Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Šneps: Varētu izvērtēt LOK viesu karšu dalīšanu

Pēc olimpiskajās spēlēm atbildīgajām amatpersonām būtu jāpārrunā jautājums par to, kā tiek piešķirtas akreditācijas kartes, kas dod iespēju bez maksas apmeklēt sporta spēles, uzskata Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) valsts sekretāra vietnieks sporta jautājumos Edgars Šneps, kurš pats nesen viesa statusā apmeklēja olimpiādi Pekinā.

Viņš gan nemin, vai kaut kas būtu jāmaina. "Parasti ar Latvijas Olimpisko komiteju (LOK) pēc  olimpiskajām  spēlēm tiek pārrunāti un izvērtēti sasniegumi, rezultāti,  kā arī kļūdas un problēmas, kas jānovērš nākotnē, un visdrīzāk, ka pēc šīm olimpiskajām  spēlēm, cita starpā, tiks pārrunāts arī šogad pirmo reizi aktualizētais jautājums par viesu kartēm," norāda E.Šneps.

Kā jau ziņots, Latvijas olimpiskajai delegācijai pienācās trīs viesu kartes, kas dod iespēju apmeklēt sporta sacensības Pekinā par velti. Katru no tām var nomainīt vēl divas reizes, kas nozīmē, ka LOK viesu statusā varēja būt 9 cilvēki. Taču, kā Dienai apstiprināja LOK prezidents Aldons Vrubļevskis, pirmie, kam piešķirtas viesu kartes, bija Tautas partijas līderis Aigars Kalvītis ar dēliem. Tas esot bijis LOK valdes un izpildkomitejas lēmums, turklāt neviens cits uz tām nepieteicās, apgalvoja A.Vrubļevskis.

E.Šneps atzinīgi vērtē to, ka amatpersonas, no kuru lēmumiem atkarīga Latvijas sporta dzīve, apmeklē nozīmīgus sporta pasākumus, jo tādējādi  tiek palielināta viņu izpratne to organizēšanu, sportistu gatavošanos startiem un konkurenci. "Uzskatu, ka arī ekspremjers A.Kalvītis ir ieguldījis daudz darba Latvijas sporta attīstībā  un joprojām aktīvi atbalsta sporta nozari," sacīja E.Šneps.

Tomēr viņš atteicās atbildēt uz jautājumu, vai uz spēlēm viesu statusā bija jādodas ekspremjera A.Kalvīša dēliem. "Nevaru komentēt," sacīja E.Šneps, norādot, ka viņš nav informēts, ka Kalvīša dēli būtu apmeklējuši spēles, kā arī viņam nav zināms, kādā statusā tas noticis un par ko ticis maksāts un par ko nē.

Ar šīm pašām viesu kartēm spēles apmeklēja arī IZM valsts sekretārs Mareks Gruškevics un E.Šneps. Oficiālajā delegācijā viņus neiekļāva līdzekļu trūkuma dēļ. "Lai arī atrados atvaļinājumā, olimpisko spēļu laikā gan sacensību norises vietās, gan ārpus tikos ar daudziem saviem ārvalstu kolēģiem, kuri Pekinā bija oficiālās darba vizītēs."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas