Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Šlesers: uz vēlēšanām došos bez administratīvā resursa – Saeimas tribīnes

LPP/LC politiķis līdzšinējais satiksmes ministrs Ainārs Šlesers noliek deputātu mandātu, jo vēlas pašvaldību vēlēšanās startēt neizmantojot Saeimas tribīni, lai celtu savu popularitāti. Šo iemeslu politiķis minējā kā galveno intervijā LNT 900 sekundēm, paskaidrojot, kāpēc viņš pieņēmis lēmumu nolikt arī tautas kalpa mandātu parlamentā.

A.Šlesers par savu lēmumu aiziet no satiksmes ministra amata paziņoja ceturtdien pēc Valsts prezidenta izvēles valdības veidošanu uzticēt Jaunajam laikam. Ministru amata kandidāts Valdis Dombrovskis ir paziņojis, ka nevēlas, lai valdībā būtu politiķi pret kuriem sabiedrībai ir negatīva attieksme, ar to domājot A.Šleseru un arī finanšu ministru Ati Slakteri (TP). Pašvaldību vēlēšanas notiks 6.jūnijā un A.Šlesers kandidēs uz Rīgas mēra amatu.

“Es vienmēr esmu teicis, ka vienīgā mēraukla, kā novērtēt, vai politiķim ir atbalsts, ir vēlēšanas. Tāpēc esmu pieņēmis lēmumu nolikt deputātu mandātu šajā priekšvēlēšanu laikā, lai neizmantotu Saeimas tribīni kā administratīvo resursu – lai neuzrunātu radioklausītājus, lai nenāktu klajā ar visādiem absurdiem paziņojumiem, lai man nebūtu nekādas deputātu imunitātes.”

A.Šlesers paziņoja, ka galvenajai ideoloģijai šodien vajadzētu būt jaunu darba vietu radīšanai un nevis saukļiem “krievi nāk”, ar to, acīmredzot, domājot Saskaņas centra un tēvzemiešu konfliktu par abu partiju reklāmas rullīšiem.

LPP/LC pārstāvis ir pārliecināts, ka šībrīža nosauktie partiju Rīgas mēra kandidāti esot teorētiķi, cilvēki ar Saeimas pieredzi un pieredzi Eiropas parlamentā, taču bez praktiskas pieredzes biznesā. “Mana pieredze ir bizness un darbs sešās valdībās,” savu pārākumu raksturoja A.Šlesers. Kā varēja spriest pēc viņa izteikumiem, viņa galvenais trumpis ir spēja pārliecināt investorus ieguldīt naudu Latvijā pat grūtos krīzes laikos. Ja Rīga neattīstīsies veiksmīgi, arī valsti nevarēs izvest no krīzes, viņš teica.

Lieli plāni A.Šleseram ir par Rīgas brīvostu un kravu apgrozījuma palielināšanu. Rīgas domes priekšsēdētājs vienlaicīgi var būt brīvostas vadītājs, norādīja A.Šlesers.

Viņš arī klāstīja, ka nākamnedēļ valdības sēdē prezentēs savu redzējumu par Rīgas lidostu. “Mērķis ir piesaistīt simtiem miljonu lielas investīcijas laikā, kad Lietuvas lidosta ir bankrotējusi, bankrota priekšā ir arī Igaunijas lidosta. Mums joprojām ir pieaugums. Domāju, ka šodien neviens satiksmes ministrs neuzdrošināsies ķerties klāt tām lietām, kas attīstās veiksmīgi,” atbildēja A.Šlesers uz jautājumu, vai politika nemainīsies, viņam aizejot no amata. Viss esot sakārtots arī Latvijas dzelzceļā. “Redziet, esmu izveidojis sistēmu, kas veiksmīgi attīstās,” viņš teica.

A.Šlesera izteikumi liecināja, ka viņš ir diezgan pārliecināts par savu uzvaru gaidāmajās vēlēšanās.

“Vienu lietu varu pateikt, ka neatkarīgi no tā, vai mēs [LPP/LC] būsim valdībā vai nebūsim, es būšu gatavs nodrošināt iespēju strādāt Rīgas domē Jaunajam laikam, ja viņi gūs vēlētāju atbalstu. Es, kā Rīgas mērs, esmu vakar skaidri pateicis, ka mēs neveidosim nekādu koalīciju, visi 60 deputāti strādās vienotā komandā. Laiks, kad vieni strādā, bet otri kritizē ir jāizbeidz.”

Jāatgādina, ka pirms 2005.gada pašvaldību vēlēšanām Latvijas Pirmā partija, kas toreiz vēl nebija apvienojusies ar Latvijas ceļu, startēja Rīgas domes vēlēšanās ar toreizējo priekšsēdētāju Juri Lujānu kā saraksta līderi, solot rīdziniekiem, ka viņš būs Rīgas mērs. Neraugoties uz vērienīgo reklāmas kampaņu, LPP domē iekļuva ar mazāko mandātu skaitu un sākotnēji tai bija tikai četri deputāti — J.Lujāns, Andris Ameriks, Jānis Zaržeckis un Aina Krūkle. Pēc dažiem mēnešiem J.Lujāns, nekļuvis par Rīgas mēru, Rīgas domi pameta un aizgāja arī no politikas. Tagadējais vicemērs Almers Ludviks mandātu ieguva tikai pēc tam, kad vasaras beigās to nolika J.Lujāns. Pa šiem gadiem deputātu skaits LPP/LC frakcijā ir pieaudzis, pārvilinot pie sevis no citām partijām piecus deputātus — Juri Zaķi, Mihailu Gavrilovu, Gundaru Bojāru, Anatoliju Aļeksejenko un Modri Lujānu. 

(papildināta ar pēdējo rindkopu)


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VAIRĀK

Šlesers startēs uz Rīgas domi; Satiksmes ministriju nevadīs

ZZS piekrīt strādāt Dombrovska vadībā, TP vēl lems, LPP/LC ies, ja aicinās

Kandidējot uz Rīgas domi, Verze darbību Pensionāru federācijā neapturēs

"Šlesera tēls ir dēmonizēts."

TP līderis par A.Šleseru Lasiet vairāk 

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas