Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +4 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Sprūdžs iebildīs pret pašvaldību lomu mazināšanu ostu pārvaldēs

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs iebildīs pret pašvaldību lomu mazināšanu Latvijas ostu pārvaldēs.

Viņš pirmdien intervijā Latvijas Radio atzina, ka principā ostās ir nepieciešamas pārvaldības izmaiņas, lai uzlabotu efektivitāti un nodrošinātu vienlīdzīgu attieksmi pret visiem uzņēmumiem, kas tur strādā. "Tas ir skaidrs un par to es esmu pārliecināts. Priekšlikumu ir daudz, ko un kā darīt... Es noteikti būtu pret pašvaldības lomu samazināšanu ostās, jo pašreizējais modelis šobrīd ir sabalansēts,"  teica ministrs.

Viņš skaidroja, ka gan Rīgas brīvostas pārvaldē, gan Ventspils ostas valdē ir četri valsts un četri pašvaldību pārstāvji, kas nodrošina sabalansētību valsts un pašvaldību ietekmei. "Tas pagaidām ir mans personiskais viedoklis. Partija pašlaik stradā pie savas pozīcijas, vērtējot dažādus priekšlikumus,"  teica ministrs.

Pēc viņa teiktā, ir jānodrošina komercdarbības caurspīdīgums ostās. Sprūdžs atzina, ka pašlaik ir izveidojusies absurda situācija, ka ostas gan pašas nodarbojas ar komercdarbību, gan uzrauga citu savā teritorijā pastāvošo komercdarbību. "Tā tam nevajadzētu būt un pašlaik tiek vērtēti dažādi priekšlikumi,"  teica Sprūdžs.

Ministrs norādījam, ka ostu pārvaldes reforma nav "jāveic pa galvu pa kaklu. "Ir septiņas reizes jānomēra pirms griezt un to mēs arī izdarīsim,"  teica Sprūdžs.

Jau rakstīts, ka Satiksmes ministrija (SM) līdz šā gada 1.jūnijam plāno sagatavot izvērtējumu par esošā   ostu  darbības pārraudzības modeļa efektivitāti. Atbilstoši valdības deklarācijai SM rīcības plānā iekļauts uzdevums līdz šā gada 1.jūnijam sagatavot izvērtējumu par esošā   ostu  darbības pārraudzības modeļa efektivitāti un priekšlikumus efektivitātes uzlabošanai, kā arī pārvaldes neatkarības un profesionalitātes stiprināšanai.

TV3 raidījums Nekā personīga iepriekš vēstīja – lai izskaustu korupciju un necaurspīdīgu lēmumu pieņemšanu, Zatlera Reformu partijas valdes locekle Sandra Sondore- Kukule  iecerējusi vērienīgu Latvijas   ostu  reformu. Saskaņā ar sniegto informāciju reformas mērķis ir izveidot Latvijas lielajām ostām vienotu valsts pārvaldi. Cik lielu pastāvību saglabātu   ostuvaldes, vēl nav nolemts, bet tām savi lēmumi būs jāsaskaņo ar Rīgu. Tas novērsīšot necaurspīdīgu lēmumu pieņemšanu un samazināšot neveselīgo konkurenci.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas