Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Sociologs: Zatlera runa bija PR gājiens

Pētījumu centra _SKDS _vadītājs Arnis Kaktiņš uzskata, ka Valsts prezidenta Valda Zatlera trešdien teiktajai runai Saeimā nebūs lielas ietekmes uz deputātiem, izstrādājot Satversmes grozījumus. LNT viņš vērtēja, ka prezidents izmantojis šo situāciju sabiedrisko attiecību veidošanai ar sabiedrību. Tā kā referendumā piedalījās tik liels cilvēku skaits, viņam bija jāpasaka, ka viņš ir kopā ar tiem, norādīja A.Kaktiņš.

“Prezidents izmantoja iespēju, lai pievērstu sev masu mediju uzmanību, caur kuriem viņš tiem 600 tūkstošiem, kuri aizgāja uz referendumu, varētu skaidri un nepārprotami pateikt - es esmu jūsu pusē, es turpināšu jūsu iesākto lietu. Nedomāju, ka šai sēdei būs sevišķa nozīme attiecībā uz to, kā tālāk parlaments veidos šos grozījumus,” teica sociologs.

Valsts prezidents nolēma uzrunāt Saeimu pēc 2.augusta referenduma, kurā piedalījās vairāk nekā 600 tūkstoši vēlētāju, kas nebija pieteikoši, lai pieņemtu Satversmes grozījumus, kas dotu vēlētājiem tiesības rosināt Saeimas atlaišanu. V.Zatlers nolēma Saeimai pats iesniegt šādu likumdošanas iniciatīvu. Sākotnēji viņš minēja, ka sagaida, lai deputāti grozījumus izstrādātu līdz Ziemassvētkiem, bet trešdien uzrunas laikā izteica cerību, ka tie tiks pabeigti līdz gada beigām. Deputāti šodien izveidoja apakškomisiju bez darbības laika ierobežojuma.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas