Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Slakteris: uz budžetu jāskatās pilnīgi citām acīm

Demisionējušās valdības finanšu ministrs Atis Slakteris intervijā LNT pavēstīja, ka šā gada budžeta grozījumi tiks izstrādāti vēlāk nekā iepriekš minētais datums – 31.marts. Šāda vienošanās panākta ar Starptautisko Valūtas fondu valdības krišanas dēļ. Puses vienojušās, ka budžeta grozījumiem ir jābūt kvalitatīviem un 31.marts neesot pašmērķis.

“Ieņēmumu sadaļā iztrūkums varētu būt 480 miljonu latu. Tas ir ļoti daudz, tādu apjomu mehāniski samazināt nav iespējams, kaut kas būtu jāmazina, bet kaut kādā daļā būtu jāvienojas par lielāku budžeta deficītu,” izteicās A.Slakteris. Pēc viņa teiktā varēja secināt, ka joprojām ieņēmumu kritumu prognozēt skaidri nevar. Finanšu ministra pieredze sakot, ka prognozes var izrādīties krietni straujākas un tas nozīmējot, ka būs būtiski jāpārstrukturē sociālais budžets, jo daudzi jauni cilvēki būs zaudējuši darbu. Tas tiek sagaidīts no Labklājības ministrijas. “Grūti iedomāties, ka Eiropas Savienības dalībvalstī, cilvēks paliek pilnīgi bez līdzekļiem, kad viņam beidzas bezdarbnieku pabalsts,” pauda ministrs.

Viņš neizslēdza, ka bezdarba līmenis gada laikā pieaugs straujāk nekā prognozētie 12,8% “Protams, ka galvenais instruments ir darba tirgus atdzīvināšana, bet kamēr līdz tam nonāks, pēc idejas un filozofijas līdz tam būtu jānonāk 2011.gadā, tas laiks ir jāpārdzīvo,” viņš uzsvēra.

A.Slakteris pauda, ka uz budžetu būs jāskatās pilnīgi citām acīm, jo atbalsts uzņēmējiem ir tikai viena puse, bet tikpat svarīgi ir palīdzēt cilvēkiem, kas zaudējuši darbu un kuriem jāveic kredītmaksājums. Mums pretī ir jāliek mehānisms, kā cilvēku pasargāt, lai šos grūtos laikus varētu pārdzīvot, uzsvēra no amata aizejošais finanšu ministrs.

Finanšu ministrijas darba grupa esot vienojusies par pieciem variantiem, kurus publiskos aprīlī. Šobrīd tiekot vērtēts, cik daudz naudas Latvija šādai palīdzībai varētu atļauties. Tas gan nenozīmējot, ka cilvēki tiks atbrīvoti no kredītmaksājumiem. “Latvijas valsts nevar atļauties izlikt visus tos cilvēkus, kas saņēmuši kredītus, reāli uz ielas,” sacīja A.Slakteris, atbildot uz jautājumu, vai priekšlikumu realizēšanai izdosies atrast finansējumu.

Runājot par savu pēcteci finanšu ministra amatā, viņš pauda, ka tam būtu jābūt izlēmīgam cilvēkam.

“Tam jābūt cilvēkam, kas spēj pieņemt ļoti ātrus, ļoti straujus lēmumus skarbā vidē. Tautas partijā tādi cilvēki ir.” Uz jautājumu, vai viņš pats tāds ir, viņš atbildēja: “Nešaubīgi.” Pēc A.Slaktera vārdiem, ja viņam nebūtu paveicies, šodien Latvijā jau būtu bijusi banku krīze, taču tagad tā neesot pat tuvumā.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL:

Robs sociālajā budžetā var sasniegt vismaz 300 miljonus

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas