Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Skudra cer, ka daļa atlaisto ierēdņu tiesāsies ar valdību

Valsts civildienesta pārvaldes (VCP) priekšnieks Māris Skudra, visticamāk, meklēs citu darbu un pauž cerību, ka daļa atlaisto valsts pārvaldes darbinieku tiesāsies ar valdību. Sarunā ar aģentūru BNS viņš norādīja, ka valdība, pieņemot lēmumu par VCP likvidēšanu, ir rīkojusies tuvredzīgi un vienpersoniski, turklāt grozījumi likumos, kas paredz VCP funkcijas nodot Valsts kancelejai, nav saskaņoti ar pārvaldi.

"Šis ir slepenībā pieņemts lēmums. Tas ir [premjera Ivara] Godmaņa un Valsts kancelejas vienpersoniski virzīts jautājums," uzsvēra Skudra.

Uz jautājumu par turpmāko rīcību Skudra sacīja, ka, visticamāk, meklēs citu darbu. "Es pagaidām gribu saprast, kas notiek.. Es nevaru rīkoties pretēji valdības lemtajam. Es uzskatu, ka šāda rīcība ir tuvredzīga un valdība tad lai arī uzņemas atbildību," klāstīja Skudra.

Viņš arī norādīja, ka lēmums likvidēt kopumā 10% štata vietu valsts pārvaldē gan šogad, gan nākamgad radīs sekas.

"Nav izvērtēts, kurš cilvēks jāatlaiž, kuram ir vājāki darba rezultāti, šo jautājumu neviens nav analizējis. Ja pret šiem cilvēkiem tiks vērstas nelikumības atlaižot, valsts pēc trijiem četriem gadiem var rēķināties maksāt kompensācijas," pauda VCP priekšnieks.

Viņš arī nesaskata pārkāpumus savā darbībā, par ko ierosināta disciplinārlieta. "Ja nedod naudu, tad es nevaru izpildīt likuma prasības," piebilda Skudra.

Jau vēstīts, ka valdība septembra vidū atbalstīja grozījumus vairākos likumos, kas paredz Valsts civildienesta pārvaldes reorganizāciju, nododot tās funkcijas Valsts kancelejai.

Tas jādara, lai ietaupītu valsts budžeta līdzekļus un izslēgtu starpposmus lēmumu pieņemšanā, saskaņošanā un īstenošanā.

Ziņots arī, ka Godmanis ierosināja disciplinārlietu pret Skudru un izveidoja izmeklēšanas komisiju.

Rīkojumā par disciplinārlietas ierosināšanu norādīts, ka dienesta pārbaudes komisija nav guvusi apstiprinājumu, ka Valsts civildienesta pārvaldei ilgstoši nepietiek administratīvās kapacitātes, lai tā veiktu savas funkcijas. Tādējādi maldināts premjers, valsts pārvaldes iestādes, tiesas, sabiedrība.

Ilgstoši netiek ievērotas arī likumā noteiktās prasības un netiek sniegtas atbildes uz iedzīvotāju un ierēdņu sūdzībām.

Savukārt pārvaldes priekšnieks Skudra ar savu rīcību, iespējams, ir pārkāpis vairākus ierēdņu uzvedības principus.

Skudra, iespējams, ir apzināti pārkāpis finanšu disciplīnu, ignorējis valdības budžeta plānošanas politikas norādījumus un, pieļaujot iestādes nepamatotu budžeta izdevumu palielināšanu (bez budžeta finanšu avotu seguma), nav nodrošinājis budžeta līdzekļu efektīvu un ekonomisku izlietošanu atbilstoši paredzētiem mērķiem.

Tādējādi jau šā gada oktobrī finansējuma trūkuma dēļ VCP darbiniekiem nevarēs izmaksāt algu.

Rīkojumā norādīts, ka disciplinārlietas pamatā ir arī tas, ka Skudra nepilda amata pienākumus, kā arī tas, ka viņš pārsniedzis savas amata pilnvaras.

Pieļauts arī VCP šā gada budžeta finanšu līdzekļu deficīta risks lielā apjomā, proti, atbilstoši VCP aprēķiniem - 70 920 latu jeb 28,9% no likumā "Par valsts budžetu 2008.gadam" apstiprinātajiem izdevumiem atlīdzībai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas