Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Strīķe: izmeklēšana Rīgas domē turpinās

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) turpina noskaidrot atsevišķu personu lomu Rīgas domes (RD) kukuļošanas skandālā. Kaut šobrīd prokuratūrai nodota lieta, lūdzot saukt pie atbildības septiņas personas, birojs plāno veikt “vēl daudzas darbības”, lai konstatētu citu personu iesaisti RD kukuļošanas shēmās, intervijā Latvijas Radio norādīja KNAB priekšnieka vietniece Juta Strīķe.

Viņa atzina, ka pēdējā laikā birojs konstatējis, ka kukuļošanas shēmas kļūst aizvien sarežģītākas un sazarotākas, un arvien ilgāks laiks KNAB ir nepieciešams, lai tās atšķetinātu un pierādītu. Turklāt, RD kukuļošanas lieta nebūt nav noslēgusies – KNAB ir plāni “turpināt izmeklēšanas par RD amatpersonām”. J. Strīķe skaidroja, ka šajā lietā dažādos statusos ir jāpratina ļoti daudz cilvēku, jo lēmuma pieņemšanas atsevišķos posmos dažāda ranga amatpersonas ir “dažādā ziņā iesaistītas”, tāpēc birojam jāveic vēl daudzas darbības patiesības noskaidrošanai. “Kāda ir šo cilvēku iesaistes pakāpe, vai viņi ir bijuši līdzdalībnieki kukuļa ņemšanā vai pieprasīšanā, vai nav bijuši – to varēs pateikt tad, kad izmeklēšana būs pabeigta,” par biroja plāniem informēja J. Strīķe, atturoties konkretizēt, vai runa ir par esošajām domes amatpersonām.

"Šīs četras epizodes un septiņi cilvēki ir tas, pret kuriem savācām pietiekamus pierādījumus, lai varētu celt apsūdzības," sacīja Strīķe. "Šajā lietā vēl daudz kas ir jāpārbauda, un ir ziņas par citiem gadījumiem un personām. Varu apgalvot, ka izmeklēšana turpināsies šajā lietā, un birojs intensīvi turpinās strādāt lietas ietvaros."

Viņa norādīja, ka laikā, kad prokuratūrai nodotajā lietā sāksies tiesas process, sabiedrība uzzinās, kāpēc KNAB uzskata, ka minētās epizodes pierāda, ka kukuļošanai Rīgas domē ir sistēmas iezīmes. “Veids, kā tas notiek, summas – liecina pats par sevi,” uzsvēra J. Strīķe. Viņa atturējas minēt amatpersonu vārdus pret kurām KNAB lūdz uzsākt kriminālvajāšanu. Pārsvarā visas personas, kuras nav amatpersonas, ir nekustamo īpašumu attīstītāji.

Jautāta par bijušā RD pilsētas attīstības komitejas vadītāja Edmunda Krastiņa (TP) statusu krimināllietā, kura kabinetā KNAB arī veica kratīšanu, J. Strīķe. atbildēja izvairīgi, aicinot gaidīt tiesas procesu: “Šīs lietas ietvaros esam veikuši ļoti daudz kratīšanu un pratināšanu un viņu iesaistes pakāpe būs redzama tad, kad šī lieta nonāks tiesā.”

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL:


Rosina saukt pie atbildības 7 personas par kukuļdošanu RD

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas