Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Slaktera angļu valodas zināšanas “vienas no vērtīgākajām”

"Vēl šajā boksa mačā būs ne viens vien sitiens jāiztur, tai skaitā man personīgi, un, ticiet man, sagādāt 7,5 miljardus lielu aizdevumu laikā, kad pasaulē aizņemties ir grūti, gan valdībai, gan man angļu valodas zināšanas ir pietiekamas. Pieņemu, tā ir viena no vērtīgākajām angļu valodām Latvijā, lai gan tā noteikti nav pati skaistākā,” finanšu ministrs Atis Slakteris (TP) pirmdien intervijā Latvijas radio atspēkoja pārmetumus par savām svešvalodas zināšanām, ko visi varējām novērtēt plašu rezonansi izraisījušajā intervijā aģentūrai Bloomberg.

20.janvārī par finanšu palīdzību Latvijai 3,1 miljardi eiro apmērā lems Eiropas Komisija (EK). A.Slakteris uzskata, ka politiskā situācija Latvijā neietekmēs naudas saņemšanu, ja vien tiks pildīti iepriekš dotie solījumi. “Man būs jāskaidro, kāda ir situācija, viņi [Eiropas Savienības finanšu ministru] arī nāk no demokrātiskām valstīm, saprot, ka debates ir normālas un, kamēr pildīsim programmu un iekļausimies skaitļos, programma nav apdraudēta,” sacīja A.Slakteris, runājot par iespējamām izmaiņām valdībā un Saeimā un to ietekmi uz finanšu aizdevumu.

A.Slaktera pārstāvētā partija uzskata, ka Latvijā nekavējoties ir jāsarīko ārkārtas Saeimas vēlēšanas. Pēc viņa teiktā, varēja saprast, ka lēmumu pieņemšanu apgrūtinājis Valsts prezidenta Valda Zatlera solis, Saeimai izsakot ultimātu un izvirzot vairākus uzdevumus, kas jāpaveic līdz 31.martam.

“Brīdī, kad Tautas partija iznāca un runāja par ārkārtas vēlēšanām, mēs novērtējām situāciju, kad prezidents nolika termiņu – 31.martu, mēs  uzskatām, ka pareizākais un ātrākais ceļš, kā nonākt pie ātras un izlēmīgas varas, ir tūlītējas vēlēšanas. Tas ir normāls piedāvājums, kā nonākt pie jaunas, lemtspējīgas varas.”

Viņš uzskata, ka Latvijā jāsarīko ārkārtas Saeimas vēlēšanas, lai politiķiem, kas vēlēti pirms vairāk kā diviem gadiem, kad Latvijā bija ekonomiskā augšupeja, bet tagad jāpieņem daudzi nepopulāri lēmumi, dotu jaunu mandātu.

“Lai krīzes situācijā spētu pieņemt lēmumus sabiedrībai jābūt vienotai – lēmuma pieņēmējiem, viedokļa līderiem, visiem jābūt vienotiem. Latvijā notiek tāda dīvaina spēle – izpildvara strādā, bet visi citi kritizē – dari ko darīdams, visu kritizē. Mēs pieņemam pareizus lēmumus, par to es esmu pārliecināts. Kļūdainu lēmumu pašreiz nav, nevaru pat izdomāt, kurš tāds būtu.”

Pēc finanšu ministra teiktā, valdības reorganizācija nepalielinās sabiedrības uzticību un tāpēc nepieciešamas ārkārtas vēlēšanas.  

“Valdības reorganizācija ir nereāla, mēģināt var, bet tas ir daudz vājāks risinājums nekā tūlītējas vēlēšanas, jo politiķi gatavosies vēlēšanām, valdības veidošana aizņems laiku, bet man vajag lēmumus par finansēm.”

Atgādinām, ka viens no Valsts prezidenta uzstādījumiem ir "jaunas sejas" valdībā un tāpēc premjers Ivars Godmanis (LPP/LC) ar koalīcijas partijām apspriež valdības, kā arī virknes valsts aģentūru reorganizācijas iespējas. 


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas