Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Studentu kredītus izsniegs eiro; bezdarbniekiem pagarinās atmaksas termiņu

Turpmāk studiju un studējošo kredītus no kredītiestādes līdzekļiem ar valsts galvojumu varēs saņemt eiro valūtā – to paredz Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) sagatavotie un Ministru kabineta apstiprinātie grozījumi normatīvajos aktos.

Šāda kārtība izstrādāta, lai turpmāk par izsniegtajiem kredītiem samazinātu procentu maksājumus kredītiestādēm. Kredītiem, kas izsniegti eiro valūtā, tiks piemērota EURIBOR procentu likme, kurai pieskaitīta kredītiestādes procentu likmes starpība ar minēto procentu likmi. Tā kā EURIBOR procentu likmes ir ievērojami zemākas nekā latu aizdevumu RIGIBOR procentu likmes, arī procentu maksājumu kopējais apmērs par izsniegtajiem kredītiem samazināsies. Tomēr, ja kredīta ņēmējs vēlēsies, studiju un studējošā kredītu viņam joprojām varēs izsniegt arī latos.

Tā kā valstī  saglabājas augsts bezdarba līmenis un ne vienmēr kredīta ņēmējam izdodas atrast jaunu darba vietu viena gada laikā, noteikumu grozījumi paredz, ka kredīta ņēmējam, kuram piešķirts bezdarbnieka statuss, kredīta atmaksas termiņš turpmāk tiks pagarināts līdz pat diviem gadiem. Grozījumi precizē arī kredīta dzēšanas kārtību kredīta ņēmējiem, kuri strādā nepilnu darba laiku. Viņiem turpmāk par katru attiecīgajā profesijā nostrādāto gadu pēc studiju beigšanas tiks dzēsta daļa no attiecīgajā gadā atmaksājamās kredīta summas proporcionāli darba laikam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas