Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Štramu tur aizdomās trīs epizodēs, viņš nevar tikties ar Krastiņu

Bijušais Rīgas domes (RD) attīstības departamenta vadītājs Vilnis Štrams, kurš piektdien pret 80 000 latu atbrīvots no apcietinājuma, tiek turēts aizdomās trijās noziedzīgās epizodēs. Advokāts Jānis Rozenbergs aģentūrai BNS pastāstīja, ka V.Štrams tiek turēts aizdomās par starpniecību kukuļošanā divās epizodēs un vienā kukuļņemšanas epizodē laikā, kad viņš vēl bija Rīgas domes amatpersona. Advokāts ir parakstījies par informācijas neizpaušanu, tādēļ kukuļa summas pagaidām netiek atklātas.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) izmeklētājs V.Štramam ir piemērojis vairākus citus drošības līdzekļus - liegumu ieņemt konkrētus amatus Rīgas domē un tās struktūrvienībās, aizliegumu izbraukt no valsts, kā arī aizliegumu tikties ar vairākām personām, kas iesaistītas Rīgas domes kukuļošanas lietā.

Šo personu vidū ir no amata atstādinātais RD attīstības departamenta vadītājs Pēteris Strancis, bijušais departamenta administrācijas vadītājs Raimonds Janita un RD attīstības komitejas vadītājs Edmunds Krastiņš.

Ņemot vērā, ka gan V.Štrams, gan advokāts bija gatavojušies iespējamam tiesas lēmumam par drošības naudu, naudu bija izdevies savākt no paziņām un radiniekiem.

Jau ziņots, ka februārī KNAB uz aizdomu pamata par 65 tūkstošu eiro kukuļošanu aizturēja toreizējo attīstības departamenta administrācijas vadītāju Raimondu Janitu un agrāko departamenta vadītāju V.Štramu, kā arī kādu Igaunijas pilsoni. Mazliet vēlāk par kukuļņemšanas mēģinājumu aizturēts no amata atstādinātais departamenta vadītājs Pēteris Strancis.

Kukuļošana, iespējams, notikusi saistībā ar uzņēmuma "NCC Spilve development" ieceri būvēt dzīvojamo māju kompleksu Spilvē, taču medijos jau izskanējis, ka kukuļošanā varētu būt iesaistīta Muitas kriminālpārvaldes šefa Vladimira Vaškeviča šķirtā sieva Ināra Vilkaste, kas, iespējams, 2005.gadā Rīgas domes amatpersonām maksājusi miljonu eiro, lai panāktu izdevīgu zonējuma maiņu sev piederošajā zemes gabalā Mežaparkā.

KNAB aizturējis arī bijušo Rīgas un Jūrmalas mēru Andreju Inkuli. Pagaidām gan nav zināms, vai arī viņš figurē šajos kriminālprocesos. Savukārt pagājušajā nedēļa tika veikta kratīšana Rīgas domnieka Edmunda Krastiņa kabinetā, pēc kuras viņš netika aizturēts. Kādēļ notika kratīšana, nav zināms.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL

 

KO ŠTRAMS TEICA, IZNĀKOT NO MATĪSA CIETUMA?

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas