Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Sudraba: valstī nelietderīgi iztērēti miljoni

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Taneko
T
Hm,ko Jūs gribiet?? Pastāstīšu situāciju vienā no VRS teritoriālajām pārvaldēm: notiek šatu samazināšana-pēc speciālās vērtēšanas tabulas tiek izvērtēti inspektori. Māzko punktu skaitu ieguvušajiem tiek izsniegti brīdinājumi,tajā skaitā ar priekšnieka vietnieka sieva0. Tajā pat brīdi ,kad jāizsniedz šie brīdinājumi(tie tika sagatavati pēc vērtēšanas tai pat vakarā komisijas klātbūtnē ,kurā par komisijas locekli ir arī šis priekšnieka vietnieks), tiek saņemts fakss no Rīgas Ģimenes centra izziņa, ka ši sieva ir stāvoklī -5 grūtniecības nedēļā(izziņa iegūta braucot uz Rīgu pa vienu nakti),bet iepriekš neviens netika informēts.Dabiski, ka viņas vietā tiek atlaista cita sieviete, kurai bija lielāks punktu skaits nekā šai grūtniecei. Tai pat laikā šī grūtniece iet kā tanks, smēķē kā lokomatīve un ir veselāka par veselu,pat vēl izmanto iespēju par brīvu apgūt svešvalodu. Martā (kad pēc visa spriežot jau jābūt grūtniēcības 6 mēnesim) pēkšņi viņai paliek slikti ar sirdi un tiek ievietota slimnīcā.Un izrādās, ka noticis"spontānais aborts"-6 mēnesī, bez ķiruģiskas iejaukšanās un pec 2 dienām jau izrakstīta mājā un var pat apmeklēt jautrus pasākumus.Pārvaldē gan netiek iesniegta nekāda izziņa vai dokumenti.Viss tiek skaisti noklusēts un notušēts. Lūk kā darās Valsts iestādēs priekšnieki un vietnieki. Un arī tagad ne viens no viņiem netiek atlaists, bet gan iecelts citā amatā( tā sakot notikusi reorganizācija) bet atlaiž tikai mazos inspektorus,un it īpaši tos, ar kuriem jau sen gribējies izrēķināties.
jautrais
j
Pagaidām nav izdomāts likums lai atgriestu notērēto naudu un kas par to būtu atbildīgs. Uz doto brīdi tas laikam ir neizdevīgi. Cietumi ir pārpildīti ar maziem zagļiem, lieliem vēl nav vietas.
inese
i
ludzu nosauciet vienu ministriju,kur viss ir caurmera kartiba!Uzcelsim biblioteku un tur saliksim visus izskerdetajus.stikla sienas noderes apskatei,papildus vel ziema neapkurinat,lai nav lieki izdevumi.Butu interesanti vai visi tur satilptu?
Bic
B
Nepiekrītu tam,ka pēdējā laikā tiek nozākāti ierēdņi.Ir ierēdņi un politiskā elite.Ierēdnis savā darbā vairāk vai mazāk strādā vai ražo,bet nepieņem lēmumus. Lēmumus pieņem politiskā elite un viņiem pietuvinātie draugi,radi,partijas biedri ,valžu,padomju locekļi,iesāžu ,aģentūru,valsts uzņēmumu vadītāji. Ierēdņi tikai izpilda viņu iegribas,pilda savus darba pienākumus,bieži pret savu gribu,bet pēc politiska norādījuma. Jūs neatradīsiet valstī ierēdni,kas izdomāja,ka jāpārņem Pareks,jāpalielina PVN,jānoņem māmiņu algas. Bet ir reāli cilvēki,kam bija šādu dokumentu pakete jāuzraksta. Tagad par politisko eliti. Mums diemžēl visus neatkarības gadus nav mainījusies valdošā partija,partiju gruppa ,šaika,kas visu laiku ir pie siles.Nu piekrītiet tam,ka principā mums ir divpartiju sistēma-latviešu varas partiju bloks un opozīcijas krievu partijas. Pieļauju,ka kaut kas savādāk būtu,ja kādā brīdī kāda no varas partijām būtu savākusi 51 un vairāk procentus,bet šobrīd politiskā cīņa ir tikai par to,kurš būs tuvāk silei,vai cik partijas biedru,un pietuvināto būs pie siles.Un tad jau zoodārzā,vai alusbrūzī visu varēs nokārtot. Un tā rodas drausmīga sajūta,ka neviens tevi nevar sodīt. Ja nesnāks vēlēšanās nu ko mēģinās vēlreiz,apvienojoties partijām,aizejot uz citu.Vai nodibinot savu partiju. Un ja kādam no šīs elites personīgi neiet arī tad par viņu vēl parūpēsies. Kā tagad Kalvītim iedeva kur šeptēties,vai savlaik vēlēšanās caurkritušajam Batjkam. Un nekādas konsekvences ar ko strādāt,zagt kopā. Ja Saeimā un MK vienā kobinācijā pie siles,tad pašvaldībās savādāk,bet pie siles. Un pilnīgi nekādas politiskās atbildības... Kas vispār ir politiskā atbildība šādos bezkonkurences apstākļos?
Zelma Birzniece
Z
Gudrie,mazāk gudrie tautieši jums atkal TP,līderis Argalis sola Leiputriju-piena upes ķīseļa krastos,drošību utt.Nebija jau laika stŗādāt-bija par Rīgas brīvostā sagrābto naudu jāapceļo pasauli.Ja neievēlēs būs žēl ,ka nav izmantojis.Papuriniet TP naudas maisus Šķēli,garantu Kalvīti uc no bandas,kas sagŗāba privatizacijā nozagto,tad pietiks māmiņu algām.Neklausieties šo izzadzeju murgiem,bet balsojiet RD vēlēšanās par labējo spēku savienību PS,JL ,SCP un Kristovski kā Rīgas mēru.
Jampampiņš
J
Kapēc te nav uzskaitītas tās visas institūcijas? Tautai, taču, jāzina savi "varoņi"? Vai Kultūras pieminekļu kantoris ir arī starp tiem? Tur pieminekļiem secen ir gājušas milzīgas summas, bet pieminekļi turpina brukt.
Lelle
L
A ko tas Maizītis guļ? Kapēc joprojām nav neviena kriminalprocesa???
wow
w
nevar būt !?
...
.
Padomjlaikā tiešām vara pieņēma mērus un no viena vadoša amata pārcēla citā, vai no viena veikala uz citu, kādu pārmijnieku notiesāja gan ar!
Dase
D
MK normu, kas nosaka, ka neviens kretins kas izsaimiekojis vai nelietderigi terejis valsts naudu nevar nekad stradat vairs neviena no valsts iestadem vai tada, kur ir pasvaldibu vai valsts kapitaldalas. Nekad vairs. sakot ar siem te mazajiem likumdosanas pantiem varetu kaut nedaudz sakartot bazi likumdosana. Tads kretinisks balamute ka Daudzitis, braukt vajadzetu ne uz talam zeme, bet kaut pie parjuras kaiminiem, lai pamaciots ka to dara skandinavija, un citur. Ak, ka es milu savu valsti!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Berta
B
... valsts organizāciju finansēšanas sistēma ir greiza savā būtībā, taču izskatās ka tai neviens negrasās pieķerties !!! == Šādu plānu mainīt valsts pārvaldes struktūru un finansēšanu ir izstrādājusi SCP, un tieši tāpēc es par viņiem balsošu.
ezis
e
Varu piekrist Sudrabai, ka domāšana ir ļoti būtisks elements šajā visā, tomēr ir lietas par kurām runājam katru gadu un nekas jau nemainās: pirmkārt, VK arī vajadzētu pieķirt vismaz likumdošanas inciatīvu un tad tā ne tikai būtu faktu konstatējoša iestāde, bet, redzot problēmas, uzreiz varētu norādīt uz konkrētiem normatīvajiem aktiem un nepieciešamajiem uzlabojumiem; Tāpat, VK varētu sniegt arī konsultācijas, ja ir dažādas interpretācijas. Šobrīt VK no tā pilnībā norobežojas. otrkārt, vajadzētu radīt vispirms mehānismu, lai novērstu valsts iestādēs iespēju vienai problēmai piemērot dažādus risinājumu variantus, atstājot iespēju katram vadītājam manipulēt ar tiesību normām un to interpretēšanu. Ja reiz ir kāda ministrija atbildīga par kādu politikas jomu, tad tai būtu visa atbildība uzņemties vadību tās sakārtošanā un patvaļīgas interpretācijas nebūtu pieļaujamas. Pretējā gadījumā, kāda jēga no ikgadējās VK faktu konstatēšanas? satracina sabiedrību, bet praktiski nekas nav panākts.
Pūce
P
Kad tad būs tās slavenās valsts pārvaldes reformas? Vai tā būtu pāriešana uz četrām darba dienām nedēļā?
Berta
B
Ko tad Sudraba daudz var izdarīt, ja Saeima nav pieņēmusi likumu par tālākām viņas pilnvarām? Te drīzāk akmens jāmet Ģenerālprokuratūras virzienā, kurai ir visas tiesības sasēdināt visus pēc kārtas, sākot ar Šķēli un Šleseru. Jautājiet labāk, kāpēc TAS nenotiek! Tik daudz taču jāsaprot, ka jāsāk bija ar ŠĪS Saeimas atlaišanu, jo ŠĪ Saeima nekad nepieņems likumus pret sevi pašu, bet gan tie vismaz 53 % deputātu paši ir iejaukti teju vai katrā no šiem valsts izzagšanas darījumiem. Šlesera organizētā naudas pumpēšana 700 un vairāk tūkstošu latu apmērā par svarīgiem balsojumuiem vien ir ko vērta! Bet tie uzpūstie un no gaisa pagrābtie Šlesera atbalstītāju cipari mani gan nepārliecina, - Freimanis ar saviem "Faktiem" un citi tamlīdzīgi darboņi jau sen ir sevi diskreditējuši. Mazāk vajag ticēt visādām aptaujām, bet, atnākot uz vēlēšanu iecirkni atcerēties ņirdzīgo nekaunīgā zagļa Šlesera ģīmi,- tas noteikti palīdzēs!
veste
v
Tiesa,LR...korumpēta,kā saka no galvas līdz kāja\ām,tā vispār ir izsmiekls,tautai lamu v/ards... cimidaru jau mēģināja tiesāt...gala rezultāts,kā krilova fabulā,par to līdaku...senāk,tiesāja par 3 miljoniem, [ miljoni LR, parastā zagļu,mērvienība],l supeerindīga lapsene no tālienes atlido... untieši vajadzīgo liecinieku nāvējoši," nokož",tās pat prāvas [tavulaimi] cits liecinieks krītot no balkona...nositās,lembis savas iedomības,spītības pēc, LR, šajā laikmetā,faksi mob,pat lidmašina lido us Ventas pīli...Grīnbergu,ilgu laiku nenoformē,kaut valdības nozīmēts... pie mumsLR,notiek ne tādas vien Gineaa rekordu cienīgas,apstraktaslieas,kuriozi...likumīgi ,nenozagt,kā krieevs,saka...ir tik vienkārši,kak dva paļca obosa*...

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas