Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Štokenberga biedrība pensiju referendumam tērēs vismaz Ls 7 000

Gaidot sestdienas referendumu par grozījumiem pensiju likumā, Labklājības un Finanšu ministrijas neizdos nevienu latu reklāmām, savukārt referenduma atbalstītāji, vieni no tā iniciatoriem _Sabiedrība citai politikai _reklāmām tērēs līdz 7 000 latu.  

Labklājības ministrijas (LM) darbinieki un ministre Iveta Purne (ZZS) paredzējusi medijos skaidrot referenduma sekas un ietekmi uz pastāvošo sociālo sistēmu. Kā Dienai pastāstīja LM Komunikācijas departamentā, ministrijas darbinieki piedalīsies raidījumos televīzijā un radio un gatavos skaidrojošus rakstus presē. LM grozījumus neatbalsta.

Savukārt Sabiedrība citai politikai (SCP) aicinās cilvēkus piedalīties referendumā un atbalstīt grozījumus likumā. Biedrība veidos reklāmas radio, kā arī izvietos informāciju internetā.

SCP līderis Aigars Štokenbergs Dienai pastāstīja, ka SCP, līdzīgi kā pirms 2.augusta referendumā par Satversmes grozījumiem, arī “veiks skaidrojošu darbu” par nepieciešamām izmaiņām pensiju likumā. Pēc viņa vārdiem, visa informācija tiks publicēta interneta mājas lapā www.tavabalss.lv, kur iepriekš izvietota informācija arī par Satversmes grozījumiem. Kā pārliecinājās Diena, vēl pirmdien šajā mājas lapā joprojām ir informācija tikai par Satversmes grozījumiem.

SCP būs reklāmas radio, kuras pēc A.Štokenberga teiktā, nemaksās vairāk par 6-7 000 latu. Viņš uzsver, ka tās esot vajadzīgas, lai atspēkotu grozījumu pretinieku “sastāstītas blēņas” par to, ka izmaiņas pensiju likumā apdraud sociālo sistēmu un ka valstij šādai pensiju palielināšanai nav naudas. Pēc A.Štokenberga teiktā, reklāmas televīzijā nav paredzētas, jo grozījumu atbalstītāji “patiesi cerēja, ka Latvijas Televīzija ievēros likumu un savos raidījumos aicinās piedalīties visas iesaistītās puses”. Atgādinām, ka A.Štokenbergs protestēja pret Latvijas televīzijas amatpersonu izvēli raidījumam par pensijām, uz kuru neviens no SCP netika uzaicināts.

Finanšu ministrija (FM), kas kritizējusi minētos grozījumus un to ietekmi uz valsts budžetu, nekādus informatīvus pasākumus neplāno. Kā Dienai pastāstīja FM preses sekretāre Diāna Bērziņa, pamatinformāciju nodrošina LM, taču FM pārstāvji ir gatavi iesaistīties diskusijās plašsaziņas līdzekļos.

Tautas nobalsošana par vēlētāju rosinātajiem pensiju likuma grozījumiem notiks sestdien, 23.augustā.

Pensiju likuma grozījumi paredz ievērojamu minimālās pensijas pieaugumu — pašlaik tie ir nepilni Ls 50, bet, ja grozījumi stāsies spēkā, — vismaz Ls 135. Referendumā būs jābalso, vai ar likumu noteikt, ka minimālā pensija nevar būt zemāka par iztikas minimumu. Vispirms izmaiņas virzīja Pensionāru un senioru partija (PSP), tad pievienojās arī SCP. Valsts rīkotajā parakstu vākšana vairāk nekā 177 000 cilvēku parakstījās par šo iniciatīvu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

dsff

2008.gada 23.augusta tautas nobalsošanai ir
nodots šāds likumprojekts:


Grozījums likumā “Par valsts pensijām”

Izteikt pārejas noteikumu 34.punktu šādā redakcijā:

“34. Līdz 2009.gada 31.decembrim vecuma pensijas minimālais apmērs nevar būt mazāks par valsts sociālā nodrošinājuma pabalstu, kuram piemērots šāds koeficients:

1) personām, kuru apdrošināšanas stāžs ir līdz 20 gadiem, — 3,0;
2) personām, kuru apdrošināšanas stāžs ir no 21 gada līdz 30 gadiem, — 3,5;
3) personām, kuru apdrošināšanas stāžs ir no 31 gada līdz 40 gadiem, — 4,0;
4) personām, kuru apdrošināšanas stāžs ir 41 gads un vairāk gadu, — 4,5.”

erer

“Tas ir akls šāviens uz dullo debesīs. Tā ir vieglprātīga un populistiska spēlēšana uz pensionāru jūtām, kas šobrīd atrodas ne tajā spožākajā ekonomiskajā situācijā."

Iveta Purne (ZZS), labklājības ministre


Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas