Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +15 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Šķēle: galvenie noteicēji koalīcijā ir Brigmanis un Lembergs

Tas saraksts, kurā piedalīsies Tautas partija, uzvarēs šajās vēlēšanās, pārliecību pauž partijas līderis Andris Šķēle intervijā _Neatkarīgajai _par spīti šībrīža salīdzinoši zemajam partijas reitingam. Pēc Latvijas faktu datiem, ja šodien notiktu Saeimas vēlēšanas par TP balsotu 2,7% vēlētāju.

Uz jautājumu, vai bija gaidījis lielāku partijas uzrāvienu pēc savas atgriešanās, A.Šķēle atbild: "Atkal…nu nav jau runa par to… Kad tu atgriezies, tu redzi, ka daļa vecā resursa ir vienkārši zudusi…. vesela plejāde Tautas partijas politiķu ir ārpus politikas. Bet daļa ir varbūt pat savu kapacitāti audzējusi, piemēram, reģionos. Esmu pārliecināts, ka visvairāk augošā būs TP jauniešu organizācija."

Pēc pārreģistrācijas partijā esot palikuši 80% cilvēku. Mēs sakām divtik paldies tiem, kas stājas partijā šodien, kad esam opozīcijā, teic TP līderis. A,Šķēle stāsta, ka frakcijā, kurā tika pieņemts lēmums atstāt valdību, visi bijuši vienisprātis, ka tas jādara. Balsojumā atturējies tikai viens cilvēks.

"TP bija jāpierāda, ka mēs spējam lauzt šobrīd izveidojušos piezemētos politiskās uzvedības kanonus. Jo – ko tikai nemēģināja teikt – ka mēs nekad neiesim prom no valdības, jo zaudēsim siltās vietas, kādi tik tur valsts iepirkumi vēl nav notikuši, kādi tur projekti nav realizēti…. Pilnīgas muļķības. Ja mums un valdošās koalīcijas partijām būtiski atšķiras viedokļi par valsts attīstību – mēs varam aiziet."

ZZS taktiku viņš nosauca par pirts lapas principu – pielipt klāt stiprākam un gūt no tā politisku labumu. Augustam Brigmanim esot iestājusies lielā diena – beidzot viņš ir galvenais noteicējs koalīcijā. Arī Aivaram Lembergam esot lielā diena – viņa personība esot tā, kas šobrīd balsta Valdi Dombrovski, uzskata A.Šķēle. 


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas