Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Šmits: Ģimenes svētki jāapsargā tikpat stingri kā Draudzības dienas

Bijušais Saeimas deputāts Jānis Šmits (LPP/LC) uzskata, ka sestdien gaidāmo Ģimenes svētku pasākumus Doma laukumā ir jāapsargā tikpat daudz policistiem kā _Draudzības dienu _gājienu. "Tradicionālā ģimene ir jāaizsargā," J.Šmits skaidro un jautā: "Kādēļ sestdien Kronvalda parkā Ģimenes dienas apsargāja tikai pieci policisti?" Šie svētki nostiprina Satversmē teikto, ka valsts aizsargā ģimeni, vecāku un bērnu tiesības, viņš uzsvēra.

Rīgas domes deputāta kandidāts pagaidām neatklāja, vai viņš Ģimenes svētkos teiks uzrunu. «Tas, lai paliek intrigai. To redzēs tikai svētku laikā». Bijušais Saeimas deputāts J.Šmits kandidē uz Rīgas domi ar 18 numuru LPP/LC sarakstā.

Fonds ģimenei ielūgumus uz Ģimenes svētkiem, kas notiek šosestdien nosūtījis visu frakciju deputātiem. Diena jau rakstīja – svētku apmeklētāju vidū būs vairāki LPP/LC politiķi. Tomēr pasākuma organizatori sola, ka svētku noslēguma pasākumu Doma baznīcā politiķi neizmantos kā priekšvēlēšanu aģitāciju —  runas neteikšot un balvas nedalīšot, kā iepriekšējos gados rīkotajos svētkos. Tomēr Vērmanes dārzā notiekošajos svētkos uzrunas teikt aicināti Saeimas deputāte, kandidāte EP vēlēšanās Inese Šlesere (LPP/LC) un Rīgas vicemērs, kandidāts pašvaldību vēlēšanās Almers Ludviks (LPP/LC).

Ģimenes svētkus plāno apmeklēt arī bijušais bērnu un ģimenes lietu ministrs Ainars Baštiks (LPP/LC), kurš kandidē Eiropas Parlamenta vēlēšanās. Viņš saņēmis uzaicinājumu, un tā kā iepriekš piedalījies Ģimenes svētkos, "tradīcijas ir jāturpina". Jautāts, ko viņam nozīmē Ģimenes svētki, A.Baštiks saka: "Man viņi nozīmē to, ka ģimene ir Latvijas sirds, kas uztur pie dzīvības". Kāda tieši ir viņa loma pasākumā – vai tikai apmeklētāja vai dalībnieka, A.Baštiks nezinot. "Parasti jau tā bija, ka es kādu vārdu saku, balvu pasniedzu. Taču var jau būt, ka tā kā es vairs neesmu ministrs, runas teiks kādi lielāki kungi vai dāmas".

Vai Ģimenes svētku pasākumā piedalīsies Saeimas deputāts Ainārs Šlesers (LPP/LC), kurš kandidē uz Rīgas domi, viņa runasvīrs Ģirts Dripe nemācēja pateikt, vien sacīja, ka "tas ir uz jautājuma zīmes".


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL

Ģimenes svētkos bez politikas var neiztikt

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas