Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Slakteris: budžeta grozījumiem jābūt balstītiem vidēja termiņa mērķos

Valsts aktuālie budžeta mazināšanas uzdevumi nedrīkst aizēnot ilgtspējīgas attīstības uzstādījumus, un  kā orientieri, realizējot finanšu politiku, jāpatur prātā arī vidēja termiņa mērķi, uzskata finanšu ministrs Atis Slakteris (TP). Tādēļ jaunās valdības budžeta korekciju paketei viennozīmīgi ir jābūt saskanīgai ar budžeta plānošanu vismaz trīs gadu perspektīvā.

Ar mērķi valsts ilgtermiņa stratēģijas izstrādi vērtēt saskaņā ar fiskālās politikas iespējām, finanšu ministrs Atis Slakteris (TP) šodien ticies ar Valsts prezidenta Stratēģiskās analīzes komisijas un Latvijas ilgtspējīgas stratēģijas darba grupas vadītāju, profesoru Robertu Ķīli.

Tikšanās laikā finanšu ministrs norādījis, ka ir vairākas stratēģiski nozīmīgas jomas, kurās ar grozījumiem budžetā būs nepieciešams vēl palielināt izdevumus. Prognozējot bezdarba līmeņa pieaugumu virs 12 %, jārēķinās ar atbilstošu papildu finansējuma nepieciešamību sociālajām garantijām. Turklāt, lemjot par jebkuriem izdevumiem, jāsaglabā iespēja virzīties uz galveno mērķi - tautsaimniecības izaugsmes atjaunošanu, tāpēc nepieciešama papildu līdzekļu piešķiršana Eiropas Savienības fondu līdzfinansēšanai, informē Finanšu ministrija.

Roberts Ķīlis akcentējis, ka Latvijai ir jāapgūst viss Eiropas Savienības fondu finansējums, atjaunojot līdzfinansējumu arī tai daļai, kuru ierobežotā valsts budžeta dēļ atlika demisionējusī valdība.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas