Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Sporta spēles plāno rīkot četras ministrijas, dārgākās - Šlesera vadītajai

Satiksmes ministrija (SM) apgalvo, ka paredzētie 10 tūkstoši latu tēriņi sporta spēlēm tiks pārskatīti ar mērķi to samazināt. Taču pagaidām tās ir dārgākās šogad paredzētās ministriju sporta spēles. Bez Satiksmes ministrijas sporta spēles šogad paredzētas Tieslietu, Aizsardzības un Iekšlietu ministrijai - pēdējā pēc Valsts kontrolieres Ingunas Sudrabas iebildumiem samazināja izdevumus no 16 līdz 8,2 tūkstošiem latu. Ekonomikas un Vides ministriju plānus _Dienai _pagaidām nav izdevies noskaidrot.

Kā pastāstīja SM sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Ilze Eida, "spēļu rīkošanai ministrijas budžetā ir rezervēti 10 000 latu, taču tiks pārskatītas izmaksas ar mērķi tās samazināt." Spēles visiem darbiniekiem notiks vasaras vidū Kurzemes pusē. Tiesa SM vēl nevar pateikt kurā vietā precīzi pasākums tiks rīkots un cik plašam cilvēku lokam tās plānotas.

Ne vairāk kā 7000 latu sporta spēlēm paredzējusi tērēt Tieslietu ministrija. Sporta spēles notiks 8.-10. augustā atpūtas bāzē "Silmači" Valkas rajona Launkalnes pagastā, pastāstīja ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Jana Saulīte. Pasākumā ik gadu piedalās apmēram 1000 cilvēki, no kuriem katrs maksā dalības maksu. Citus gadus aicinātas grupas, kas spēlējušas vakara balli, taču šogad ir doma iztikt ar DJ un "diskotēku", saka J.Saulīte.

Vislētāk spēles izmaksās Aizsardzības ministrijai, kas tērēs tikpat cik pērn - 4000 latu. Pēc ministrijas Preses nodaļas vadītāja Kaspara Odiņa teiktā, sporta spēles Cēsu rajona atpūtas kompleksā "Mežrozes" notiks 7.-8. jūnijā, piedalīsies Aizsardzības ministrijas un NBS Apvienotā štāba darbinieki un viņu ģimenes - apmēram 300 cilvēki.

No tām divām ministrijām — ekonomikas un vides —, kuras vēl nesen nebija izšķīrušās rīkot spēles vai nē, Dienai pagaidām nav izdevies saņemt galīgo atbildi. Diskusijas par pasākuma nepieciešamību turpinās Izglītības un zinātnes ministrijā un Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijā. Savukārt kā iepriekš ziņoja aģentūra LETA, pārējās deviņas ministrijas spēles nerīkos.

Jau ziņots, ka iekšlietu ministrs Mareks Segliņš oficiāli atcēlis Iekšlietu ministrijas sporta svētkus, tā vietā tiks sarīkotas "liesas spēles". "Nebūs šie sporta svētki, bet liesas sporta spēles," teica ministrs. Darbinieki netiek aicināti braukt ar bērniem, neuzstāsies ne grupas, ne orķestris, nebūs svētku uguņošana un nebūs arī bērnu pilsētiņas kā tas līdz šim bijis. Ja kāds tomēr gribēšot padejot, tad tiks ieslēgts magnetofons, informēja Segliņš.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas