Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Slēgt varētu arī tikai pirms mēneša atklāto Ludzas slimnīcu

Viena no slimnīcām, kuru, iespējams, slēgs, īstenojot reformas, varētu būt arī jaunuzceltā Ludzas slimnīca. Slimnīcas būvniecībā un aprīkošanā tika ieguldīti 7 miljoni latu, vēstīja raidījums Nekā personīga. Jau ziņots, ka valdība iecerējusi līdz 2013.gadam slimnīcu skaitu samazināt vairāk nekā uz pusi - ja patlaban Latvijā ir 59 slimnīcas, tad četru gadu laikā to skaits samazināsies līdz 24. Taču, kuras slimnīcas tiks slēgtas, veselības ministrs Ivars Eglītis (TP) vēl nav paziņojis.

Ludzas slimnīcas celtniecība sākās 2006.gadā. Četrus miljonus SIA „Ludzas slimnīca” aizņēmās Ziemeļu investīciju bankā. Valsts iedeva pusmiljonu un garantijas – ja slimnīca naudu nespēs atdot, to izdarīs valsts. Kad darbi bija pusē, naudas pietrūka, jo būvdarbi sadārdzinājās. Lai celtniecību neiesaldētu, 2 miljonu kredītu paņēma arī slimnīcas īpašnieks – Ludzas rajona padome, stāstīja Nekā personīga.

Šī gada pirmo kredītmaksājumu – 100 tūkstošus bankai samaksājusi valsts, slimnīcai tas būs jāatdod. Pagaidām izdevies vienoties, ka šī summa sadalīta mazākos maksājumos, ko slimnīca varētu maksāt trīs gadu laikā, stāstīja raidījumā. Tagad slimnīcas vadība ar bažām gaidot nākamo maksājumu rudenī.

Ludzas rajona padomes priekšsēdētājs Jānis Dombrovskis raidījumam pauda bažas par vietējo iedzīvotāju veselības aprūpi slimnīcas slēgšanas gadījumā. „Mūsu cilvēki ar helikopteriem uz Rīgu neaizlidos. Viņi vienkārši šeit nomirs. To es varu apgalvot. Jo viņi jau tā neiet pie ārsta pie šīs pacientu maksas.”

Ludzas slimnīcu, iespējams, apvienos ar Rēzeknes slimnīcu, minēja Nekā personīga. Šai slimnīcai tad arī pārietu septiņu miljonu latu lielās kredītsaistības.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas