Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Slakteris: sarunas ar EK un SVF ilgs vairākas nedēļas

Finanšu ministrs Atis Slakteris (TP) žurnālistus informējis, ka pagaidām vēl nav zināma naudas summa, ko Latvija varētu aizņemties no Eiropas Komisijas un Starptautiskā Valūtas fonda. Iespējams, ka to vispār nevajadzēs darīt, pieļauj ministrs.  Šobrīd notiek Latvijas un starptautisko finanšu donoru konsultāciju process, kurā tiek precizētas valsts makroekonomikas stabilizēšanas programmas detaļas, preses paziņojumā informē finanšu ministrs.  

„Balstoties uz topošās daudzlīmeņu rīcības programmas nostādnēm, varēs precīzi lemt par to, cik liels un kad finanšu donoru plānveidīgs atbalsts mums būs nepieciešams uzstādīto mērķu sasniegšanai, nevis tagad sasteigti izpaust  paviršus spekulatīvus pieļāvumus. Aizdevumi būs vajadzīgi, un plāns tiek veidots ar domu, lai sliktākajā gadījumā nebūtu problēmu aizņemties ātri un pietiekamā apjomā, bet labākajā gadījumā to vispār nevajadzētu darīt. Jebkurš aizdevējs cer nopelnīt, savukārt man ir svarīgi nepalielināt saistību slogu Latvijas nodokļu maksātājiem ne šodien, ne nākotnē,” pavēstījis finanšu ministrs.

Kā informē A.Slakteris, patlaban akceptētie priekšlikumi ir vērsti vairākos makroekonomikas stabilizēšanas virzienos. Pirmkārt, stingra fiskālā politika paredzēs tālāku budžeta izdevumu optimizēšanu ar virzību uz valsts budžeta sabalansēšanu. Otrkārt, plānā tiks ietvertas strukturālās izmaiņas, kas sekmēs Latvijas maksājumu bilances uzlabošanos un mazinās ekonomikas atkarību no ārvalstu finanšu resursiem. Pārmaiņas būs vērstas uz valsts pārvaldes efektivitātes paaugstināšanu un produktivitātes pieauguma veicināšanu gan biznesa sektorā, gan sabiedrisko pakalpojumu jomā. Būs pasākumi uzņēmumu konkurētspējas uzlabošanai un Eiropas Savienības struktūrfondu apguves paātrināšanai. Paredzēti arī stimuli finanšu sektora stabilitātes celšanai, kas atjaunotu naudas plūsmas, veicinātu resursu pieejamību un mazinātu finanšu sistēmas riskus.

Sarunu process tiks pabeigts tuvāko nedēļu laikā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas