Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Silenieks piespiež saliedēties

Pirms nedēļas Latvijas Zemnieku savienības (LZS) līderis Augusts Brigmanis bija noskaņots Zaļo un Zemnieku savienības (ZZS) sarakstā Rīgas domes vēlēšanās pirmo numuru atdot Latvijas Zaļās partijas kandidātam. Taču pēc tam, kad LZP valdes izvirzītais pretendents Viesturs Silenieks pieļāva iespēju pašvaldībā sadarboties ar Saskaņu, Brigmanis atzina, ka ar šo vēstījumu Silenieks ir apgrūtinājis savu iespēju saņemt LZS atbalstu, lai pretendētu uz Rīgas mēra amatu.

Savukārt Vienotības jau izvirzītais saraksta līderis Rīgā Vilnis Ķirsis aktualizēja pērn rudenī partneru noraidīto ideju par kopīga memoranda parakstīšanu pirms Rīgas domes vēlēšanām. "Pēc Viestura Silenieka paziņojuma mēs vairs nevaram būt droši, ka toreiz izteiktā ZZS apņemšanās neiet kopā ar Saskaņu vēl ir spēkā, tāpēc aicinām to apliecināt ar parakstiem," Dienai otrdien sacīja Ķirsis. Tagad memoranda nepieciešamībai piekrīt gan Nacionālā apvienība, gan ZZS. Brigmanis pat esot rosinājis, lai to paraksta ne tikai partiju līderi, bet arī Rīgas mēra kandidāti.

Memorands paredz, ka pēc vēlēšanām partijas neveidos koalīciju ar Rīgā tagad pie varas esošo Saskaņu un partiju Gods kalpot Rīgai. Partijas arī apņemsies koordinēt savu darbību kampaņas laikā un pēc vēlēšanām. Šo dokumentu gan būs iespējams parakstīt tikai tad, kad arī NA un ZZS būs izraudzījusies cilvēkus, kuri Rīgā startēs ar pirmo numuru. Tagad to izdarījusi tikai Vienotība. ZZS "šo procesu ir apturējusi līdz piektdienai, kad domes sēdē lēmumu pieņems Latvijas Zaļā partija (LZP)", paskaidroja Brigmanis. LZP valde amatam izvirzījusi līdzpriekšsēdētāju Silenieku, bet LZP Rīgas nodaļa – valdes priekšsēdētāju Edgaru Tavaru. Kad LZP dome lēmumu būs pieņēmusi, LZS vērtēs šo izvēli. Galīgo lēmumu pieņems ZZS valde.

Grūtības ar saraksta līdera izvēli Rīgā ir ne tikai ZZS, bet arī Nacionālajai apvienībai. Tās līdzpriekšsēdētājs Gaidis Bērziņš Dienai teica, ka ir uzrunāti vairāki kandidāti, bet galīgo lēmumu NA varētu pieņemt janvāra beigās. Ar diviem no neoficiāli minētajiem kandidātiem Diena sazinājās.

Visu rakstu lasiet trešdienas, 11. janvāra, avīzē Diena!

Top komentāri

Dzērājs, zaglis, izspiedējs
D
ZZS vēl stingrāk saliedēsies ap nepatiesi apsūdzēto Jūrmalas mēru Gati Truksni
Alla Borisovna
A
Ko viņi no tās Saskaņas tā baidās? Skatoties reālistiski, ir ļoti iespējams, ka Rīgā vadību bez Saskaņas nemaz nebūs iespējams ievēlēt. Un tagad par šo tēmu sastādīt visādus memorandus ir stulbi - tik un tā no tiem nāksies vēlāk atkāpties. Izskatās, ka t.s. valdības partiju piedāvājums rīdziniekiem būs izteikts vienā vārdā - "ne-saskaņa". Nezin vai tāds var būt populārs.
???
?
Ušakovs ir iešāvis sev kājā, liekot deklarēties Rīgā tiem, kas Rīgā tikai strādā un "īslaicīgi" uzturas. Mērķis bija apsveicams, Rīgas budžeta palielināšana, bet stratēģisķi, tas ir garām, jo vienīgais Saskaņas elektorāts dzīvo Rīgā, pierīga (ap 200 km) nekad nebalsos par Saskaņu. Gaidāmajās vēlēšanās noteitkti uzvarēs "ne Saskaņas" elektorāts, bet vai tur būs kāda saskaņa savā starpā, to rādīs laiks un spēja sadalīt Rīgas kumosu. Parastajiem Rīgas iedzīvotājiem nekas labāks tāpat nebūs.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas