Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Slakteris atpūties, par demisiju nedomā

Finanšu ministrs Atis Slakteris (TP) ir atgriezies no atvaļinājuma un par demisiju nedomā, uz ko neviens partijas biedrs arī viņu nemudinot. Iecietība pret ministru, kas budžeta apspriešanas laikā bija devies atvaļinājumā, par to dažiem partijas līderiem pavēstot, jau atrodoties ārpus valsts, varētu būt saistīta ar nepieciešamību nodrošināt sekmīgu Finanšu ministrijas darbu līdz budžeta pieņemšanai Saeimā.

Pie saviem pienākumiem finanšu ministrs pirmdien ķērās ar "izvēdinātu galvu un daudz apbruņotāks", _Dienai_ atzina pats A.Slakteris. Viņš atvaļinājumā uzturējies ASV un esot varējis "daudz kvalitatīvāk pievērsties dažām lietām", ar ko ministrs domā arī iespēju sajust, kas notiek pasaules finanšu tirgos. TP priekšsēdētājs Mareks Segliņš, kurš solīja komentēt šo situāciju pēc sarunas ar A.Slakteri, pirmdien atsūtīja _Dienai _īsziņu: "Šobrīd jautājums par Slakteri nav aktuāls. Aktuāls ir 2009.gada budžets un Tautas partijas jaunais uzstādījums finanšu sektorā." No sarunas ar A.Slakteri varēja secināt, ka tas saistīts ar izmaiņām budžeta prognozēs, kā dēļ starp lasījumiem nāksies koriģēt izdevumu un ieņēmumu daļu. Finanšu ministra prombūtne nav traucējusi arī premjeru Ivaru Godmani (LPP/LC), kas ar A.Slakteri sazinājies viņa atvaļinājuma laikā, ziņo BNS. A.Slakteris pretēji dažu minējumiem nebija Ķīnā, kur viņa dēls Uvis Slakteris piedalījās Pasaules kausa Grand Prix izcīņas posmā Ķīnā sacensībās ātrumlaivām. Vairākiem partijas biedriem A.Slakteris agrāk bija sacījis, ka atvaļinājumā devies, arī lai uzlabotu veselību. A.Slakteris domā, ka atvaļinājumam viņš esot izvēlējies nevis karstāko, bet vēsāko laiku starp budžeta iesniegšanu Saeimā un tā izskatīšanu pirmajā lasījumā. Karstākais laiks vēl esot priekšā, bet, viņaprāt, neviens budžeta projekts līdz šim neesot bijis tik ļoti apspriests dažādās auditorijās un arī reģionos kā šis, tāpēc viņš nejūtoties vainīgs, ka atstājis valsti šajā laikā. To, ka viņa prombūtnē valsts budžetu skatīs Saeimas atbildīgā komisija, A.Slakteris neesot zinājis, jo iepriekš bijis sarunāts to komisijā izvērtēt šajā pirmdienā

A.Slakteris vēl nevarēja paskaidrot, kāpēc vairākkārt izvairījies tikties ar Jaunā laika frakciju. Tās priekšsēdis Dzintars Zaķis Dienai sacīja, ka arī šonedēļ esot noraidīts JL aicinājums uz tikšanos. Opozīcijas deputātiem esot svarīgs ministrijas politiskās vadības viedoklis par jautājumiem, uz kuriem ierēdņi nevar sniegt kompetentas atbildes, piemēram, kāpēc tiek samazinātas subsīdijas zemniekiem vai ES struktūrfondu apguvei plānotais finansējums.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

DIENA IEPRIEKŠ RAKSTĪJA:


Slaktera rīcības izvērtēšana var beigties arī ar viņa nomaiņu

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas