Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Šogad noslīkuši 68, bet sadeguši 102 cilvēki

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests, apkopojot pusgada statistiku secinājuši, ka samazinājies ugunsgrēkos bojāgājušo skaits, salīdzinot ar pērnā gada pirmo pusgadu. Tomēr ugunsgrēkos sešu mēnešu laikā dzīvību zaudējuši 102 cilvēki. Šogad noslīkuši jau 68 cilvēki.

Šogad notikuši tuvu 5 300 ugunsgrēku, lielākā daļa izcēlusies neuzmanīgas rīcības ar uguni dēļ. Vairāki simti ugunsgrēku izcēlušies no bojātām elektroierīcēm (562), to nepareizas ekspluatācijas vai īssavienojumu dēļ. Savukārt, 357 gadījumos vainojamas nepareizi izbūvētas apkures sistēmas, neiztīrīti dūmvadi, pārkurinātas krāsnis vai citas ar apkuri saistītas problēmas. No bērnu rotaļām ar uguni izcēlušies 58 ugunsgrēki, savukārt 158 reizes notikusi tīša dedzināšana. Salīdzinot ar iepriekšējā gada analoģisku laika periodu, palielinājies to ugunsgrēku skaits, kuru iemesls ir tīšas dedzināšanas.

Šogad jau noslīkuši 68 cilvēki. Lielākais noslīkušo cilvēku skaits ir tieši vasaras mēnešos, kad ir siltākais un saulainākais laiks. Pērn vasaras laikā noslīka 33 cilvēki.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas