Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Sluča izslēgšana no PS ir nodevība, uzskata Vītola fonda vadītāja

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Anna
A
Ko varētu būt teicis pašreizējais ārlietu ministrs ārstam no Minesotas? Tas, ka sarunu biedrs nesagaidis? Tos, ka Latvijas konstitūcija aizliedz diskrimināciju, bet gatavojamais sarakstes brīdī likums par pacientu tiesībam to apstiprina? To, ka ir obligāti mūsu valstij, Eiropas direktīva par vienlīdzīgu attieksmi? Šajā gadījumā, ja ārsts Slucis stradātu latviešu slimnīcā un paziņotu par savu nožēlu publiski, viņš būtu jāatbild likuma priekšā, pat ja praktiskie pasākumi, par atsevišķu ārstēšānu vēl nebūtu uzsākti. Piemēram, Beļģijā, viena uzņēmuma direktors ir publiski paziņojis, ka nevēlas pieņemt darbā imigrantus. ES Tiesa norādīja: šāds paziņojums pats par sevi ir diskriminējošs pat tad, ja nav konkrētas personas, kam tas būtu adresēts, jo ir iespējams, ka pēc paziņojuma, daudzi iespējamie kandidāti pat nemēģinās iegūt darbu pie viņa. Bet kāpēc sarugtināt tādu lielu sponsoru? Kristovskis piekrīt viņa redzējumam un vērtējumam un tikai pēc tam uzmanīgi mudinā neizmantot neapdomātus izteikumus. Protams, pats ministrs nav rasists. Viņam vienkārši negribējas strīdēties ar partijas biedru, nevēlējas nosodīt viņa izteikumus. Tomēr šāda nevēlēšanās lielā mēra parādā profesionālu neatbilstību. Ārlietu ministrs - tas nav parastais amats. Kopā ar valsts un valdības vadītājiem viņš pauž valsts gribu starptautiskā arēnā - tam nav vajadzīgas nekādas papildu pilnvaras. Tagad iedomāsimies šādu situāciju: kāda starptautiskā forumā, kopā stāv Latvijas ārlietu ministsa Kristovskis un Irānas prezidents Mahmuds Ahmadinedžads. Un Irānas prezidents sāk savu ierastu dziesmu par sionistu režīma iznīcināšanu. Bet Kristovskis viņam saka: "Mahmud, es piekrītu tavam redzējumam un vērtējumam, bet neizmanto neapdomātus izteikumus. Arī Izraēlā ir labi cilvēki. " Vai mums tas ir nepieciešams? Kristovskim būtu jāaiziet.
Buba
B
Slucis,Klaucēns, praktiski visi klaida latvieši ( esmu bijis ASV,Kanādā,Austrālijā) ir izauguši - atšķirībā no mums - ar informāciju par boļševiku zvērībām un domā vienādi, tikai ne visi izsakās. Bet Kristovskis parādīja savu karjerista dabu. Starp citu, mūsu nācija cerību stariņš Vītolu fonds, kuram arī es ziedoju stipendiju, visvairāk ziedojumu/stipendiju saņem tieši no klaida latviešiem.
lux
l
Atvainojos par iejaukšanos. Pareizi rakstīt, protams, ir ļoti labi. Bet komentāriem ir nedaudz citi noteikumi. Pēc novērojumiem varu secināt, ka tad, kad tādām Dollijām pietrūkst būtisku argumentu, viņas metās cīņā par komatiem un kādu izlaistu burtu, tā sevi sajūtot par ļoti "smalkām dāmām". Man personīgi daudz vairāk par cilvēka patieso līmeni pavēsta "a kāpēc nē", "vai toč maita". Vai arī nepamatota svešvārdu lietošana turklāt nepareizā formā. Nu bet viss jau jāvērtē salīdzinājumā. Ja salīdzina ar tiem sādžiniekiem vai sādžinieku kultūru pārņēmušiem latviešiem, kuri ik reiz, kad argumentu nav, pāriet uz gānīsānos un rupjībām, sā'du dāmīšu reakcija vēl ir kā maiga rožu dvesma.
lauķe
l
Piekrītu Jums!
lux
l
Un kas tur būtu slikts. Luksemburgā, kur arī ir ap 40 % cittautiešu, neskaitot ES ierēdņus un darbiniekus, integrācija/apvienošanās, galu galā dēvējiet to, kā gribat, pamats ir izglītība luksemburdziešu valodā, izņemot EIropas skolu un Franču skolu,piemēram. Tik jauki vērot, kā pie skolas dažādu tautību un rasu bērni sazinās luksemburdziešu valodā. Neviens no tā vēl nav nomiris. Oficiālās (darījumu) valodas ir trīs, bet NACIONALĀ-viena.
Dollija
D
Ja? Un tas nozīmē, ka rīt mēs parakstīsim referenduma pieprasījumu par pamatizglītības iegūšanu latviešu valodā arī mazākumtautību skolā? Vai atkal palīdīsim zem galda un tad lamāsim tos, ka citādi domājošie dara tā, kā viņi uzskata par pareizu?
Dollija
D
Jau Jūs pretendējat uz priekšzīmīga latviešu valodas pratēja statusu, tad jāzina, ka jāraksta "rakstāt", nevis "rakstat" un "protams" jāliek komatos. Ar cieņu!
DD1
D
Tik labi pateikts, Santa, ka varu tikai atkārtot: "...ģirtvaldiņš unkāviņuturvēl kā parasti glāba savu ādeli, bija sev tik pierastajā agregātstāvoklī - baiļu histērijā, kāds taču bija jāsamin. Nevarēja kā vīrs pateikt : "Jā, tā ir mana nostāja, es par to atbildu, kam nepatīk, ejiet ...!" PS izgāzās, apliecinādami sevi kā meļus un gļēvuļus? Štrunts! Galvenais, ka kādu dienu ilgāk pie siles..."
lux
l
"patriotiem ar smadzenēm", kas laipo, melo un izliekas mīļā miera labad?" Pietiek vienreiz! "Tautieši, nu iznīdējiet reiz sevī šo uzspēlētās tolerances sindromu " Lieliski un patiesi teikts. Turklāt tas "mīļais miers" saprotams, kā nemitīga atskatīšanās uz Kremli vai Kremļa kontrolētajiem medijiem, tā sakot, vai tik nenošķaudīsies uz mūsu pusi. Tieši "uzspēlētās" ir galvenais vārds. Daudzi krievu aizstāvji komentāros par "Visas pasaules" pieticīgākie par "Visas Eiropas ' reakciju. Tad nu jāsaka, ka v iņi tikai blefo un nemaz tik labi situāciju nep'ārzina, tā kā Francija un jo īpaši Vācija jau oficiāli Merkeles personā paziņoja, ka uzspēlētā tolerance neko nav devusi. Vismaz viena labā ziņa visas šīs jezgas sakarā ir - publiskās personas aizvien biežāk Krievijas medijiem atbild valsts valodā, nevis laužās krievu mēlē. Neesmu pret toleranci. Man šajā ziņā nav problēmu ne ar kādas rases vai tautība spārstāvjiem. Problēmas sākas tad, kad cilvēki, kuri ienākuši šeit vai nu tanku aizsegā vai masīvas rusifikācijas rezult'ātā sāk diktēt savus noteikumus, sāk interpretēt notikumus kā viņu totalitārajā dzimtenē pieņemts. kuri p[at necenšas izrādīt cieņu pret to valsti un valodu, kura tos pieņēmusi.
Fakts>Runcis
F
Atšķirība acīmredzama: "Janka" Zviedrijā ieradās vai nu a) kā bēglis Otrā pasaules kara izskaņā, vai b) kā LEGĀLS darba meklētājs šodien, ieradās ar Zviedrijas valsts atļauju. Turpretī apmēram miljons "Vaņku" (tā - Jūsu terminoloģija, Runci!) Latvijā - okupācijas un PSRS veiktās rusifikācijas rezultātā. Jūtat atšķirību?
Tukša muca=bimbam
T
Ja cilvēkam galvas vietā tukša muca, tad nevar prasīt, lai tajā atrastos vieta arī loģikai un faktiem. Par tādiem reiz teikts - piedod viņiem, jo viņi nezina, ko dara. Šodien būtu jāpiemetina - un ko raksta. Jo tādu absurdu - "leģionāru gājienus, kad tie pa Rīgu 90. gadu sākumā staigāja apkārt ar dzelzskrustiem apkārušies" - var uzklabināt tikai vai nu muļķis, vai provokators (kuram arī nav daudz prāta galviņā).
Runcis
R
Vai Jūs varat paskaidrot kāda atšķirība - Janka Zviedrijā un Vaņka Latvijā?
lauķe
l
Visu cieņu Sluča k - gam!Apriebusies jau tā "Vienotības" liekulība!.Visi nacionāli noskaņotie latvieši tak domā tāpat, tikai kurš žvingulī būdams ķēķa pagaldē ......un kurš bez slapstīšanās runājot taisnu valodu......Tautieši, nu iznīdējiet reiz sevī šo uzspēlētās tolerances sindromu .....To var atļauties skaitliski lielas tautas, ne mēs, kas esam tikai drusku vairāk neka 1 miljons!
zirnekliene Šeloba
z
"patriotiem ar smadzenēm", kas laipo, melo un izliekas mīļā miera labad? Pietiek vienreiz!
bimbam
b
Ļoti labi, ka Slucis ir liels patriots, un neviens viņam neliedz par tādu būt! Diemžēl viņa nepārdomātie izteicieni par īpašām gara spējām neliecina, bet savā ziņā atgādina leģionāru gājienus, kad tie pa Rīgu 90. gadu sākumā staigāja apkārt ar dzelzskrustiem apkārušies. Var jau saprast, ka viņš "krievvalodīgos" īpaši nemīl (es arī tā īpaši nevaru piespiesties), taču mums jābūt ne vien patriotiem, bet arī patriotiem ar smadzenēm, kas šim kungam laika gaitā laikam atrofējušās!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Progresīvos premjere izmanto kā zibensnovedējus

Par to, cik iemeslu demisijai jau ir sakrājis aizsardzības ministrs Andris Sprūds, kāda aprēķina pēc premjere neprasa Progresīvo deleģēto ministru nomaiņu un cik ilgi izturēs Apvienotais saraksts, ar...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas