Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Skudra kritizē veidu, kā taupības dēļ atlaidīs darbiniekus

Valsts Civildienesta pārvaldes (VCP) vadītājs Māris Skudra, kura vadīto iestādi paredzams arī skars taupības režīms un to likvidēs, pirmdien Latvijas radio kritizēja veidu, kā budžeta iestādes plāno samazināt darbinieku skaitu. “Absolūti nav skaidri kritēriji, atlaižot cilvēkus, ir jāvērtē, kurš ir labāks un kurš sliktāks pēc objektīviem izmērāmiem lielumiem,” teica M.Skudra. Pēc viņa vārdiem pieeja šobrīd ir matemātiska un nav racionāla. Tajā pašā laikā viņš uzsvēra, ka valdībai ir tiesības atbrīvot cilvēkus no darba, ja tas ir nepieciešams budžeta naudas taupīšanai.

M.Skudra stāstīja, ka civildienesta iestādēs kopumā strādā 15 000 ierēdņu un 30 000 darbinieku. Pagājušajā mēnesī iestādēs bija 2000 vakanču. “Jau šobrīd ir signāli, ka cilvēki tiek atlaisti,” teica M.Skudra.

Viņš atklāja, ka VCP saņem zvanus no cilvēkiem, kas vēlas konsultēties, ko viņiem darīt, ja saņēmuši signālus par iespējamo atlaišanu. Viņš pieļāva, ka tas ir viens no veidiem, kā “tikt vaļā” no nevēlamiem darbiniekiem. “Protams, ka šajā procesā var ciest šādi cilvēki un vienīgais veids, kā viņi var aizstāvēt savas tiesības ir vēršanās tiesā,” teic M.Skudra.

Civildienesta vadītājs kritizēja līdzšinējo valsts pārvaldes sistēmu. “Nav reālas politikas attiecībā uz cilvēku resursiem, cik cilvēku ir nepieciešams, lai veiktu konkrētas funkcijas un cik tas viss maksā. Nav noteiktas robežas, mērķi, kuri ir strikti jāievēro un kurus plānošanas procesā ērti var pārrakstīt un, ja nepieciešams, no kaut kā atteikties,” kritizēja M.Skudra.

Pats M.Skudra pēc sava amata likvidēšanas plānojis palikt strādāt valsts sektorā, “bet tas nav atkarīgs tikai no manis”.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas