Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Sudraba: piestātņu iznomāšana bez konkursa ir likumpārkāpums

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
man
m
ir ideja- novilkt starp Doma un Pēterbaznīcas gaiļiem trosi un iekārt tūristu vagoniņu! Bez konkursa, protams.
tttt
t
Konkursa pamatideja ir godīgums. Tikai fakts ir tāds, ka pārsvarā tieši dēļ visiem konkursiem valsts vienmēr beidz ar neizdevīgākiem darījumiem + veidojas iespēja korumpēt atbildīgās personas. Sudrabai vajadzētu nedaudz atvērt acis un saprast, ka ne vienmēr labi domāts labi darbojas.
K-K
K
... Rigas Daugavmalas miniprojektu komercializacija !!!! Sada etetetiski sakroplota mentalitate atrodama tikai pie daziem ... tipiem ... Brivibas laikos sadi pilsetas attistibas gruzi tikai paradijas kadas pilsetas dala ap uteni un talak uz austrumiem ... vai nepietiek jau ar tautas Dziesmu Svetku vides samaitasanu ar cepto desinu un alus 'gaisajam idejam' ... mazo hesu destruktivo ievesanu, kapu izvarosanu uttt... ... Tira, skaista Vecriga ... ! ... Seit ir runa par latviesu Dveseles negaciju !!!!
Teodors.
T
Reiz Rīgā taisijās būvēt metro, bet iedzīvotāji pretojās un metro NAV ! Patlaban tauta ir pasīva un netiek uzskatīta par vērā ņemamu.
Politiskaa atbildiba
P
Rigaa veikalu un restoranu pilns, trukst tikai pirceju un apmekletaju. Kas gribes viesnicu uz udens? Es noteikti negribetu gulet tadaa, kur zinu zem manis auksts udens skalojas. Sis projekts nesis zaudejumus, jo nebus apmekletaju, un tad Vidins izdomas ko pavisam citu, jo vieta jau vinam piederes 12 gadus! Riga nekad nebus Venecija, piedodiet!
Ieva
I
A kāpēc tu esi tik pārliecināts, ka tur kas attīstīsies? Es, piemēram, esmu ar pieklājīgiem tūristiem runājusi, un viņi, ja neskaita cenas, sūdzas par baiso garlaicību, jo šļop, šļop pāris stundās apstaigā jūgendu, bet pēc tam? Īpaši ja tas tūrists nav arhitektūras speciālists....
reality
r
Saprotama reakcija no tiem 'Dzīvnieku fermas' apdzīvotājiem, kas uzskata sevi par vienlīdzīgākiem starp vienlīdzīgajiem. Kurmītis ira likums ?- sak, nav vajadzīgs 'Valsts Kontrolei izpildīt savus pienākumus/uzdevumus, bet klausīt mutiskos ''vienlīdzīgo'' norādījumus ?
@
@
Darba vietas ... darbs apkalpojošajā sfērā ir necila, neprestiža un konkrētam darbiniekam mazienesīga vieta. Tieši pārdevējām maksā minimālo algu. Pienesums, ja tāds rodas, tad tikai īpašniekam, kas ietaupa. Par vecām pārdevējām vai bārmenēm dzīvē runāt nenākas - nav tādu. Perspektīvas šiem jaunajiem ļaudīm - studentiem, kas piepelnās, ir nelielas. Tas ir lēti.
Kurmītis
K
Nu bet, protams ! A tev neliekas, ka pašvaldībai arī nu kaut druscciņ, kaut nedaudz arī vajadzētu izdarīt, lai bizness attīstītos? Lai pēc tam varētu nodokļus šķīt? A kurš ta saka, ka šī esot “unikāla” ideja? Tā pasaulē ir papilnam piemēru ar izklaides un atpūtas centru taisīšanu uz ūdeņiem un paši uzņēmēji tos arī uzskaitīja. Jautājums ir par to, ka viņiem ar visiem šiem piemēriem 5 gadus neizdevās pārliecināt Domi par ŠĪS IDEJAS realizācijas nepieciešamību Rīgā. Tāpēc, ka pie šprices bija no biznesa neko nejēdzoši pajoliņi, kuri uzskatīja, ka viņu algas mēneša beigās rodas no zila gaisa Valsts Kases seifos … Šlesis attīsta biznesu, veicina jaunu darba vietu rašanos (kā jau solījis) un tieši par to jau šiem muldoņām tā lielā šaize. Ne jau velti kŗŗŗistovskītis bija tā satraucies, ka Šlesim būs pirms nākamajām vēlēšanām, ko lielīties ar uztaisītajiem projektiem un radītajām darba vietām. Pretstatā jampampiņa joprojām aktuālajam Zilajam sapnim par Vefiņu …. Šajā krastmalas iznomāšanas projektā arī – vairāki desmiti jaunu vietu !!
ko jūs
k
Nu netraucējiet Šlesakovam ar brataniem apgūt kārtējos līdzekļus un kruta uzvārīties...:)
jārēc
j
ļoti oriģināla ideja - būvēt krogus un bārus krastmalā... nekur citur pasaulē neviens tā nav izdarījis... tiešām ekskluzīva ideja... :) patiesībā vienīgā idejas būtība slēpjas vietā, t.i. krastmalā, kas ir Rīgas īpašums, nevis 'idejas' autoru īpašums. Te ir runa par konkrēta Rigas īpašuma apsaimiekošanu, par ko obligāti jārīko konkurss, un lai uzvar labākās apsaimniekošanas idejas autors!
@
@
Veikala ierīkošanai neredzu nevienu argumentu par labu. ir aizdomas, ka galvenais ir kas cits - iegūt vietu piestātnei vai kam citam no tiesas ekskluzīvam, ņemot vērā vietu. Tikmēr visādas uzvarētāju un palieņu pļavas tuvākajā apkaimē kilometriem plaši uz visām pusēm stiepjas, nepieprasītas. Zaķusala jau neatrodas ūdens tuvumā, vai ne?
Ieva
I
A kāpēc, piemēram, uzreiz gaisa tramvajs? Palidināties sagribējies? Un, ja ēstuve ir tik stratēģiski svarīga, tad kāpēc Daugavmalā, ja tukšu telpu ir pilns, arī ēstuvju Vecrīgā netrūkst un ne jau vieta vainīga, ka tās tūristiem nereti par dārgu škiet.
Ieva
I
Nu pirmkārt pašvaldībai nāksies vismaz notekūdeņu sistēmu un kanalizāciju ierīkot, otrkārt runa ir par to, ka neviena ideja nav tik ekskluzīva, ka nevarētu atrasties vēl labāka, taču šo iespēju neviens nepārbaudīja...
Kurmītis
K
Es savādāku atbildi no šīs kantora žurkas nemaz arī negaidīju. Tanta, kurai galvenais ir papīrītis un, kura tipiski birokrātiskajā stiklā ir gatava norakt jebkuru ideju, projektu vai investīciju piedāvājumu tikai tāpēc, ka tas “iespējams” var kaut kur būt pretrunā ar kādu pašu birokrātu izdomāto priekšrakstu … Vissmieklīgākais, ka šajā situācijā Sudraba pat nepatapa nosaukt, kurš tieši tad likums ir ticis vai var tikt pārkāpts, iznomājot krastmalu, bet operē ar kaut kādām tirgus sievu baumām: “Bet varbūt jums nepajautāja, …. “ !??? Man arī neviens nav jautājis, vai man patīk, ka tāda Sudraba saņem vienu no lielākajām algām valstī, pie tam, dara to nekaunīgi krāpjot sabiedrību, jo aptuveni pusi ir pamanījusies noformēt nevis kā algu, bet kā pabalstu sev, mīļotajai … Sviests kaut kāds. Sen bija laiks trenkt ratā šos pļurinātājus un naudas ķeselētājus no budžeta … Kas attiecas uz šo konkrēto gadījumu, daļēji jāpiekrīt abām pusēm. Iznomāšana bez konkursa neapšaubāmi mūsu sabiedrības skaudīgākajā, nenovīdīgākajā un uz tukšu muldēšanu tendētajā daļā izraisīs kārtējos pļurināšanas uzplūdus. Visādi jaunpupi, pulki un kŗŗŗistovski aizrīdamies par to ļerinās … No otras puses – uzņēmēju, kurš nāk ar ideju, arī ir jāciena. Nevis viņa ideja jānosper un tad jārīko “konkurss”, kurš šo ideju realizēs. Domāju, ka risinājums varētu būt kompromiss – slēgt līgumu ar firmu, taču ne uz 12 gadiem, bet gan uz 2-3. Ar nosacījumu, ka pēc šī termiņa beigām tiks tomēr rīkots konkurss. 2 gadu handikaps ir pietiekama preference, lai nopietns uzņēmums spētu sakārtot biznesu un sagatavoties pacīnīties ar konkurentiem, jeb arī iznomāt piestātni, bet nevis visu, bet gan tikai daļu un rīkot konkursu uz atlikušo daļu, kur arī šī firma var piedalīties. U.t.t. variantu ir daudz. Vajag tik rakt …. :)))

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas