Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Šlesers noraida pārmetumus par "Rītdienas" atbalstīšanu

Starp VAS Latvijas Pasts (LP) un bezmaksas laikraksta _Rītdiena _izdevējiem pastāv līgumattiecības un ne Satiksmes ministrija (SM), ne _LP _nav sniegusi avīzei atbalstu, tā savā vēstulē Saeimas deputātiem skaidro satiksmes ministrs Ainārs Šlesers (LPP/LC). Šlesers vēstulē atgādina, ka LP vērsīsies tiesā, lai piedzītu parādu, bet tā arī nepaskaidro, kāpēc laikrakstam _Rītdiena _pieļauts iedzīvoties vairāk nekā pusmiljona latu lielā parādā uz _LP _rēķina.

Satiksmes ministra vēstulē plaši aprakstīta LP un SIA Izdevniecība LAMA Grupa sadarbības vēsture. Kopš 2005.gada aprīļa izdevējs maksājumus par pakalpojumu veica ar "kavējumiem, tomēr regulāri," norāda ministrs. Savukārt parāds 647,3 tūkstošu latu apmērā uzkrāts vairāk nekā gada laikā - no 2006.gada novembra līdz 2007.gada decembrim, pēc tam laikraksts beidzis iznākt drukātā veidā.

A.Šlesers skaidro, ka 2007.gada oktobrī puses noslēdza vienošanos, ka pilna parāda samaksa tiks veikta līdz šī gada janvārim. Kāpēc vienošanās noslēgta gandrīz gadu pēc tam, kad sākušies 'regulāri kavējumi' Šlesers vēstulē neatklāj. Tā kā nauda nav atmaksāta, LP plāno tiesas ceļā piedzīt 689,6 tūkstošus latu. Šajā summā ietilpst pamatparāds, līgumsods un tiesas izdevumu piedziņa.

A.Šlesers kategoriski noraida Jaunā laika frakcijas deputātu jautājumā minēto apgalvojumu, ka notikusi laikraksta Rītdiena atbalstīšana. Īpašu labvēlību pret Rītdienu jau iepriekš Dienai noliedza arī toreizējais LP vadītājs Gints Škodovs: «Nav tā, ka mēs pieļāvām [parāda uzkrāšanos]. Mēs ik palaikam draudējām nepiegādāt, tad viņi kaut ko samaksāja. Vēstules sūtītas vairākkārt. Līdz vienā brīdī mēs pateicām — viss, pietiek.»

Jāatzīmē, ka viens no Rītdiena izdevējiem ir LPP/LC reklāmu autora Ērika Stendzenieka pusbrālis Armands Stendzenieks. Turklāt pirms 9.Saeimas vēlēšanām Rītdiena aicināja nebalsot par teju piecdesmit vairāku partiju deputātiem, LPP/LC politiskajiem konkurentiem, kuri Saeimā balsojuši par labojumu Darba likumā, kas liedz diskriminēt seksuālās minoritātes.

Līdz šim A.Šlesera uzstāšanās Saeimas tribīnē par šo jautājumu divas reizes pārcelta ministra komandējumu dēļ. Plānots, ka ministrs atbildi sniegs nākamajā ceturtdienā.



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas