Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Skolēni pēc konfliktiem visbiežāk maina skolu

Jelgavā par naudas izspiešanu vainotais pusaudzis mainījis skolu, cietušajam ir mājas apmācības. Rīgā Miks pēc klasesbiedru rīcības un viena zēna pāriešanas uz citu skolu tā arī nav iejuties klasē, bet Latgalē topošajai modelei par draudu izteikšanu klasesbiedrenei noteikts piespiedu darbs, un ar klasi strādā psihologs. Tāds ir laikraksta _Diena _apkopojums par situācijas atrisinājumiem konfliktos skolās, par kuriem tā iepriekš vēstīja. Neviens no tiem nav beidzies ar draudzību.

Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcija (VBTAI) paudusi bažas par pieaugošo vardarbību skolās, kā iemesls esot krīzes negatīvās blakusparādības - vecāku stress, mazāk veltīta uzmanība bērniem, arī pedagogu dusmas par samazināto atalgojumu.

Lai situāciju tomēr mainītu, VBTAI nākusi klajā ar iniciatīvu skolas piedalīties kustībā Draudzīgā skola, un ir plānota vesela virkne pasākumu, galvenokārt, sākot no nākamā mācību gada, lai skolas un klases kolektīvus saliedētu. Šobrīd piedalīties kustībā jau pieteikušās 150 skolas. «Absolūtie kustības līderi ir Jelgavā. Iesaistījušās ir gandrīz visas šī reģiona skolas,» stāsta VBTAI Bērnu tiesību aizsardzības departamenta direktore Inga Millere.


Plašāk par konfliktu atrisinājumiem skolās lasiet laikrakstā "Diena" vai tā elektroniskajā versijā!


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas