Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 27. oktobris
Lilita, Irita, Ita

Šlesers: pēc vēlēšanām būs izmaiņas valdībā

Ja Ivars Godmanis nešķiet pietiekami cienīgs kandidāts satiksmes ministra amatam, tad LPP/LC nav ko darīt Valda Dombrovska (JL) veidotajā valdībā, Dienai svētdien sacīja LPP/LC līdzpriekšsēdētājs Ainārs Šlesers. Viņš pats vairs nepretendē vadīt Satiksmes ministriju un ir pilnīgi pārliecināts, ka pēc jūnijā paredzētajām pašvaldību vēlēšanām kļūs par Rīgas mēru.

A.Šlesers uzskata, ka Rīgas domes vēlēšanu rezultāti ienesīs izmaiņas arī valdībā. Teiktais saskan ar to, ko vēl pirms I.Godmaņa valdības atkāpšanās prognozēja TB/LNNK līderis Roberts Zīle, norādot uz izmaiņām partiju ietekmē. Bez LPP/LC valdībai būtu 64 balsis, ar LPP/LC — 74.

V.Dombrovskim vajadzētu būt tālredzīgam un izveidot pēc iespējas plašāku koalīciju, kas garantētu lielāku stabilitāti, uzskata LPP/LC frakcijas priekšsēdis Andris Bērziņš. JL parlamentā ir tikai 14 balsis, bet LPP/LC ļoti labi zinot, ko nozīmē vadīt valdību, ja premjera partijai nav lielākā Saeimas frakcija, un kad Zaļo un Zemnieku savienība (17 deputāti) negaidīt atsakās par kādu svarīgu lēmumu balsot. LPP/LC sarunās ar V.Dombrovski esot solījusi būt prognozējama un disciplinēta. "Taču tas izskatījās pēc ņirgāšanās — ar kokainām, nopietnām sejām Ivaram Godmanim piedāvāt zemkopības ministra amatu, pēc piecām minūtēm to solot Zaļo un Zemnieku savienībai," sacīja A.Bērziņš. Arī Tautas partijas līderis Mareks Segliņš uzskata, ka I.Godmanis to nebija pelnījis. "Manuprāt, jaunam cilvēkam [V.Dombrovskim] nevajadzētu tā izturēties pret Godmani — piedāvāt stādīt kartupeļus un ganīt zirgus," Dienai sacīja M.Segliņš.

JL domes priekšsēdis Artis Kampars nedomā, ka piedāvājums I.Godmanim ieņemt zemkopības ministra amatu ir bijis viņam pazemojošs, jo, lai šo ministriju vadītu, esot jābūt ļoti spēcīgam cilvēkam, kurš spēj sekmīgi komunicēt arī ar Eiropas institūcijām — tas "var būt glābšanas riņķis". ZZS amatam deleģējusi uzņēmēju Jāni Dūklavu. Zemkopība ir viena no nopietnākajām atbildības sfērām, uzskata A.Kampars. Premjera kandidāts vēlas, lai Satiksmes ministrijas vadībā nebūtu agrākās varas partijas. Neoficiālā informācija liecina, ka Pilsoniskajai savienībai netiks atvēlēts šis postenis, bet profesionālo, ar partijām nesaistīto satiksmes ministra kandidātu piedāvāts meklēt Tautas partijai, kura vēlas uzņemties atbildību par vienu no tā dēvētajām saimnieciskajām ministrijām.

Ja TP šādu cilvēku neatradīs, profesionālo ministra kandidātu meklēs Jaunais laiks, atsakoties no Ekonomikas ministrijas, kur kā ministra kandidāts minēts A.Kampars. TB/LNNK priekšsēdis R.Zīle uzskata, ka Satiksmes ministrijā, kuras kompetencē ir dzelzceļa satiksme, ceļi, aviācija, autosatiksme un tagad būs arī e–lietas, ir vajadzīgs politikā pieredzējis ministrs, jo profesionālis visās jomās nevar būt. TB/LNNK vēlētos vadīt Tieslietu ministriju, varēja secināt no R.Zīles sacītā. Viņam nebija zināms par iespēju pārņemt Aizsardzības ministrijas vadību, lai gan tagadējais tieslietu ministrs Gaidis Bērziņš neoficiāli jau tiek minēts kā aizsardzības ministra kandidāts, bet M.Segliņš — kā tieslietu ministra kandidāts. Iekšlietu ministre, visticamāk, būs Linda Mūrniece (JL). Par daļu amatu vēl skaidrības nav — arī par izglītības un zinātnes ministra posteni, kas piedāvāts Pilsoniskajai savienībai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Notikusi pāreja uz ziemas laiku

Aizvadītajā naktī Latvijā ir notikusi pāreja no vasaras uz ziemas laiku, pulksteņa rādītājus pagriežot vienu stundu atpakaļ.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas