Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 27. oktobris
Lilita, Irita, Ita

Šlesers: likšu amatos savus cilvēkus

Aināram Šleseram (LPP/LC), zaudējot satiksmes ministra amatu, labi apmaksāto vietu Pasažieru vilcienā (PV) zaudējis arī viņa šofera dēls Kaspars Upenieks. Saskaņā ar darba līgumu K.Upeniekam ir tiesības uz kompensāciju līdz trim mēnešalgām (10,2 tūkstoši latu). Savukārt A. Šlesers otrdien intervijā laikrakstam _Neatkarīgā _norādīja, ka negatavojas atteikties no prakses amatos virzīt "savus cilvēkus".

"Es varu galvot, ka mēs vienosimies par mierizlīgumu un trīs mēneši tie nebūs. Maksimums — viens," teica PV padomes priekšsēdētājs Ģirts Dripe.

Jau vēstīts, ka jaunajam satiksmes ministram Kasparam Gerhardam (TB/LNNK) atbildīgais par mārketingu monopoluzņēmuma vadībā šķitis lieks postenis. Pēc šī paziņojuma trīs mēnešus nostrādājušais K.Upenieks iesniedzis atlūgumu.

K.Upenieka mēnešalga pēc 15% samazinājuma bija Ls 3400. Līdztekus kompensācijai viņš varēs pretendēt uz apjomīgu bezdarbnieka pabalstu.

Sociologa izglītību ieguvušā K.Upenieka iecelšana PV jaunizveidotā postenī taupības laikā sabiedrībā radīja plašu sašutumu un politiskajā leksikā radīja palamu "šoferu dēli", ar to apzīmējot valsts uzņēmumu vadībā nonākušos politiskos ielikteņus bez attiecīgas kvalifikācijas.

Bijušais satiksmes ministrs ir apņēmības pilns kļūt par Rīgas mēru un amatpersonu izvēli negrasās mainīt, viņš atklāj intervijā laikrakstam Neatkarīgā. "Protams, es likšu savus cilvēkus amatos! Kā jūs domājat, kā es varu realizēt pārvaldi, ja man nav savas uzticamas komandas? Es to pasaku jau šodien. Un tas nav nekāds astoņkājis. ASV vēstnieks devās prom no Latvijas, jo republikāņi zaudēja vēlēšanās un demokrāti atsauca visus vēstniekus, ko deleģēja iepriekšējā valdība. Šāda rotācija politiskos amatos ir loģiska un pašsaprotama," uzskata Šlesers.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

DIENA IEPRIEKŠ RAKSTĪJA


Bijušā satiksmes ministra šofera dēls aiziet no "Pasažieru vilciena"

Astoņkājis

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Notikusi pāreja uz ziemas laiku

Aizvadītajā naktī Latvijā ir notikusi pāreja no vasaras uz ziemas laiku, pulksteņa rādītājus pagriežot vienu stundu atpakaļ.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas