZŅEMOT GATAVOJAS VĒLĒŠANĀM. VĀCIETIES ELLEĒ!!!
Alma
A
Šmits ir gudrs,smuks,bagāts!
riebeklis
r
Pēc amata zaudēšanas O.Kastēns varētu atgriezties Saeimā, un tad deputāta mandātu zaudēs Jānis Šmits (LPP/LC). ------- Sekretariāti jālikvidē kaut jel šī iemesla dēļ...
Dainis
D
Kāpēc vispār ministri ir jādala partiju starpā. Varbūt beigsim vienreiz jaukt kopā likumdošanas varu un izpildvaru. Ministram tomēr ir jābūt kompetentam savas ministrijas darbībā. Citādi iznāk kā padomju laikos, kad partijnieks varēja vadīt gan rūpnīcu gan kolhozu, kaut gan neprata atšķirt miežus no kviešiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

VĒRTĒJUMS


Aigars Freimanis, sociologs


Ja par sekretariātu likvidēšanu runā paši politiķi, tad par to nepārprotami panākta vienošanās. Vai valdībā varētu notikt posteņu pārdale, grūti spriest. Pašlaik nekas neliecina, ka valdībā varētu notikt kaut kādas svārstības vai koalīcijas dalībnieku maiņa. Tautas partijai valdībā paliek daudz ministru, taču tā ir un paliek lielākā frakcija Saeimā un lielākā koalīcijas spēlētāja. Varbūt ministru posteņu zaudēšana ir tā maksa, ko Tautas partija ņem par to, ka viņiem nav premjera postenis.


Jānis Ikstens, politologs


Sekretariātu izveidošana bija politisks solis, lai būtu kaut kāds nosacīts ja ne līdzsvars, tad vismaz pietiekami liels gandarījums. Tagad ar vienu vēzienu Tautas partija iegūst lielāku ietekmi valdībā. Ja likvidēs trīs sekretariātus, praktiski puse no visiem ministriem būs Tautas partijas pārstāvji. Tāpēc pieļauju, ka varētu būt vēlme pārdalīt ietekmi Saeimā, citur nav īsti kur, arī Rīgas domē ne. Šaubos, ka partijas būtu gatavas uz kaut kādu krēslu pārbīdi kabinetā, jo tad būtu jārunā par daudz nopietnākiem ministru posteņiem. Ja pazustu integrācijas sekretariāts un zem jautājuma zīmes būtu arī bērnu ministrija, lielākie zaudētāji būtu Pirmā partija. Neesmu pārliecināts, ka Pirmā partija, kas pacēlusi ģimenes karogu, būtu gatava no tā šķirties. Varbūt Šlesera teiktais par iespējamo sekretariātu likvidēšanu bija kā preventīvs gājiens, lai pasargātu Bērnu un ģimenes lietu ministriju.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas