Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +8 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Strauji palielinās kūlas ugunsgrēku skaits

Līdz ar silto un saulaino laiku pagājušajā diennaktī Latvijā reģistrēti jau 135 kūlas ugunsgrēki, aģentūra LETA uzzināja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā.

Kopš 29.marta, kad Latvijā tika reģistrēts pirmais kūlas dedzināšanas gadījums, kopumā reģistrēti 415 pērnās zāles ugunsgrēki.

Ugunsdzēsēji atgādina, ka, dedzinot kūlu, tiek apdraudēts gan savs, gan līdzcilvēku īpašums un pat dzīvības. Par kūlas dedzināšanu fiziskām personām draud naudas sods no 200 līdz 500 latiem vai pat administratīvais arests uz laiku līdz 15 diennaktīm, to paredz Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 179.pants "Ugunsdrošības prasību pārkāpšana". Par šajā pantā paredzētajiem pārkāpumiem iedzīvotājus sodīt ir tiesīga gan policija, gan arī ugunsdzēsēji, aģentūru LETA informēja VUGD preses pārstāve Inga Vetere.

Ministru kabineta 2004.gada 17.februārī izdotie "Ugunsdrošības noteikumi" paredz, ka ikvienas personas pienākums ir nepieļaut ugunsgrēka izcelšanos vai darbības, kas var novest pie ugunsgrēka. Noteikumu 20.punkts nosaka, ka objekta teritoriju sistemātiski jāattīra no degtspējīgiem atkritumiem, bet ap ēkām desmit metrus platu joslu jāattīra no sausās zāles un nenovākto kultūraugu atliekām. Cita starpā minētajā normatīvajā aktā noteikts, ka zemes īpašnieks (vadītājs) veic nepieciešamos pasākumus, lai objekta teritorijā nenotiktu kūlas dedzināšana.

Vakar ugunsgrēkos Latvijā cietuši divi cilvēki. Vakar vakarā Jelgavas novada Jaunsvirlaukas pagastā kādā dzīvoklī aizdegās sadzīves atkritumi un liesmas izpletās piecu kvadrātmetru platībā. Ugunsnelaimē cieta divi cilvēki.

Kopumā šogad ugunsgrēkos Latvijā ir gājuši bojā 57, bet cietis 91 cilvēks.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas