Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Šlesers: ja Zatlers apsver Saeimas atlaišanu, tas jādara uzreiz

LPP/LC līdzpriekšsēdētājs Ainars Šlesers atbalsta Tautas partijas priekšlikumu par Saeimas ārkārtas vēlēšanu sarīkošanu nekavējoties. Ar viņa preses sekretāra Ģirta Dripes palīdzību Diena noskaidroja, ka tas ir Šlesera viedoklis un nav kopējais partijas viedoklis. Savukārt LPP/LC Saeimas frakcijas vadītājs Andris Bērziņš uzskata, ka “Latvija tagad nevar atļauties dzīvot haosā" un TP ierosinājumam atbalstu nesola.

A.Šlesers uzskata, Saeimas ārkārtas vēlēšanas atrisinās sabiedrības uzticības krīzi varai. Šo” īsāko variantu” nepieciešams izvēlēties arī tādēļ, ka “garais variants” rada ilgāku nestabilitātes periodu un  ilgstošāku nosacītu priekšvēlēšanu stāvokli, uzskata LPP/LC līdzpriekšsēdētājs. Gadījumā, ja Valsts prezidents Valdis Zatlers rosinātu Saeimas atlaišanu tikai marta beigās, tad ātrākais tās varētu notikt augustā, kas nozīmējot vēl vairākus mēnešus pavadīt priekšvēlēšanu situācijā.

Diena jau rakstīja, ka LPP/LC Saeimas frakcijas vadītājs Andris Bērziņš nesola atbalstu TP iniciatīvai, uzskatot, ka ir jāmeklē risinājumi, lai vispār nebūtu jārīko pirmstermiņa vēlēšanas. "Latvija tagad nevar atļauties dzīvot haosā," sacīja A.Bērziņš, atgādinot referenduma un arī jaunu vēlēšanu izmaksas, kas lēšamas vairākos miljonos latu. Kad Saeima ir atlaista, Valsts prezidentam ir jārosina grozījumi budžetā, paredzot līdzekļu samazinājumu kādām grupām, lai nodrošinātu jaunas vēlēšanas. A.Bērziņš paredz, ka izmaiņas budžetā, kas prasītu naudas samazināšanu skolotājiem vai kādai citai grupai, būs grūti pieņemt, jo jau būs sākusies priekšvēlēšanu kampaņa. LPP/LC pirmdien notiek Saeimas frakcijas sēde, kurā tiks lemts par frakcijas attieksmi pret ārkārtas vēlēšanām.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas