Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Starptautisko olimpiāžu laureāti saņem diplomus

Izglītības un zinātnes ministre Tatjana Koķe (ZZS) piektdien pasniedza diplomus starptautisko olimpiāžu laureātiem un viņu skolotājiem.

«Jātiecas pēc maksimālā, un tad sasniegumi netrūks,» ministre ar starptautiskiem panākumiem sveica jauniešus, piebilstot, ka Latvijas lielākā bagātība ir cilvēki.

Jauniešus apsveikt gan nebija ieradies Valsts prezidents Valdis Zatlers, savā vietā atsūtot padomnieku izglītības jautājumos Juri Mauriņu.

Kopumā šogad 43 Latvijas skolēni veiksmīgi piedalījušies desmit starptautiskās mācību priekšmetu olimpiādēs un sasnieguši izcilus rezultātus, izcīnot četras zelta, trīs sudraba un septiņas bronzas godalgas.

Zelta medaļas ieguvis Rīgas 92.vidusskolas skolnieks Romāns Čaplinskis 40.starptautiskajā ķīmijas olimpiādē (IChO) un trīs Latvijas jauniešu komanda 7.Eiropas Savienības dabaszinību olimpiādē (EUSO).

Sudraba medaļas izcīnījuši Smiltenes ģimnāzijas, Rīgas ģimnāzijas «Maksima» un Rīgas Valsts 1.ģimnāzijas skolnieki vides projektu, informātikas un matemātikas olimpiādēs. Savukārt bronza iegūta ķīmijas, bioloģijas, informātikas un ģeogrāfijas olimpiādēs.

Pirmo reizi Latvijas pārstāvji starptautiskās mācību priekšmetu olimpiādēs startēja 1991.gadā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas