Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Svētdiena, 20. oktobris
Leonīda, Leonīds

Šovakar Latvijā sāksies slēpošanas sezona

Piepildoties meteorologu solījumiem par auksto laiku, vairāki slēpošanas centri Latvijā jau ceturtdienas vakarā plāno slēpotājiem atvērt pirmās trases. Ceturtdien ap septiņiem vakarā Žagarkalns Cēsu apkaimē slēpotājiem atvērs pirmo trasi, kas būs atvērta pēc ierastā bāzes dara laika — līdz pusnaktij.

Patlaban Žagarkalnā sniega sega ir 25 centimetrus bieza, kas ir pietiekama trases atvēršanai. Atlikušajā laikā vēl nokārtos tehniskas lietas, tajā skaitā tiks izlīdzināta sniega sega, lai trase būtu gatava lietošanai. Vakarā tiks iedarbināti arī pacēlāji. Ja kardināli nepaaugstināsies gaisa temperatūra, ceturtdien ap sešiem vakarā pirmo slēpošanas trasi varētu atklāt arī Baiļi Valmieras pusē un Reiņa trase netālu no Siguldas.

Silto laika apstākļu dēļ sezonas atklāšanu Latvijā nācies vairākkārt atcelt, taču šonedēļ no Melnās jūras līdz Latvijai atceļojušais ciklons atnesa pirmo noturīgo sniegu un arī pietiekami zemu temperatūru, kas Žagarkalnam ļāva naktī uz trešdienu un arī trešdien ar trim sniega lielgabaliem pūst sniegu. Iesākto sniega pūšanu Žagarkalnā turpināja arī naktī uz ceturtdienu. «Šobrīd sniega lielgabali klusē,» ceturtdienas rītā Dienai pastāstīja slēpošanas centra administratore Zane Lūkina. Viņa precizēja, ka patlaban Cēsu pusē gaisa temperatūra ir –2,3ºC, kas pieļauj sniega pūšanu, taču sasniegtais sniega segas biezums — 25 centimetri — ir jau pietiekams. Šajā slēpošanas sezonā tā pat kā pērn slēpošanas komplekss Žagarkalns kā pirmo atklās otro garāko trasi Žagarkalns 1.

Piektdien Žagarkalns slēpotājus gaida jau no plkst. 10:00, brīvdienās no 9:00 līdz vieniem naktī piektdien un sestdien un pusnaktij svētdienā. Slēpošanas inventāra noma tiks slēgta vienu stundu pirms trases darba laika beigām.

Ja kardināli nepaaugstināsies gaisa temperatūra, ceturtdien ap sešiem vakarā slēpošanas trasi varētu atklāt arī Baiļi divu kilometru attālumā no Valmieras, kur patlaban tiek pūsts sniegs. Ja arī ceturtdien tas neizdosies, trasi slēpotājiem atklātu piektdien plkst. 14:00.

Pēdējās divas naktis un visu trešdienu sniegu uz galvenās trases vienas puses pūta arī Reiņa trase Rīgas rajona Krimuldas pagastā. Kad gaisa temperatūra vairs neļaus darbināt sniega lielgabalus, Reiņa trasē uzpūsto sniegu izlīdzinās. Ja sniega segas biezums izrādīsies pietiekams, ceturtdien ap sešiem vai septiņiem vakarā tiks atklāta kāda daļa trases, pretējā gadījumā trases atklāšanu nāksies atlikt līdz nākamajam salam, kas varētu iestāties jau naktī no sestdienas uz svētdienu, lēš Reiņa trasē.

Tukuma rajona Zviedru cepurē šobrīd pūš sniegu, taču tā segas biezums pagaidām ir nepietiekams, lai varētu spriest par trases atklāšanas termiņiem. Turklāt sinoptiķi sola, ka nākamnedēļ Kurzemes pusē pieturēsies silts laiks, gaisa temperatūra atkal pārkāps 0ºC atzīmi, tādēļ pirmo trasi Zviedru cepure labākajā gadījumā plāno atvērt nākamās nedēļas beigās.

Siguldas pilsētas trasē skaidro, ka zemā temperatūra pēdējās dienās vēl nenozīmē ziemas iestāšanos, tādēļ sniega pūšana Siguldā vēl nav sākta. Trases administrācijā atgādināja, ka pērn Siguldas trase sezonu atklāja vien janvāra beigās, kad Latvijā iestājās noturīgāks sals, taču jau pēc mēneša sezona noslēdzās, jo sākās šim laikam netipiskais lietus.

Papildus informācija:

Žagarkalns - telefons 26266266 vai mājaslapā internetā www.zagarkalns.lv

Baiļi - telefons 29284119 vai internetā www.baili.lv

Reiņa trase — 29148989 vai www.reinatrase.lv/ziema

Zviedru cepure — 26405405, www.zviedrucepure.lv

Siguldas pilsētas trase - 29447713 vai www.ocs.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas