Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +9 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Šlesers: pēc katrām vēlēšanām nostiprinos arvien vairāk

Rīgas vicemērs, LPP/LC līdzpriekšsēdētājs Ainārs Šlesers atzīst, ka ir ietekmīgs cilvēks, un to viņam nodrošinājusi politiskā darbības 12 gadu garumā. Pēdējo vēlēšanu kampaņu viņš vērtē kā veiksmīgu, taču par prezidentu gan negribētu būt, jo tam nav varas, atzīst A.Šlesers intervijā žurnāla Klubs augusta numurā. Bijušais sportists un uzņēmējs atzīst, ka politika ir kā narkotika, tādēļ tā nepieciešama, pat ja naudas ir gana.

Intervijā Klubam A.Šlesers saka, ka politika viņam ir izvērtusies par sava veida kauju. “Ja smagsvari boksā cīnās 12 raundus, man ir bijuši  12 gadi politikā. Bieži gadās ne pārāk veiksmīgi sākt cīņu, izlaist kādu sitienu, nonākt nokdaunā, un tas, protams, var radīt problēmas visā cīņā. Bet gadās, ka cilvēks pēc nokdauna atgūstas, pieceļas kājās un cīnās tālāk. 12 gados man bijuši 12 raundi. Šajā laikā bijušas četras vēlēšanas, kurās piedalījos. Tie, kas vēro manas gaitas politikā, ir konstatējuši, ka pēc katrām vēlēšanām nostiprinos arvien vairāk un vairāk,” saka politiķis. Viņš atzīst, ka nokdaunu šajā laikā bijis daudz, mazāki vai lielāki, bet galvenais, ka tie nav bijuši nokauti. “Šodien pēc 12 gadiem esmu tik labā formā, ka esmu gatavs nākamos četrus gadus strādāt maksimālā režīmā,” pārliecināts Rīgas vicemērs.

Pagājušajām vēlēšanām, kurās viņa partija Rīgas domē iekļuva ar otro labāko rezultātu un kuras nesa viņam vicemēra amatu, ārkārtīgi raksturīgi esot bijis tas, ka nevarēja iesaiņot sapuvušu preci labā iesaiņojumā. “Nevarēja vienkārši ar naudu nopirkt vēlētāju atbalstu. Stendzenieks ļoti skaidri pateica – ja Šlesers neies ar pirmo numuru, viņš netaisīs LPP/LC kampaņu. Tāda bija viņa pozīcija. Ja viņš jutīs, ka šī prece nav laba, viņš nereklamēs,” atminas A.Šlesers.

Vēlēšanas viņš vērtē kā pietiekami veiksmīgas – “varbūt netika sasniegts programmas maksimums, bet dažreiz ir jābūt arī pieticīgam”. Domē ir iekļuvušas tikai četras partijas, un viņa situācija esot bijusi ārkārtīgi sarežģīta – krita Godmaņa valdība, partiju atstāja opozīcijā bez jebkādas politiskās ietekmes; ar cilvēkiem, kuri nāca no partijas un ieņēma kādus amatus, visā priekšvēlēšanu laikā politiski izrēķinājās. Bet gala rezultātā partijas reitings tika pacelts uz 15,1%, kas ir ārkārtīgi labs rezultāts, reitings tika desmitkāršots, lepojas partijas līderis.

Vaicāts par ietekmi, viņš atbild “jā, es esmu ietekmīgs. Man būtu grūti mērīt, bet varu apstiprināt, ka esmu viens no ietekmīgākajiem. Man šķiet, to ir nodrošinājusi mana politiskā darbība pēdējo 12 gadu laikā. Kā jau teicu, ar katrām vēlēšanām nostiprinu savas pozīcijas un ar katrām vēlēšanām kļūstu ietekmīgāks”.

Tomēr A.Šlesers nebūtu ar mieru kļūt par Latvijas prezidentu. “Tāpēc, ka prezidentam nav varas, neesam prezidentāla valsts, tā ir vairāk reprezentatīva funkcija,” skaidro politiķis. Uz jautājumu, bet ja būtu vairāk varas, A.Šlesers atbild: “Nebūs, un es to arī nekad neatbalstīšu. Latvijai nav jāmaina sistēma, ko izdomājuši mūsu tēvi, veidojot Latviju par parlamentāru republiku. Tā ir atbilstoša forma, visdemokrātiskākā. Bīstamība ar viena cilvēka faktoru ir tāda, ka var ievēlēt sliktu cilvēku, kuram ir saistības un ietekmes no pagātnes, - viņš var sākt rīkoties neadekvāti. Tas, uz ko mums jāiet, ir jāpanāk, lai Latvijā būtu ne vairāk kā trīs četras partijas. Tas būtu ideālais variants. Lai cilvēku konsolidācija notiek ap partijām, kas kļūst aizvien lielākas un lielākas.”

Turīgais uzņēmējs un politiķis atzīst, ka nauda ir viens no būtiskākajiem momentiem cilvēka dzīvē. “Nauda nepieciešama tik daudz, lai varētu nodrošināt savas vajadzības, lai varētu justies brīvs. Biznesā pelnītā nauda man ir devusi iespēju dzīvot, nodrošināt savu ģimeni, paceļot, jo man nav tādu hobiju kā medības, kam cilvēki velta daudz laika,” saka A.Šlesers.

Jautāts, kāpēc viņam vajag politiku, ja naudas pietiek, A.Šlesers atbild, ka politika ir kā narkotikas, kas cilvēku ievelk. “Būt pie lemšanas un ietekmēt valsts nākotnes procesus ir unikāla iespēja. Valstī ir ļoti daudz turīgu cilvēku, bet viņiem nav bijusi iespēja sēdēt pie apaļā galda ar visu Eiropas valstu ministriem, saprast, kā attīstās Eiropa, pasaule, būt pieņemšanās, ko organizējuši karaļi, satikt Ķīnas prezidentu. Tas ir tas, ko nevari nopirkt par naudu. Tu vari būt miljonārs, bet tu nevari piedalīties šajos procesos, un tas man devis milzīgu iespēju paskatīties uz pasauli citām acīm, uzzināt, iemācīties. Un tas ir palīdzējis pieņemt valstij svarīgus lēmumus,” lepojas A.Šlesers.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas