Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

ST apstrīd novadu reformu; lūdz daļēji apturēt likuma darbību

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Šampēteris
Š
Tā saucamā pašvaldību reforma saturā ir klasiska varas un naudas koncentrēšana, kas pēc definīcijas ir antidemokrātiska virzība, un kura aizsākās 90tajos ar pirmā līmeņa pašvaldību likvidāciju Rīgā. Mainās Saeimas sasaukumi, nemainās vadlīnija.
Exxlib
E
Ja sevi sauc par Pedantu, tad palasi arī rakstu, bet LETA`s ziņu pārrakstītājiem būtu jāiemācās nepārprotami formulēt domu virsrakstos... (neesmu sazvērestības teoriju piekritējs, kurs te redz vēlamā uzdošanu par notikušu) :)
pedants
p
Meli - vai jāmācās latviešu valoda? Nav dzirdēts, ka ST jau būtu apstrīdējusi novadu reformu (arī rakstiņā par to nekā nav). Un ST jau vispār nelūdz, tikai LEMJ.
silly
s
Es vēl arvien neesmu sapratis, kā centralizācija palīdzes iedzīvotājiem... Cerams, ka šoreiz ST neatmetīs atpakaļ šīs sūdzības! Uzskatu, ka valsts var tikai rekomendēt veidot novadus, ne piespiest tos veidot! Un ja nu ļoti vajag, tad jādod tiem lielākas pilnvaras... Starp citu igauņi jau uztaisīja teritoriālo reformu, un saprata, ka nekas neuzlabojas, bet mēs atkal esam pārāk unikāli, lai mācītos no citu kļūdām...
ZB
Z
Manuprāt, atbilde, kāpēc ir vajadzīga ATR ir ļoti skaidra. Savaldīt (t.i.likt dancot pēc savas stabules) ap 100 pašvaldību vadītājus noteikti ir daudz vieglāk nekā pāri par 500. Otra lieta vēlēšanas un partiju princips. Vai ir vēl kādi jautājumi?
bb
b
..pēdējais laiks apturēt šo reformu, par kuras veikšanu, vēl nav izdots tik daudz normatīvo aktu, ka tas nebūs kvalitatīvi un pārdomāti. No šīs reformas ek.krīzes laikā būtu ļoti lieli zaudējumi, cilvēki ciet'īs ļoti. Patreiz jau valstī ir pamatīgs BARDAKS , bet pēc reformas tas būs tāds, ka tagad to pat nevaram priekšā stādīties. Toties vara būtu atkal šo pašu koalīcijas partiju funkcionāru rokās, man liekas, ka šī reforma ir mērķis varas sagrābšanai nevis ekonomiskās situācijas uzlabošana vai sakārtošana.
Jānis
J
Reforma, kas brieda pārdesmit gadu, diemžēl nav domāta iedzīvotājiem,bet dažam labam rajona funkcionāram.
hmz
h
lieliski :)
zvirbulēns
z
Jā, tas ir gana nopietni! Lai veicas apturēt reformu no kuras labuma teju nekāda!
juris
j
Domāju, ka Ilma Čepāne par šo dabūs trūkties. Nav noslēpums, ka viņa atbalstīja arī iepriekšējo Ministru kabineta noteikumu par administratīvi teritoriālo reformu apstrīdēšanu Satversmes tiesā. Kā zināms, Satversmes tiesa lietu izbeidza. Bijusī Satversmes tiesas tiesnese ir Ilma Čepāne!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas