Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Sudraba iedvesmo vēlētājus

Partijas No sirds Latvijai līdere Inguna Sudraba, tāpat kā dibināšanas kongresā maijā, turpina iedvesmot vēlētājus ar mudinājumu noticēt sev un pierādīt, ka ar godīgu darbu var veidot labāku Latviju. Viņas politisko sabiedroto vidū gan vairs neredz uzņēmēju Viesturu Tamužu. Partija piedalīsies Saeimas vēlēšanās, bet kandidātu izraudzīšanās vēl notiek nodaļās. Katram pretendentam jāuzraksta motivācijas vēstule un tai jāpievieno CV, ko pēc tam izvērtēs valde. Tās ir dažas lietas, ko par politiskā spēka gatavošanos vēlēšanām izdevās uzzināt.

Ja pieredzējušās partijas jau sagatavojušas un dažas - kā Nacionālā apvienība Visu Latvijai!-TB/LNNK - arī apstiprinājušas kandidātu sarakstus, lai tos nākamnedēļ iesniegtu Centrālajā vēlēšanu komisijā, tad par Sudrabas partiju bija skopas ziņas. Tās vadītāja tālruņa īsziņā aicināja pagaidīt līdz jūlija beigām. Diena nolēma sazināties ar citiem pazīstamākajiem cilvēkiem, kas piedalījās No sirds Latvijai kongresā. Toreiz kā viens no galvenajiem organizētājiem palicis prātā Tamužs, bet viņa tālruņa numurs bija izslēgts. Kolēģi skaidroja, ka viņš atpūšas ārpus valsts, kas šķita neparasti laikā, kad būtu visvairāk darāmā pirms vēlēšanām. Kāds cits pieļāva, ka Tamužs, kurš ir arī valdē, esot "atsijāts". Kad Diena vēlāk nejauši uzzināja par Sudrabas tikšanos ar vēlētājiem Jelgavā un radās iespēja par uzņēmēja lomu partijā pavaicāt arī priekšsēdētājai, viņa uz jautājumu skaidri neatbildēja, vien norādīja uz Tamuža atrašanos ārpus valsts. Nākamajā dienā pēc pastiprinātas intereses par partijā notiekošo gan tika izsūtīta arī oficiāla informācija, kurā galvenā ziņa bija, ka tās atbalsta kustībā jau ir 1000 biedru. Partiju dibināja nedaudz vairāk nekā 200 cilvēku.

Valdes loceklis, bijušais Satversmes tiesas priekšsēdētājs Gunārs Kūtris uz vaicāto, vai viņš būs kāda saraksta līderis, atbildēja, ka vēl neesot izvirzīts un valdē nav lemts par kandidātiem. "Varbūt citām partijām sarakstus veido augšā, bet mums tas notiek nodaļās," sacīja Kūtris. Viņam joprojām pie varas esošie nav piedāvājuši iespēju savu pieredzi un zināšanas likt lietā valsts pārvaldes darbā, taču ir izteikti politiski piedāvājumi, kas neesot bijuši pieņemami. Kā nākamo Diena uzrunāja bijušo Saeimas deputātu Oskaru Grīgu, kurš, kā izrādās, nav partijā, bet tikai kustībā, un, visticamāk, nekandidēšot vēlēšanās. Sudrabai viņš ticot un atbalstīšot, savu padomu neesot liedzis arī jautājumos par lauksaimniecību. Tāpat bijusī ministre Ina Gudele nav partijā, bet tikai kustībā. "Es arī negrasos stāties partijā un nekandidēšu vēlēšanās ne no viena politiskā spēka," paskaidroja Gudele.

Taču Dienai izdevās sazināties ar Andreju Zeibotu, kurš ir partijas biedrs un pat vada vienu no nozares darba grupām. Šis cilvēks bija palicis prātā kā aktīvists, kurš iepriekš iesaistījies vēl vairākos politiskajos spēkos, piemēram, Pilsoniskajā savienībā, bet vēl nesen - arī Einara Repšes vadītajā Latvijas Attīstībai. Pie Sudrabas patīkot vislabāk, jo te cilvēki tiekot uzklausīti, nevis kā citviet, kur visu izlemjot šaurā lokā, bet "tu ar savu viedokli un idejām nevienam neesi vajadzīgs". Politiķis pastāstīja, ka katram kandidātam ir jāraksta motivācijas vēstule, bet viņa gadījumā tā vēl bija jāaizstāv arī "Purvciema apriņķa sapulcē, parādot savu spēju komunicēt".

Visu Ināras Egles rakstu lasiet ceturtdienas, 10. jūlija, laikrakstā Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas