Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Šovasar par trešdaļu vairāk nozagtu riteņu nekā pērn

Šovasar Latvijā kā nozagti vai nolaupīti reģistrēti 642 velosipēdi un 92 mopēdi un motorolleri, liecina Valsts policijas (VP) apkopotā informācija. Salīdzinājumā ar 2007.gada vasaru zādzību skaits ir pieaudzis vairāk nekā par trešdaļu, jo tovasar nozagti 467 velosipēdi un 64 mopēdi.  VP apkopotie dati liecina, ka šogad līdz jūnijam nozagti bija 454 velosipēdi, līdz ar to šī gada astoņos mēnešos Latvijā nozagts jau vairāk kā tūkstotis divriteņu.

Jau ziņots, ka likumsargi secinājuši — pasliktinoties ekonomiskajai situācijai Latvijā, ir pieaugušas velosipēdu zādzības. Bieži vien zagļu izveicības dēļ policijai pārkāpējus neizdodas atrast. Daudzi apzagtie velosipēdisti nemaz nevēršas policijā, jo uzskata, ka policija šādu noziegumu izmeklēšanā lielu uzmanību nepievērsīs. Tomēr īpašnieki ir aicināti pierakstīt sava braucamrīka sērijas numuru un modeli, kas ievērojami palielina velosipēda atrašanas iespēju, zādzības gadījumā. Par velosipēdu zādzībām nekavējoties jāpaziņo policijai.

Policija aicina velosipēdu īpašniekus vairāk pievērst uzmanību to drošībai, nenovietojot tos, piemēram, māju pagrabos. Tāpat jārēķinās, ka zagļi izvēlas ņemt to, kas ir visvieglāk pieejams – lētās slēdzenes ir viegli salaužamas, tādēļ policija iesaka izvēlēties U veida slēdzenes un saslēgt gan abus riteņus, gan pieslēgt velosipēdu pie kāda stacionāra objekta. Atstājot riteni, no tā vēlams noņemt visu, kas ir viegli aiznesams.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas